Επιτέλους Μακεδόνες!

Περνάει από τη Βουλή των Ελλήνων η συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζοντας το περίφημο «μακεδονικό έθνος».Αυτό που για πολλά χρόνια Σλάβοι και Κεντροευρωπαίοι προσπαθούσαν να επιβάλουν,το καταφέρουν τελικά οι Αμερικανοί.Σε δεύτερη φάση φυσικά ανοίγει τις πόρτες του και το ΝΑΤΟ για να υποδεχτεί το μικροσκοπικό αυτό κράτος,αγνοώντας την Ελλάδα και ό,τι εκείνη έχει προσφέρει στη Συμμαχία και τον Δυτικό Κόσμο,έχοντας συμμετάσχει σε όλους τους πολέμους δίπλα στους Αγγλοαμερικάνους. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Δε θα μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε αν είναι όντως Μακεδόνες οι σημερινοί σλαβόφωνοι κάτοικοι των Σκοπίων,την στιγμή που οι πατεράδες τους ένιωθαν Γιουγκοσλάβοι και οι παππούδες τους Βούλγαροι.

Ούτε για το αν είναι φίλοι μας ή όχι.
Μπορεί να γίνουν φίλοι κάποια στιγμή στο μέλλον,κάτι που το ευχόμαστε ειλικρινά.
Προς το παρόν όμως παραμένουν ένας λαός που έχει όνειρο να βγει στη θάλασσα του Αιγαίου,που θεωρεί ότι όλη η ιστορία της περιοχής του ανήκει,ακόμη και η αρχαία,άσχετα αν ο ίδιος δεν μπορεί να αποδείξει ότι ζει εκεί περισσότερους από δώδεκα με δεκατέσσερις αιώνες.
Και φυσικά αφού του ανήκει η ιστορία,του ανήκουν και τα εδάφη,το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα.(Βλέπε φωτογραφία από εκδήλωση στα Σκόπια).

Άρα η Ελλάδα απέναντι σε έναν τέτοιο λαό ή καλύτερα απέναντι σε ένα τέτοιο κράτος τι πρέπει να κάνει;
Δε λέμε να κάνει πόλεμο.Η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο κράτος του 21ου αιώνα, που χρησιμοποιεί συγκεκριμένους τρόπους για να επιλύσει τα όποια ζητήματα έχει με τους γύρω του.
Δεν είναι η υπερδύναμη Αμερική για να κάνει πολέμους.

Βέβαια όταν έκανε η Αμερική τους δικούς της μεγάλους πολέμους,όπως και η Βρετανία πιο παλιά,η Ελλάδα ήταν πάντα εκεί δίπλα τους.Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.Ούτε φυσικά πρέπει να το ξεχνάνε όσοι κυβερνούν τη χώρα μας.
Η Ελλάδα πολέμησε τον Άξονα στο Β’Παγκόσμιο Πόλεμο,πληρώνοντας πολύ βαρύ τίμημα,στο πλευρό των Αγγλοαμερικάνων,που αρχικά ήταν μόνο οι Εγγλέζοι αφού οι Αμερικάνοι μπήκαν αργότερα.

Στη συνέχεια πολέμησε τους κομουνιστές στην ηπειρωτική Ελλάδα στον Εμφύλιο (που η άλλη πλευρά αποκαλεί “συμμοριτοπόλεμο”).
Έπειτα έστειλε στρατό στην Κορέα,για να πολεμήσει και εκεί τους την “κομμουνιστική απειλή”,ενώ τρεις δεκαετίες πριν είχε κάνει απόβαση στη Σμύρνη για να προασπίσει τα εκεί συμφέροντα των Αγγλογάλλων,με τα γνωστά αποτελέσματα για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

Η Ελλάδα μέχρι και κατά της Σοβιετικής Ένωσης πολέμησε,εκατό χρόνια πριν,το 1919,στέλνοντας πάνω από είκοσι χιλιάδες στρατιώτες της στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τους Μπολσεβίκους του Λένιν ,ο οποίος αργότερα απάντησε βοηθώντας τον Κεμάλ Ατατούρκ στη γενοκτονία κατά των χριστιανών στην Μικρά Ασία.Είναι μια ιστορία που πολλοί έχουν ξεχάσει σήμερα.
Όλα αυτά λίγο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο όπου η Ελλάδα έφτασε στο σημείο να κοπεί κυριολεκτικά στα δύο προκειμένου να βοηθήσει (πάλι) τους Αγγλογάλλους.Με το Βενιζέλο να κάνει το κράτος της Βορείου Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη για να συμμαχήσει με την Αντάντ.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά;
Για να εξηγήσουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί έχει πληρώσει αίμα και χρήμα για να βρίσκεται εκεί.Ακόμη και σήμερα εν μέσω τεράστιας κρίσης,η Ελλάδα δίνει σεβαστά ποσά στο ΝΑΤΟ,κάτι που οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν κάνουν και γι’αυτό -σωστά- τους ζητάει ο Τραμπ τα ποσά που δεν έχουν δώσει στη Συμμαχία τις τελευταίες δεκαετίες.

Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν από τη δεκαετία του ’90 και μετά,που οι Γερμανίες και οι Ιταλίες δεν πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν στο ΝΑΤΟ,η μικρή και φτωχή Ελλάς πληρώνει κανονικά και με το νόμο το ποσοστό που της αναλογεί.
Ή τουλάχιστον έτσι μαθαίνουμε εμείς.

Πώς γίνεται τώρα που κάποιος (Σκόπια) θέλει να μπει στο κλαμπ που εμείς είμαστε μέλη,να μας απειλεί και να μας αμφισβητεί και εμείς να έχουμε πολιτικούς που δεν έχουν το σθένος να σηκώσουν ένα βέτο και να μην τον αφήσουν να μπει;Να μπει εκεί όπου εμείς είμαστε μέλη και που τη θέση μας,επαναλαμβάνουμε,την έχουμε πληρώσει με αίμα και χρήμα.

Έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν κάποια ανάλογη περίπτωση κράτους που δίνει χωρίς να πάρει τίποτα;
Ή μήπως πρόκειται να πάρουμε αλλά δε μας το λένε;

Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να δίνουν το 2% του ΑΕΠ τους για τις ανάγκες της Συμμαχίας.Μαντέψτε ποιος είναι στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ;

Τα ποσά που ξοδεύουν οι χώρες του ΝΑΤΟ

Ελληνική εκστρατεία κατά των Μπολσεβίκων (1919)