listen live
ακούτε τώρα:

listen live
ακούτε τώρα:

ακολουθεί:

e-radio logo

Πολιτισμικός Μαρξισμός / Cultural Marxism

Η γυναίκα που τράβηξε μαχαίρι και έσφαξε τον άνδρα που της επιτέθηκε,ήταν αθώο θύμα. Ο κοσμηματοπώλης της Ομόνοιας ήταν θύτης.Δύο μέτρα και δυο σταθμά; Όχι,είναι ο πολιτισμικός Μαρξισμός (cultural Marxism) και η πολιτική ορθότητα (το “political correct”) που καταργούν στην πράξη την ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

[Τίτλος άρθρου: “Ρωσίδα ακτιβίστρια πετάει χλωρίνη σε άνδρες που κάθονται με ανοιχτά πόδια”]

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο; Όχι.
Κάποιοι έχουν δίκιο και κάποιοι άδικο όχι ανάλογα με τις πράξεις ή τις απόψεις τους αλλά ανάλογα με την ομάδα πληθυσμού στην οποία ανήκουν.
Γιατί;

Cultural Marxism

Λίγο πριν τον πόλεμο,τη δεκαετία του ’30 και ενώ στη Ρωσία έχει επικρατήσει ο Μπολσεβικισμός,που έχει σαν ιδεολογία τον Μαρξισμό,στη Δύση μαρξιστές διανοούμενοι αρχίζουν να διαφοροποιούνται από τις πρακτικές της Μόσχας.
Εξάλλου οι κοινωνικές συνθήκες είναι αρκετά διαφορετικές εκεί,οι μικροαστοί είναι πολλοί περισσότεροι και μετά τον πόλεμο θα γίνουν ακόμη περισσότεροι,μέχρι στις μέρες μας να κυριαρχήσουν αριθμητικά στις σύγχρονες δυτικού τύπου κοινωνίες,που είναι -μην το ξεχνάμε- κατά βάση κοινωνίες μικροαστών.

Δηλαδή ανθρώπων με μικρή ιδιοκτησία,εργασιακά δικαιώματα και ένα μίνιμουμ επίπεδο διαβίωσης.
Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν να ταυτιστούν με τα προβλήματα του προλεταριάτου,έτσι όπως τα αντιμετώπιζαν οι σοβιετικοί ηγέτες και διανοούμενοι.
Αυτή η διαφοροποίηση λοιπόν δημιουργεί μια νέα φιλοσοφική σχολή,τη λεγόμενη “σχολή της Φρανκφούρτης” και την Κριτική θεωρία,αποτέλεσμα της οποίας είναι ο δυτικού τύπου Μαρξισμός,αυτόν που ακολουθούσαν τα κόμματα του “ευρωκομμουνισμού” (στην Ελλάδα το ΚΚΕ εσ.) και που κάποιοι τα τελευταία χρόνια ονομάζουν “πολιτισμικό ή πολιτιστικό Μαρξισμό” (“cultural Marxism”)

Νέου τύπου καταπιεσμένοι

Με βάση αυτή την σχολή σκέψης ο καταπιεσμένος δεν είναι ο βιομηχανικός εργάτης (προλετάριος) ή ο φτωχός εργάτης της γης (ακτήμονας) αλλά ομάδες πληθυσμού που ιστορικά έχουν καταπιεστεί από τον λευκό χριστιανό άνδρα.
Οι γυναίκες,ας πούμε,είναι μια -αρκετά μεγάλη-τέτοια κοινωνική ομάδα.
Σε οποιαδήποτε σύγκρουση γυναίκας-άνδρα,δίκιο έχει πάντα η γυναίκα.

Άλλες τέτοιες ομάδες είναι οι μη-λευκοί.
Οι αφρικανικής ή ασιατικής καταγωγής δηλαδή άνθρωποι.
Οι μη-χριστιανοί.Οι ισλαμικής,ιουδαϊκής,ινδουϊστικής ή όποιας άλλης πίστης άνθρωποι.
Ακόμη άνθρωποι με προβλήματα υγείας ή αναπηρία ή ακόμη οι τοξικοεξαρτημένοι,οι διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού…
Και φυσικά μην ξεχνάμε τα ζώα!
Τα ζώα δεν είναι απλά ζωντανά πλάσματα εκτός ανθρώπινης κοινωνίας αλλά “καταπιεσμένες υπάρξεις” από την καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία!
Οπότε να σου και τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των μουλαριών στη Σαντορίνη,που τα ονομάζουν “γαϊδουράκια” γιατί προφανώς είναι τόσο αστικοποιημένοοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα γαϊδουράκι από ένα μουλάρι…

Γενικά οι διαφορετικοί εντός ή εκτός εισαγωγικών,που στο παρελθόν είχαν δεχτεί ρατσισμό ή καταπίεση από την κοινωνία,τώρα με  την ατζέντα του πολιτισμικού Μαρξισμού έχουν a priori δίκιο στις σχέσεις τους με τους παλιότερους καταπιεστές τους.
Καταπιεστές που δεν είναι άλλοι από τους λευκούς,χριστιανούς,ευρωπαϊκής καταγωγής άνδρες.
Τώρα στην περίπτωση των εβραϊκής καταγωγής Γάλλων που δέχονται επιθέσεις από τους  μουσουλμάνους της Γαλλίας,τα ΜΜΕ απλά νίπτουν τας χείρας τους.
Το έχετε διαβάσει κάπου ότι οι νεοφερμένοι μουσουλμάνοι στη Γαλλία κυνηγούν τους Εβραιογάλλους,με τους τελευταίους να φεύγουν ομαδικά για το Ισραήλ;
Όχι,γιατί ποιου το μέρος να πάρουν;Και οι δύο είναι “καταπιεσμένες” κοινότητες.
Αν οι θύτες ήταν χριστιανοί Γάλλοι,θα ήταν κάτι πολύ απλό αλλά τώρα;

https://athens.indymedia.org/post/734490/
[Λινκ με την άποψη του Ένγκελς σε επιστολή προς τον Μαρξ για το κίνημα των ομοφυλοφίλων στη Γερμανία της εποχής του]


Πολιτική ορθότητα

Η πολιτική ορθότητα επιβάλει κατηγορηματικά όταν έχουμε σύγκρουση ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα το δίκιο να είναι πάντα απ’την πλευρά της γυναίκας.
Όταν έχουμε σύγκρουση στρέιτ-γκέη το δίκιο να είναι από την πλευρά του γκέη.
Ντόπιου και ξένου,(ειδικά με καταγωγή από Ασία ή Αφρική),το δίκιο θα το έχει ο ξένος.
Χριστιανός και αλλόθρησκος;Το δίκιο ο αλλόθρησκος ή ο άθρησκος.Ανεξάρτητα από το τι έκανε ο ένας και ο άλλος.

Εμείς βέβαια πιστεύουμε ότι το δίκιο είναι έννοια που δεν έχει να κάνει με χρώμα,κοινωνική τάξη,μόρφωση κτλ αλλά με βάση τι λένε οι νόμοι.
Ενώ για την κοινή γνώμη αυτή έτσι κι αλλιώς άγεται και φέρεται από την στρατευμένη διανόηση και τα ΜΜΕ,που η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας καταπιέζουν καθημερινά.

Όταν λοιπόν η γυναίκα σφάζει τον άνδρα είναι σε αυτοάμυνα.
Όταν ο “νοικοκυραίος” κλωτσάει τον γκέι ακτιβιστή που υπό την επήρεια ναρκωτικών βρίσκεται μέσα στο μαγαζί του,δεν υπάρχει αυτοάμυνα.
Δυο μέτρα και δυο σταθμά;Μάλλον.

Εμείς πάντως είμαστε για μια κοινωνία με λιγότερη βία απ’όπου κι αν προέρχεται αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *