Πανευρωπαϊκό το έλλειμμα στις υποδομές

Ακούγεται κάπως περίεργο στ’αφτιά μας αλλά είναι έτσι.Εδώ πνιγόμαστε τους χειμώνες που τυγχάνει να ρίχνει πολλή βροχή,αλλού πεθαίνουν τα θερμά καλοκαίρια γιατί ο κόσμος δεν έχει σπίτι του αιρκοντίσιον.Η Ευρώπη γερασμένη,γονατισμένη,αποσαθρωμένη καταρρέει κομματάκι-κομματάκι και οι πολίτες της κλαίνε τη μοίρα τους. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Χίλιοι πεντακόσιοι οι νεκροί λόγω καύσωνα το καλοκαίρι που μας πέρασε στη Γαλλία.Λίγοι σε σχέση με τους περίπου 20 χιλιάδες (!) που είχαν βρει παρόμοιο θάνατο το καλοκαίρι του 2003.Οπότε όλα καλά.
Τι είναι χίλιοι πεντακόσιοι νεκροί επειδή ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία;
Άσε που σίγουρα θα μιλάμε για ανθρώπους ηλικιωμένους ή με χρόνιες παθήσεις που δεν άντεξαν τα ακραία κλιματικά φαινόμενα.
Βέβαια το να είσαι η Γαλλία,η νούμερο δύο χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην μπορείς να προστατεύσεις τους κατοίκους σου από ένα ακραίο (για τη δική σου περιοχή) καιρικό φαινόμενο είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση.

Η κλιματική είναι μια αιτία αλλά.ας είμαστε σοβαροί,στον 21ο αιώνα βρισκόμαστε δε θα μπορούσαν με κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις να προστατευθούν οι άνθρωποι ακόμη και από έναν καύσωνα στη βόρεια Ευρώπη ή μια πλημμύρα στην Ελλάδα;
Είναι τόσο δύσκολο;
Όχι,δύσκολο δεν είναι αλλά κοστίζει.
Κοστίζει το να επιδοτήσεις την εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλα τα σπίτια σε περιοχές της βόρειας ή κεντρικής Ευρώπης που ο καύσωνας θα χτυπήσει μια φορά στις τόσες,το ίδιο δηλαδή όπως με τους βροχερούς χειμώνες στις νότιες περιοχές,που θα σου συμβούν μια φορά στα αρκετά χρόνια.

Συμφέρει δηλαδή με λίγα λόγια να περιμένεις ότι δε θα σε χτυπήσει το ακραίο (για την περιοχή σου) φαινόμενο και αν ω μη γένοιτο προκύψει να κάνεις τον σταυρό σου να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα.
Γιατί η πολιτική προστασία κοστίζει,τα έργα επίσης,τα φράγματα δηλαδή,οι γέφυρες,οι σωστοί δρόμοι,η αντιπυρική προστασία στις περιοχές με βλάστηση.Ακόμη και η ενημέρωση των πολιτών κοστίζει.

Τα πάντα κοστίζουν και η Ευρώπη εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει μπει στη φάση του κάνουμε τον σταυρό μας να μη μας τύχει το κακό.Εφόσον τύχει το διαχειριζόμαστε επικοινωνιακά για να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερο πολιτικό κόστος.

Σοκ κατέρευσε η γεφυρα του Κέριτη

Η ιστορική γέφυρα του Κέριτη 111 ετών αποτελεί πλέον παρελθόν κατερευσε σε ζωντανή σύνδεση

Geplaatst door Νέα Τηλεόραση Κρήτης Neatv Gr op Maandag 25 februari 2019

Απάντηση