Οι παλιές οι συγκεντρώσεις δεν υπάρχουν πια

Κάποτε ο ηγέτης που ερχόταν στο Ηράκλειο έβγαινε στο πόντιουμ που ήταν τοποθετημένο με “πλάτη” τη Δικαιοσύνης και είχε μπροστά του ολόκληρη την πλατεία Ελευθερίας,τώρα (στα χρόνια των Μνημονίων) στήνει το πάλκο με πλάτη την πλατεία και κοιτάει προς τον δρόμο.Για να φαινόμαστε,εμείς από κάτω,περισσότεροι.Έξυπνο; Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

 

Ήταν τη δεκαετία του ’80 όταν ζούσαμε και στο Ηράκλειο τις μεγάλες συγκεντρώσεις των πολιτικών κομμάτων.Τότε που οι ηγέτες κατέβαιναν στην Κρήτη και έκαναν μια κεντρική ομιλία στην πρωτεύουσα του νησιού και γέμιζαν (ασφυκτικά θα λέγαμε) την πλατεία Ελευθερίας.
Πώς όμως τη γέμιζαν;
Έβγαιναν από τη γωνία της Δικαιοσύνης και ο κόσμος ήταν σε όλη την πλατεία,η οποία πλατεία φυσικά ήταν γεμάτη.Σε κάποιες -πολλές- περιπτώσεις ήταν και οι δίπλα δρόμοι.
Μιλάμε για συγκεντρώσεις του Αντρέα ή του (πατέρα) Μητσοτάκη τη δεκαετία του ’80 και του ’90 αλλά και του Σημίτη αργότερα.Γενικά μέχρι και πριν μια δεκαπενταετία ο κόσμος ακόμη και για τα μικρότερα κόμματα ήταν αρκετός και γέμιζαν (σχεδόν) όλοι την πλατεία Ελευθερία του Ηρακλείου.
Προσοχή: Ολόκληρη την πλατεία.

Όχι με τον τρόπο που την γεμίζουν σήμερα,πρωθυπουργοί και αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης,που στήνονται λίγα μέτρα από τον πεζόδρομο της Δικαιοσύνης και μιλάνε μεταξύ συγγενών και φίλων.
Δεν είναι αυτές συγκεντρώσεις,καλοί μου συμπολίτες!
Μην παραμυθιαζόμαστε δηλαδή.

Έτσι όπως πάει η ιστορία σε λίγο καιρό βλέπω να έρχεται ο (όποιος) πρωθυπουργός και να κάνει συγκέντρωση στη…Δαιδάλου και να δίνει ο σκηνοθέτης βάθος με την κάμερα και να βγαίνουν την επομένη τα φίλα προσκείμενα sites και εφημερίδες και να μας μιλάνε για “λαοθάλασσα” που γέμισε ασφυκτικά το…πεζοδρόμιο απέναντι από εκεί που μιλούσε ο ηγέτης.

Απάντηση