listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

e-radio logo

Συγγνώμη

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από κάποιους,μονίμως θιγμένους,αλλά ευθύνη έχω μόνο για όσα λέω και όχι για όσα εκείνοι θέλουν να νομίζουν ότι είπα. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο athleticradio.gr [VIDEO:Η απόπειρα πραξικοπήματος Ισπανία 1981]

Τα υβριστικά μηνύματα πια είναι καθημερινό φαινόμενο.
Λίγο πιο σπάνια τα τηλεφωνήματα,για να είμαι ειλικρινής.Είναι πιο απλό να βρίσεις τον άλλον πίσω από μια οθόνη,παρά να του τα πεις τηλεφωνικά.
Το κατανοώ.
Λίγοι είναι σαν το σημερινό κύριο που μου τηλεφώνησε στην εκπομπή και αφού πρώτα προσπάθησε να με πείσει για το πόσο λάθος είμαι σε αυτά που λέω,όταν είδε κι απόειδε ότι δεν ήταν τόσο απλό όσο νόμιζε, πέρασε στις απειλές κατά της σωματικής μου ακεραιότητας,στις ύβρεις και στο τέλος μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα,σαν γνήσιος δημοκράτης με την γνωστή έφεση στο διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων που έχει ο λαός μας.

Τι λάθος είπα κατά την άποψη του;
Ότι τα λόγια του Μπαρμπαρούση σήμερα στη Βουλή δεν ήταν “απόπειρα πραξικοπήματος” αλλά απλά μια άθλια δήλωση για την οποία πρέπει να τιμωρηθεί ο βουλευτής.
Από κει και πέρα σχολίασα ότι το επεισόδιο αυτό τον μόνο που συνέφερε την στιγμή που έγινε,ήταν τον ΣΥΡΙΖΑ,που μέσα σε μερικές ώρες πήγε να περάσει ένα μνημόνιο συν μια συμφωνία για το Μακεδονικό,για την οποία έχει απέναντι του όλο τον ελληνικό λαό και με το μπάχαλο που προκάλεσε ο Μπαρμπαρούσης άλλαξε όλη την ατζέντα και το δημόσιο διάλογο.Από ‘κει που ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνηση του ήταν απολογούμενοι για το Μνημόνιο και τη Μακεδονία,βρέθηκαν σε μια στιγμή να είναι οι κατήγοροι του Μπαρμπαρούση και οι υπερασπιστές του πολιτεύματος.

Αυτό είπα και εξήγησα ότι “απόπειρα πραξικοπήματος”,έστω κι αποτυχημένη,ήταν στην Ισπανία το ’81 με τον Antonio Tejero και τους άνδρες του που μπούκαραν στο ισπανικό κοινοβούλιο και άρχισαν να παίζουν μπαλωθιές (βλ.video).
Ενώ πραξικόπημα που ανέτρεψε κυβέρνηση και έφερε δικτατορία ήταν εκείνο των Απριλιανών το ’67,που μέσα σε ένα πρωί βρέθηκε η Αθήνα με τα τανκς στους δρόμους (βλ.video).
Αυτά ήταν όντως πραξικοπηματικές ενέργειες.Ο γηπεδικός λόγος του Μπαρμπαρούση,όχι.
Κατά την γνώμη μου πάντα,που μπορεί να είναι και λάθος.
Εξάλλου όπως είπε ο φίλος “είμαι άσχετος” και αυτός ήταν ο πιο ευπρεπής χαρακτηρισμός,που μου απέδωσε,παρότι ο ίδιος φάνηκε να είναι καλλιεργημένος όσο δεν πάει.

[Πραγματική απόπειρα πραξικοπήματος στη Μαδρίτη το 1981-1ο video
και κανονικό πραξικόπημα με τανκς και στρατό στην Αθήνα του 1967-2ο video]

I apologize 

Ζητώ συγγνώμη λοιπόν,που μέσα από την εκπομπή μου εκφράζω άποψη,αντί να κάθομαι σε ένα μικρόφωνο και να φωνάζω “καλησπέρα σε όλη την παρέα” ή “τι μου κάνετε σήμερα,πήγατε για μπανάκι;” και να ‘μαι cool και ξέγνοιαστος.
Όμως η προσπάθεια μου είναι να γίνεται μια εκπομπή ακομμάτιστου χαρακτήρα αλλά με άποψη για τα θέματα που υπάρχουν στην επικαιρότητα και όχι μόνο.

Εξάλλου δε νομίζω να έχει πια απομείνει και κανένας οπαδός κόμματος,με την έννοια που ήταν κάποτε,όταν τα καφενεία ήταν χωρισμένα σε πράσινα και μπλε ή ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν όταν στο δημοψήφισμα του Αλέξη χώρισαν παρέες που δεν ξαναμίλησαν από τότε.
Νομίζω ότι όλο αυτό το έχουμε αφήσει στο παρελθόν.
Η απογοήτευση του κόσμου από τις παλινωδίες των κομμάτων,τα έτσι και τ’ αλλιώς,την αναντιστοιχία υποσχέσεων και πράξεων είναι σε τέτοιο βαθμό,που μόνο τα “κομματόσκυλα” θα σε πάρουν τηλέφωνο για να σε βρίσουν επειδή δεν υποστηρίζεις το κόμμα τους.
Οι “εγκάθετοι” που έλεγε κάποτε και ο Βασίλης Λεβέντης στις εκπομπές του,μόνο που εκείνοι ήταν προϊστορικά τρολλ,ενώ αυτός που σε απειλεί στα ίσια μπορεί να είναι,μπορεί και όχι.

Σε κάθε περίπτωση είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω και γράφω και όχι για αυτά που θέλει να νομίζει κάποιος ότι είπα και έγραψα.Έχει διαφορά.

 


[Video: Όλη η Ελλάδα είναι στα κάγκελα για το Μακεδονικό.Από τον απλό λαό μέχρι τους διεθνολόγους,τους ιστορικούς ή τους πολιτικούς επιστήμονες.Ζητούμε συγγνώμη που κι εμείς ασχοληθήκαμε με το θέμα.]