Μπαλέτο στη λάσπη

Το είχα γράψει το καλοκαίρι και πολλοί το είχαν πάρει στραβά.Ο ΟΦΗ προσπαθεί να παίξει ένα ποιοτικό ποδόσφαιρο σε μια χώρα που το 90% των ομάδων στήνονται στον αγωνιστικό χώρο με πρωταρχικό πλάνο το πώς θα καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου και όχι το πώς θα δημιουργήσουν οι ίδιες οργανωμένες ευκαιρίες για γκολ.Αποτέλεσμα ο ΟΦΗ όταν παίζει με τις ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο να παίρνει αποτελέσματα και όταν παίζει με τις ομάδες των…ξυλοκόπων να χάνει. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Το έγραφα το καλοκαίρι ότι το “πάσινγκ γκέιμ” με το “ορθόδοξο” επιθετικό ποδόσφαιρο είναι ωραία αλλά σε πρωταθλήματα που και οι υπόλοιπες ομάδες παίζουν με τον αντίστοιχο τρόπο.
Αν εσύ προσπαθείς να κάνεις ευκαιρίες μέσα από την εναλλαγή της μπάλας,τους αυτοματισμούς και την ποιότητα των παικτών σου αλλά ο αντίπαλος το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει το παιχνίδι σου με κάθε τρόπο,κυρίως παίζοντας βίαια και έχοντας την ευνοϊκή αντιμετώπιση του διαιτητή.
Τότε δεν είναι δύσκολο να χάσεις το παιχνίδι και να μείνεις μόνο με την ωραία εικόνα που είχες σαν ομάδα,τις φάσεις και τις αμέτρητες τελικές προσπάθειες,που να ναι μεν θα τις δείξει η τηλεόραση το βράδυ αλλά δε θα σου προσθέσουν βαθμούς στο σακούλι.

Όταν τα έγραφα αυτά το καλοκαίρι,παρεξηγήθηκα από τους ίδιους οπαδούς που βλέπω τώρα να έχουν βγει στα κάγκελα και να βρίζουν τον προπονητή και τους παίκτες,ενώ το μόνο που θα έπρεπε να βρίζουν είναι η ατυχία και οι διαιτητές.

Η ατυχία γιατί δεν μπορεί σε παιχνίδια όπως αυτά με το Βόλο μέσα κι έξω ή με τη Λάρισα,τη Λαμία,τον Ατρόμητο η ομάδα να έκανε ευκαιρίες με το τσουβάλι αλλά να μην μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα που ήθελε,ενώ σε παιχνίδι όπως εκείνο με τον Παναιτωλικό  στο Αγρίνιο ο διαιτητής να το ξεκίνησε ενώ ο αγωνιστικός χώρος ήταν για …κολύμπι και όχι για ποδόσφαιρο.Αν προσθέσουμε τώρα και το ότι στα ίδια παιχνίδια με τις ομάδες που προαναφέραμε ο διαιτητής άφησε το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων,που είναι και το μοναδικό τους όπλο για να εξουδετερώσουν το φετινό ΟΦΗ,τότε καταλαβαίνουμε και το γιατί ο ΟΦΗ έχει πάρει περισσότερους βαθμούς φέτος κόντρα στους “μεγάλους” απ’ότι έχει πάρει κόντρα στους μικρομεσαίους της κατηγορίας.

Γιατί όταν από τη μια έχεις μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και από την άλλη μια ομάδα που παίζει…”ξυλίκι”,αν ο διαιτητής κλείσει τα μάτια και αφήσει “ελεύθερο” το παιχνίδι,τότε το πιο πιθανό είναι να επικρατήσει ο σκληρός εις βάρος του ποιοτικού.
Φυσικά σε αυτό το κομμάτι φαίνεται και η έλλειψη του Μεγιάδο το τελευταίο διάστημα,ενός παίκτη που είχε τα χαρακτηριστικά για να παίξει δυνατά στο χώρο του κέντρου,όπως και του Σακόρ το επόμενο διάστημα,αφού τραυματίστηκε το Σάββατο με το ξεκίνημα του παιχνιδιού με το Βόλο.

Αποδοτικός με τους μεγάλους

Ας κοιτάξουμε λίγο τους βαθμούς που έχει πάρει ο ΟΦΗ με τις ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και με εκείνες που παίζουν απλά δυνατά.
Σε 7 παιχνίδια με Ολυμπιακό,ΠΑΟΚ,ΑΕΚ,Παναθηναϊκό και Άρη έχει 11 βαθμούς ενώ έχει μόλις 12 σε 10 ματς με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής και πολύ λιγότερης ποδοσφαιρικής ποιότητας,που όμως τον αντιμετωπίζουν προσπαθώντας να καταστρέψουν το παιχνίδι του με…όλους τους τρόπους.

Έρχεται λοιπόν η ώρα της μεταγραφικής ενίσχυσης και το ερώτημα είναι τι παίκτες θα φέρει η διοίκηση και το προπονητικό τιμ.
Παίχτες που θα προσθέσουν δύναμη στο αμυντικό παιχνίδι ή παίχτες που θα προσθέσουν ποιότητα στο επιθετικό;

Απάντηση