listen live
ακούτε τώρα: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

listen live
ακούτε τώρα: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

ακολουθεί: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm - (Νίκος Χατζηνικολάου)

e-radio logo

Όλοι με τη Γαλλία,σύντροφοι!

Η μέρα που όλο το μιντιακό και ιντερνετικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν με τη Γαλλία! Η ημέρα του Τελικού του Μουντιάλ!Από τα αθλητικά της ΕΡΤ μέχρι και τις εκπομπές πολιτικής ενημέρωσης η γραμμή ήταν μία: “Αποθεώνουμε τη Γαλλία”. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο athleticradio.gr

Όταν θέλεις να γίνεις κυβέρνηση “εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας”,στα μπαλκόνια βγαίνεις με φιλολαϊκά συνθήματα, αυτοπροσδιορίζεσαι σαν “αριστερό κόμμα” και μετά με το που πιάνεις την καρέκλα το μόνο αριστερό που σου κρατάς είναι το τιμόνι στις υπουργικές σου λιμουζίνες,τότε πρέπει να ψάξεις να βρεις κάτι άλλο για να καλύψεις αυτό το κενό επικοινωνιακά.

Και τότε,ω του θαύματος,βρίσκεις θέματα που σε εσένα δεν κοστίζουν τίποτα αλλά που ξέρεις ότι θα προκαλέσουν συζήτηση και θα τραβήξουν πίσω στο μαντρί κάποιους από εκείνους που σε είχαν ψηφίσει και τώρα μουτζώνονται.

Μανούλες στην επικοινωνία

Τα θέματα αυτά είναι κυρίως από τον χώρο των δικαιωμάτων,της θρησκείας ή της εθνικής ταυτότητας.
Το Σκοπιανό ας πούμε,ήταν έναν τέτοιο θέμα,που έπεσε για να δημιουργήσει πόλωση και να φέρει ψήφους στον Σύριζα.
Τα δικαιώματα των gay ήταν ένα άλλο,το αν θα έχουν δικαίωμα στην υιοθεσία παιδιών,οι σκηνές με τους ομοφυλόφιλους να δίνουν φιλιά πάθους μέσα στο Κοινοβούλιο,δημιουργώντας αντιδράσεις στα πιο συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας αλλά συγχρόνως να φέρνουν ψήφους στον Σύριζα,επαναφέροντας τον στα μάτια του αριστερού ακροατηρίου ως ένα κόμμα “της προόδου” ενώ στην πραγματικότητα είναι ό,τι πιο πιστό στις προσταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών θεσμών που δήθεν μάχεται.

Άλλο παράδειγμα είναι το μεταναστευτικό.
Η ανώφελη φιλολογία για το αν οι μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας είναι “λαθραίοι” ή “πρόσφυγες”,λες και οι λέξεις αλλάζουν την πραγματικότητα και την τραγική κατάσταση της καθημερινότητας και των ίδιων αλλά και των ντόπιων σε νησιά και γειτονιές των πόλεων που έχουν γκετοποιηθεί.
Όλα αυτά την ίδια στιγμή που τους έχουν να ζουν σε αντίσκηνα,το παίζουν τζάμπα “φιλάνθρωποι” και αντιρατσιστές του κ…λου ανοίγοντας και καλά πόλεμο με τις “δυνάμεις της ξενοφοβίας και του ρατσισμού”.

Μέχρι εδώ όλα αναμενόμενα,στο επικοινωνιακό παιχνίδι.Έτσι κι αλλιώς σε εποχή τηλεδημοκρατίας ζούμε,δεν περιμένουμε και κάτι το διαφορετικό.
Αυτό όμως που συνέβη το σαββατοκύριακο ούτε που μας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε να συμβεί.
Ολόκληρο το μιντιακό σύστημα του Σύριζα.Από ΕΡΤ μέχρι τρολλς του διαδικτύου έπαιζαν Γαλλία μέχρι θάνατο!
Λες και έπαιζε η Παρισινή κομούνα με τις ορδές του Χίτλερ τελικό,ένα πράγμα.
Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε αθλητικό γεγονός από τον Ψυχρό Πόλεμο και μετά.

Να κομματικοποιείται δηλαδή τόσο πολύ ένα αθλητικό γεγονός που δεν έχει και άμεση σχέση με τη χώρα.Δε μιλάμε δηλαδή για μια επιτυχία ελληνικής ομάδας ή Ελλήνων αθλητών όπου είναι συνηθισμένο να πάνε οι πολιτικοί από δίπλα για τις κλασικές φωτογραφίες και τη λεζάντα.
Εδώ είχαμε έναν τελικό Μουντιάλ όπου έπαιζαν απλά δύο Ευρωπαϊκές χώρες.
Ούτε ανατολικό μπλοκ με δυτικό,ούτε Κινέζοι με Αμερικάνους,ούτε βόρειοι με νότιους.
Από πού κι ως πού μετατράπηκε το όλο πράγμα σε συριζαίικη σταυροφορία του “καλού” εναντίον του “κακού”;
Όπου φυσικά το καλό ήταν η “πολυφυλεκτική” Γαλλία και το κακό η “φασιστική”(!) Κροατία.

[Άποψη efsyn.gr και συριζαίου για τον τελικό]

 

Το γαλλικό Unfair 

Το ότι το περίφημο πολυφυλετικό μοντέλο της Γαλλίας είναι μόνο για τον αθλητισμό και το καλλιτεχνικό σταρ σύστεμ είναι λεπτομέρεια.Δηλαδή ο αφρικανός ή ο άραβας είναι Γάλλος μόνο αν είναι ο Ζιντάν,ο Εμπαπέ  ή έστω ο πολύ καλός και τιμημένος με διάφορα βραβεία ηθοποιός Omar Sy.
Διαφορετικά εκεί στις φτωχογειτονιές της περιφέρειας των μεγαλουπόλεων με ανεργία μεγαλύτερη κι από εκείνη των νέων στην Ελλάδα της κρίσης.
Αυτό είναι το “επιτυχημένο γαλλικό πολυφυλετικό μοντέλο”,που οι Γάλλοι καλά κάνουν και το προβάλουν,τι άλλο μπορούν να κάνουν αλλά εδώ σε μας οι συριζαίοι το έκαναν λάβαρο προκειμένου να μαζέψουν καμιά χαμένη αριστερή ψήφο.
Από τ’άγραφα.