listen live
ακούτε τώρα:

listen live
ακούτε τώρα:

ακολουθεί:

e-radio logo

“Οι ζωές των άλλων”.Δηλαδή οι δικές μας…

Παρακολουθήσεις προσώπων γίνονται πάντα σε όλες τις χώρες και όλα τα καθεστώτα,συμπεριλαμβανομένης και της δημοκρατίας.Έτσι απροκάλυπτα όμως να τραβάς αρχηγό νόμιμου πολιτικού κόμματος (και πρώην νούμερο δύο του δικού σου Σύριζα) στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι είναι “εχθρός του δημοκρατικού πολιτεύματος”,δεν έχει ξαναγίνει από το ’74 και μετά. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Δεν υπάρχει καθεστώς ή πολιτικό σύστημα,συμπεριλαμβανομένης και της δημοκρατίας,που να μην κάνει παρακολουθήσεις πολιτών.Από τότε που στήνονταν ο ασφαλίτης έξω από τα σπίτια με εφημερίδα και γυαλί ηλίου,μέχρι σήμερα που παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές συνομιλίες.τα email, τα μηνύματα και ό,τι γράφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ιντερνετικού κόσμου.
Τα κινητά τηλέφωνα ειδικά δίνουν και το ακριβές σημείο πού βρίσκεσαι,σε περίπτωση που σε ψάχνουν  οι αρχές για να σου πουν τα …χρόνια πολλά στη γιορτή σου.

Η διαφορά ανάμεσα στα “ανελεύθερα”καθεστώτα και στη δημοκρατία είναι ότι οι παρακολουθήσεις στα καθεστώτα γίνονται για να τσιμπήσουν όχι μόνο τον παράνομο αλλά κυρίως εκείνον που είναι (ή φαντάζονται ότι είναι) αντικαθεστωτικός.
Αντίθετα στη δημοκρατία οι παρακολουθήσεις γίνονται για να συλληφθεί εκείνος που κάνει έκνομες πράξεις.
Στη δημοκρατία δε διώκεται το φρόνημα με λίγα λόγια.
Το αν είσαι αριστερός,δεξιός,φιλελές,αυτονομιστής Κρητικός ή βορειοελλαδίτης παοκτσής που δε θέλεις τους “χαμουτζήδες”… όλα αυτά είναι θέματα για τα οποία η δημοκρατία δε σε κυνηγάει.Σε παρακολουθεί βέβαια αλλά μέχρι την στιγμή που εσύ δε θα δράσεις βίαια,είσαι ελεύθερος να συνεχίσεις να μιλάς,να σκέφτεσαι και να πιστεύεις ό,τι θέλεις.

Αυτή η διαφορά κάνει και εμάς,ας πούμε,να προτιμάμε τη δημοκρατία σε σχέση με τα υπόλοιπα συστήματα,έστω και αν γνωρίζουμε ότι εκείνα σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν πιο φιλολαϊκά.
Ειδικά αν τα συγκρίνουμε με τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός της χώρας μας.
Παρόλα αυτά προτιμούμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δε θα διώκεσαι για τα πιστεύω σου κι ας είναι η οικονομία της ανοιχτά υπέρ της ελίτ.

 

Ο  σημερινός συνδυασμός

Εδώ έχουμε φτάσει σε μια φάση που το πολίτευμα αφενός δεν είναι φιλολαϊκό (ή λαϊκίστικο) όπως ο κομουνισμός ή ο φασισμός,αφετέρου αρχίζει και ξεφεύγει και στα θέματα της ελευθερίας.
Δηλαδή κινδυνεύουμε να καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου θα υπάρχει εκτεταμένη φτώχεια και συγχρόνως θα διώκεται ο κόσμος γιατί είπε ή έγραψε κάτι για τον πολυχρονεμένο ηγέτη ή το κόμμα του.

Το να έχει γεμίσει το διαδίκτυο trolls που παίζουν προπαγάνδα από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάνουν bulling σε όποιον δεν παίζει παλαμάκια ήταν το πρώτο στάδιο.
Οι πράκτορες που παρακολουθούν τον Λαφαζάνη ντυμένοι εργαζόμενοι τηλεοπτικού συνεργείου είναι το επόμενο.
Ο Λαφαζάνης ξαναλέμε ήταν στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μέχρι πριν από τρία χρόνια.
Δεν είναι αστείο,είναι πολύ σοβαρό.

Το να γίνουμε κάτι σαν Ανατολική Γερμανία χωρίς όμως να έχουμε δωρεάν στέγη,δωρεάν περίθαλψη,δωρεάν παιδεία και σίγουρη εργασία αλλά μόνο τον τύπο που μας παρακολουθεί και μας φακελώνει,δεν είναι η προοπτική για την οποία ψηφίσαμε τον Αλέξη Τσίπρα τον Γενάρη του 2015.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *