Μια μέρα χωρίς αδέσποτα [AUDIO]

“I woke up this morning” που λένε και τα μισά blues τραγούδια,δηλαδή ξύπνησα τις προάλλες,βγήκα από το σπίτι μου και τι αντίκρισα; Τη γειτονιά μου χωρίς αδέσποτα! Λέτε να ήταν όνειρο; Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Η γειτονιά που μένω στο Ηράκλειο,όπως και όλες σχεδόν οι γειτονιές της πόλης και των περισσοτέρων πόλεων της χώρας που λέγεται “Ελλάδα” είναι τιγκαρισμένες με αδέσποτα σκυλιά.
Το σκυλάκι που μπορεί να είναι γλυκούλι ότι είναι καλοζωισμένο,να έχει αφεντικό και σπίτι αλλά όταν βρίσκεται μόνο του στους πέντε δρόμους αναπτύσσει επιθετικά ένστικτα.
Άλλο ο σκύλος λοιπόν στο σπίτι του αφεντικού του και άλλο στον δρόμο μαζί με δεκάδες άλλα σκυλιά να ζει σε αγέλη.

Δε λέμε ότι όλα τα σκυλιά θα είναι επιθετικά.
Όχι.Κάποια όμως γίνονται και ενοχλούν.
Γιατί μπορεί η χ,ψ κυρία με ευαισθησίες και μεγάλες μοναξιές (συνήθως αυτό είναι το προφίλ της φανατικής φιλόζωης) να τα μαζεύει,να τα ταΐζει και να τα ποτίζει έξω από την πόρτα της αλλά η πόρτα της είναι στον δρόμο και από αυτόν τον δρόμο πρέπει να περάσει το μηχανάκι,το ποδήλατο,τα παιδάκια που πάνε σχολείο και…εγώ.

Αν μου έχεις μαζέψει 2-3 “κομμάτια” να πάει στο καλό,η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη αλλά 10-15 ή και παραπάνω -εγώ προσωπικά είχα μετρήσει πριν από καιρό στους δρόμους γύρω από το σπίτι μου 15 ζώα- είναι ένα πρόβλημα.
Είναι το ότι επιτίθενται σε ανθρώπους,ότι κάνουν φασαρία ειδικά τα βράδια,είναι και θέμα δημόσιας υγείας γιατί έχεις τόσα ζώα να κάνουν τις ανάγκες τους έξω από το σπίτι σου και να βρωμάει ο τόπος.
Α!Μην  το ξεχάσω,δεν αφήνουν ούτε γάτα ζωντανή.Τις μαζεύαμε κομματάκια κάθε πρωί μετά τις βραδινές τους μάχες στις αυλές των σπιτιών μας και στον δρόμο με τα σκυλάκια.

Το έχουμε ξαναπεί και ξαναγράψει.
Πρέπει να μπει μια τάξη και στο θέμα αυτό.
Ο σκύλος είναι ζώο συντροφιάς.Θέλεις την συντροφιά του;Πολύ ωραία.
Παίρνεις ένα σκυλάκι σπίτι σου,στον χώρο τον δικό σου,το ταΐζεις,το πας στον κτηνίατρο και σου κάνει παρέα.
Να μου το αμολάς στον δρόμο και να δημιουργείται αυτή η άθλια κατάσταση,δεν είναι κάτι που συμβαίνει σε καμιά “νορμάλ” χώρα.Τέτοιες εικόνες μόνο στον Τρίτο Κόσμο ή σε χώρες που του…μοιάζουν.