Αλέξης Τσίπρας: Βετεράνος στα 45 του

Θα μπορούσε να είχε γίνει ένας μεγάλος Ηγέτης.Διάλεξε όμως τον δρόμο του ΝΑΙ και έτσι του χρόνου τέτοιον καιρό,μόλις στα 45 του χρόνια θα γυρίζει απλά τον κόσμο για να δίνει διαλέξεις και να συναντά άλλους συνταξιοδοτημένους πολιτικούς. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης

Με τα ΝΑΙ γίνεσαι καλός υπάλληλος και με τα ΟΧΙ γίνεσαι ηγέτης.
Αν μιλάμε τώρα για την πολιτική,με τα ΟΧΙ μένεις στην Ιστορία.
Ειδικά αν το ΟΧΙ σου ταυτίζεται με τη βούληση του λαού.

Ο Τσίπρας στα 40 του χρόνια είχε την ευκαιρία να γίνει ένας νέος Ελευθέριος Βενιζέλος,ένας γέρο-Καραμανλής,ένας Αντρέας Παπανδρέου.Προτίμησε όμως το ρόλο ενός πρωθυπουργού μίας θητείας,που θα φύγει και θα πρέπει στην υπόλοιπη του ζωή να απαντά στις κατηγορίες που θα του εκτοξεύουν δημοσιογράφοι,ιστορικοί αλλά κυρίως ο κόσμος που τον πίστεψε.

Συνταξιούχος ετών 45

Αυτή υπήρξε η τελευταία ΔΕΘ για τον Αλέξη Τσίπρα.
Βέβαια στη ζωή και στην Ιστορία ποτέ δε λες ποτέ αλλά οι πιθανότητες να τον ξαναδούμε με την ιδιότητα του πρωθυπουργού να μιλάει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,είναι πολύ μα πολύ περιορισμένες.
Δεν ξέρω αν ο ίδιος το συναισθάνεται αλλά θα πρέπει πολύ νωρίς να δει τι θα κάνει στο υπόλοιπο της ζωής του.
Συνήθως τέτοιου είδους διλήμματα σε τόσο μικρή ηλικία έχουν μόνο οι επαγγελματίες αθλητές,να όμως που και ο Αλέξης πολύ πριν τα 50 του θα πρέπει να δει τι θα κάνει εκτός πολιτικής.

Και να φανταστεί κανείς ότι μέχρι τις αρχές του 2015 φάνταζε σαν ο νέος αστέρας της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.
Στη συνέχεια ήρθε εκείνο το δημοψήφισμα και το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ και όλα τελείωσαν.
Αν τότε λοιπόν είχε πατήσει πάνω στο κύμα του κόσμου και στο εκκωφαντικό 61%,η καριέρα του θα μπορούσε να κρατήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Πιθανόν να μην τον άφηναν βέβαια οι δανειστές να εφαρμόσει αυτό για τον οποίο ο λαός τον είχε ψηφίσει και να τον οδηγούσαν σε παραίτηση.Μικρό το κακό.
Με 61% του κόσμου μαζί του,θα ήταν θέμα χρόνου το πότε θα επέστρεφε.

Ενώ τώρα;
Υπάρχει έστω και κάποιος από τους εναπομείναντες οπαδούς του που να στοιχημάτιζε στην επιστροφή του στην καρέκλα του πρωθυπουργού;
Εκτός κι αν γίνουν οι απίστευτες καραμπόλες,πάμε σε πολυκομματικά σχήματα και κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και τον διαλέξουν σαν πρωθυπουργό.Αλλά ακόμη και έτσι μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Ήταν η τελευταία ελπίδα

Ο Αλέξης διάλεξε να παίξει το παιχνίδι του αναχώματος προς όφελος του κατεστημένου.
Ήρθε την στιγμή που έτριζε το οικοδόμημα του ευρώ και η Ελλάδα ήταν ένα βήμα πριν την έξοδο.
Έδεσε τη χώρα στην ευρωζώνη,έδωσε ό,τι δεν τολμούσαν οι προηγούμενοι να δώσουν,έδωσε πακέτο τη δημόσια περιουσία στους ξένους,αποτελείωσε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με τα capital controls  και τους εξοντωτικούς φόρους,απέσυρε όποια δικλείδα υπήρχε για την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας του μέσου Έλληνα.
Έκλεισε με ντροπιαστικούς για τη χώρα όρους,σχεδόν όλα τα εθνικά μας θέματα
Του μένουν ακόμη λίγοι μήνες για να “γυρίσει το παιχνίδι” αλλά δεν βλέπω το πώς μπορεί να το κάνει.

Ο Αλέξης υπήρξε η ταφόπλακα τουλάχιστον για την ευρωπαϊκή Αριστερά,για να μην πω και την παγκόσμια.
Είναι το αρνητικό προηγούμενο στα επιχειρήματα όποιου θέλει να χτυπήσει την Αριστερά στο σύνολο της διεθνώς εδώ και τρία χρόνια.
Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την “κωλοτούμπα” του Αλέξη δεν υπήρξε αριστερό κόμμα ή υποψήφιος που να σήκωσε κεφάλι στην Ευρώπη.
Αυτούς που βρίζουν τώρα οι γνωστοί συριζαίοι διανο(μ)ούμενοι και τους αποκαλούν “φασίστες”,”εθνίκια” και δεν ξέρω εγώ τι άλλο,είναι το αποτέλεσμα της απόφασης του Τσίπρα να μετατρέψει ένα καθαρό και ηχηρό ΌΧΙ σε ΝΑΙ.

Υπήρξε η μεγαλύτερη απογοήτευση της γενιάς μας.

http://www.in.gr/2018/07/10/politics/kyvernisi/melanson-o-tsipras-einai-apo-tis-pio-eleeines-figoures-tis-eyropaikis-politikis-zois/