Πολλοί θα προσπαθήσουν να σε διαλύσουν

Η ιστορία του παιχνιδιού ΟΦΗ-Αιγινιακός πάλι στο προσκήνιο.Απειλές για τιμωρία-εξόντωση,ο κόσμος του ΟΦΗ σε πανικό.Δεν υπάρχει ομάδα που να ‘χει κυνηγηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τόσο όσο ο ΟΦΗ.Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκη

Θα μιλήσουμε μόνο για την σύγχρονη ποδοσφαιρική Ιστορία και δε θα πιάσουμε το τι είχε γίνει τις δεκαετία του ’60 ας πούμε,που το κατεστημένο δεν άφηνε με τίποτα τον Όμιλο να ανέβει στην Α’Εθνική.γιατί θα μας έφτανε ολόκληρο το site.

Αλλάζουν λοιπόν τα κόζια το 1996 στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παίρνει τα ηνία ο Σωκράτης Κόκκαλης.
Ποια ομάδα δέχεται το μεγαλύτερο μπούλινγκ;
Ο ΟΦΗ.

Το είχε δηλώσει μάλιστα και ο διαιτητής Ποντίκης,μετά που άφησε την διαιτησία.
«Όταν δεν μπορούσαμε να χτυπήσουμε τον Παναθηναϊκό,χτυπούσαμε τον ΟΦΗ και τον Απόλλωνα».
Η περίοδος από το 1996 μέχρι το 2009 ήταν μια περίοδος που ο ΟΦΗ κυνηγήθηκε από το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου για ευνόητους λόγους,αφού δεν ήταν στο άρμα εκείνων που έκαναν κουμάντο την συγκεκριμένη περίοδο.

Η πτώση της ομάδας στη Β’Εθνική το 2009 και η αλλαγή του ιδιοκτησιακού άλλαξε πολλά αλλά όχι τόσα όσον αφορά την αντιμετώπιση που είχε ο ΟΦΗ από το σύστημα.
Ακόμη και στη Β’Εθνική  που θεωρητικά ήταν ο …Ολυμπιακός της κατηγορίας αντιμετωπίστηκε με άσχημο τρόπο με αποκορύφωμα τα μπαράζ της ανόδου όπου …σφαγιάστηκε και έχασε την άνοδο με εκείνο το  ακυρωμένο γκολ του Βλόνταρτσικ στο τελευταίο ματς των μπαράζ στις Σέρρες,που είχε συνέπεια να παίξει η ομάδα και δεύτερη σερί χρονιά στη Β’Εθνική και να μαζέψει χρέος.

Το χρέος που όταν επανήλθε στη Σούπερ Λιγκ ήταν ο βραχνάς της.
Τη μια χρονιά δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές μεγάλων σε ηλικία παικτών,ενώ την τελευταία χρόνια το 2015 αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.
Προφανώς γιατί ήταν η μοναδική που χρωστούσε σε παίκτες;Ποιος ξέρει.

Επιστρέφει πάλι λοιπόν στη Β’Εθνική,με διαιτησίες και άλλες ομορφιές του ποδοσφαίρου χάνει την άνοδο την πρώτη χρονιά αφού είχαν …προτεραιότητα Λαμία και Απόλλωνας και όταν με τα πολλά καταφέρνει να επιστρέψει εκεί που πρέπει και αξίζει να παίζει,έχουμε την ιστορία με το παιχνίδι του Αιγινιακού.

Κατάρα

Πίστευε κανείς ότι όλα θα ήταν εύκολα για αυτή την ομάδα,που μάλλον έχει κάποια κατάρα;
Ο ΟΦΗ ο … “τσάτσος» επειδή είχε ιδιοκτήτες τους Βαρδινογιάννηδες,ενώ ο Παναθηναϊκός και άλλη μια ντουζίνα ομάδες που είχαν πάρε-δώσε με τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες δεν ήταν ποτέ «τσάτσοι».
Μια ζωή δυσφήμιση και υποτίμηση από τα ΜΜΕ εκτός Κρήτης,λες και ήταν ομάδα άλλης χώρας που έπαιζε στο πρωτάθλημα τους.
Και τώρα που της ανοίγεται μια καλή προοπτική,αρχίζουν πάλι τα βιολιά.
Λίγη ντροπή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook