Το Γεντί Κουλέ μπορεί να φιλοξενεί οπαδούς άλλων ομάδων;

Η απάντηση είναι ένα ξερό “όχι”.Το γιατί το διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά το Σάββατο που μας πέρασε στον αγώνα του ΟΦΗ με την ΑΕΚ. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

[Φωτογραφία: Πάρτι με δακρυγόνα πάλι το Σάββατο στο Γεντί Κουλέ.]

Έχεις ένα γήπεδο που βρίσκεται μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης του Ηρακλείου,που γύρω του σε απόσταση αναπνοής (κυριολεκτικά) βρίσκονται σπίτια,μαγαζιά ακόμη και μια εκκλησία,που τα Σαββατοκύριακα τυγχάνει να τελούνται μυστήρια με ανθρώπους που παντρεύονται,μωρά που βαφτίζονται και καλεσμένους που ,…τρώνε ξύλο από τους “μουσαφίρηδες” – οπαδούς της χ,ψ ομάδας που κατεβαίνει να παίξει με τον ΟΦΗ.

Μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιστορία;
Ναι μεν ήταν θετική σαν σκέψη το Γεντί Κουλέ να είναι ένα φιλόξενο γήπεδο και για τους αντίπαλους οπαδούς,κάτι που συνάδει και με τη νέα φιλοσοφία της ομάδας αλλά με τους οπαδούς που κατεβάζουν οι “μεγάλες” ομάδες,αυτό είναι ανεφάρμοστο.

Αν ερχόντουσαν οπαδοί του Παναθηναϊκού,της ΑΕΚ,του Ολυμπιακού που θα ήθελαν απλά να παρακολουθήσουν τον αγώνα,θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε αλλά αυτό δε θυμάμαι να έχει γίνει ποτέ,δεκαετίες που παρακολουθώ την ομάδα να παίζει στο Γεντί Κουλέ.

Αντίθετα θυμάμαι,όπως θυμόμαστε όλοι,να έρχονται οπαδοί-κομάντος με στόχο να παίξουν ξύλο με τον κόσμο του ΟΦΗ.
Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν είναι αδύνατον να συνεχιστεί η ιστορία αυτή σε ένα γήπεδο που βρίσκεται εκεί που βρίσκεται,δηλαδή μέσα σε μια γειτονιά,που έχει κι αυτή το δικαίωμα να ζήσει κανονικά και όχι οι κάτοικοι της να φτιάχνουν το πρόγραμμα τους ανάλογα με το αν παίζει το Σαββατοκύριακο ο ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό,τον Παναθηναϊκό ή με την ΑΕΚ.

Οι υπεύθυνοι ας δώσουν επιτέλους μια λύση στο αίτημα των κατοίκων των Καμινίων αλλά και του κόσμου του ΟΦΗ που θέλει να πάει στο γήπεδο του για να δει ποδόσφαιρο.
Οργανωμένα πια στο Γεντί Κουλέ μόνο οι οπαδοί του ΟΦΗ.
Όποιος άλλος οπαδός θέλει να δει την ομάδα του,να αγοράζει το εισιτηριάκι του και να μπαίνει χωρίς διακριτικά σε όποια θύρα θέλει.
Χωρίς καφριλίκια,χωρίς δακρυγόνα από την πλευρά της αστυνομία,χωρίς πόλεμο στους γύρω δρόμους.
Απλά και όμορφα.

Απάντηση