Οι καθεστωτικοί απεχθάνονται πάντα τη βία

Την οποία φυσικά λατρεύουν οι αντικαθεστωτικοί προκειμένου να γίνουν καθεστωτικοί και στη συνέχεια να είναι κι εκείνοι με τη σειρά τους υπέρ της τάξης και της κοινωνικής ειρήνης.Κατά τ’άλλα στα δικά μας τώρα την στιγμή που ο Αλέξης είναι στο καναβάτσο,είπαν κάποιοι να του δώσουν ένα χεράκι βοήθειας κάνοντας δηλώσεις υπέρ της κατάλυσης του πολιτεύματος. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο athleticradio.gr

Καθεστωτικοί  εναντίον αντικαθεστωτικών,το αιώνιο ντέρμπι

Βγαίνει σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής της Χ.Α. Μπαρμπαρούσης και κάνει την περίφημη δήλωση περί  κατάλυσης του πολιτεύματος με πραξικόπημα του Στρατού και εκεί που ο Αλέξης μας βρισκόταν στο καναβάτσο και του έριχνε όλη η ελληνική κοινωνία,ξαφνικά μετατράπηκε σε εν δυνάμει θύμα των κακών φασιστών,υπέρμαχο της δημοκρατίας,της αγάπης,της ειρήνης,του καλού που θα νικήσει το κακό.

Γιατί φυσικά σε εποχές αστικής δημοκρατίας το καλό είναι η ίδια η δημοκρατία και το κακό όλα τα άλλα πολιτεύματα ή κοινωνικά συστήματα.Λογικό,έτσι;
Μια ζωή η ίδια ιστορία:
Εκείνοι που έχουν την εξουσία στα χέρια τους ή που την ελέγχουν εν πάση περιπτώσει,είναι υπέρ της κοινωνικής τάξης και ειρήνης κι εκείνοι που είναι “στην απ’έξω” βγαίνουν στα κάγκελα και με όλους τους τρόπους προσπαθούν να πάρουν κι εκείνοι ένα κομμάτι από την πίτα.
Δεν υπάρχει πιο μονότονο παιχνίδι στην ανθρώπινη ιστορία από το πώς βλέπουν την έννομο τάξη,το σωστό και το λάθος δηλαδή,εκείνοι που έχουν την κουτάλα και εκείνοι που δεν την έχουν αλλά θα το ήθελαν πολύ και που εντελώς συμπτωματικά όταν γυρίσει η ιστορία τούμπα και βρεθούν οι ίδιοι από πάνω τους βλέπεις να γίνονται πασιφιστές και πράοι:
“Δεκτή η αντίθετη άποψη αλλά κατακριτέα βία”.

Η βία με την οποία έχουν πάρει και οι ίδιοι την εξουσία ή την είχαν πάρει κάποιοι πριν από αυτούς για να τους την κληροδοτήσουν.
Ακόμη και οι δημοκράτες.
Δεν αναφέρομαι στα σημερινά κόμματα,αυτά όντως βγήκαν με ειρηνικό και αναίμακτο τρόπο,μέσω εκλογών.
Πριν όμως από τις εκλογές και τις αστικές κοινωνίες τι υπήρχε;
Υπήρχε ένα άλλο σύστημα,φεουδαρχικό,μοναρχικό με βασιλιάδες,ευγενείς και μια οικονομία που βασίζονταν στην καλλιέργεια της γης,την οποία την είχαν στην κατοχή τους,κατά το μεγαλύτερο της μέρος η τάξη των “γαλαζοαίματων”,των αριστοκρατών.

Έρχεται λοιπόν ο χειμώνας του 1788-89 στη Γαλλία με κακοκαιρίες και μειωμένη παραγωγή σιτηρών,που έφεραν κρίση και λιμό κυρίως στο Παρίσι.Αποτέλεσμα να ξεσπάσει ο λαός εναντίον του καθεστώτος και να περάσει μαχαίρι όλους όσους ανήκαν στην τάξη αυτή.
Βασιλιάδες,κόντηδες,μαρκήσιοι,μέχρι τριτοκλασάτους ευγενείς της επαρχίας,τους πέρασαν από την γκιλοτίνα με ένα …έξυπνο γκάτζετ που επινοήθηκε ακριβώς για να παίρνει κεφάλια χωρίς να ταλαιπωρεί ιδιαίτερα το θύμα.
Τώρα να σας πω ότι δεν πονάει,θα σας πω ψέματα.
Αν και υπάρχει σημαντική βιβλιογραφία για το πώς σκοτώνει η λαιμητόμος,αν πονάει το θύμα,αν ζει το κεφάλι χωρίς το σώμα μετά τον αποκεφαλισμό και άλλα πολλά.
Ήταν τόσοι αυτοί που πέρασαν από τη λάμα αυτή,που οι εκτελεστές είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μελέτες.

http://www.mixanitouxronou.gr/o-apokaloumenos-germanos-vrikolakas-itan-o-telefteos-katadikos-pou-ektelestike-dimosia-me-gkilotina-egine-sto-parisi-ke-to-kategrapsan-se-film-vinteo/

Το ζήτημα μας όμως είναι άλλο.
Η αστική τάξη που έφερε τη δημοκρατία μας,που είναι
-όπως λένε οι διανοούμενοι- ό,τι καλύτερο έχουμε σε κοινωνικό /πολιτικό σύστημα,ήρθε στα πράγματα με αίμα και βία,για να κηρύσσει μετά την ειρήνη και το διάλογο.
Έχει μια αντίφαση όλο αυτό,δεν έχει;

Όχι στη βία

“Αν η Λία δεν είναι Βίσση,γιατί η βία είναι λύση;”
Όπως έλεγε και ένα παλιότερο σύνθημα της εποχής που οι δύο αδερφές τραγουδίστριες ήταν στα πάνω τους καλλιτεχνικά.
Εμείς φυσικά και θα πούμε ότι είμαστε κατά της βίας,όπως και ότι θα θέλαμε να συνεχίσουν να υπάρχουν ελεύθερες κοινωνίες.
Ελεύθερες με την έννοια ότι δε θα τιμωρείται κάποιος για τις ιδέες και τα πιστεύω του.
Γιατί στο φινάλε αυτή είναι η μόνη μορφή ελευθερίας που έχουμε στις σημερινές δημοκρατικές κοινωνίες.Δεν έρχονται να σε βουτήξουν από το σπίτι σου επειδή εκφράζεσαι άσχημα για τον πρωθυπουργό,εκτός κι αν είσαι ο Στέφανος Χίος και το έχεις ξεφτιλίσει το θέμα ολίγον τι.
Κατά τ’άλλα ελεύθερος να κάνεις το επάγγελμα που θα ήθελες,δεν είσαι,ούτε να ζήσεις με τον τρόπο που θα επιθυμούσες.Δουλεύεις περισσότερο απ’ότι δούλευαν οι άνθρωποι σε όλα τα προηγούμενα συστήματα,έστω κι αν λόγω μηχανών η δουλειά σου δεν είναι χειρωνακτική πια.
Και μετά βρίσκεσαι σε έναν κόσμου που έχει τα πάντα και εσύ πρέπει απλά να τα βλέπεις γιατί δε σε φτάνουν ποτά αυτά που κερδίζεις για να αποκτήσεις ούτε τα βασικά.
Εντάξει σου δίνεται φυσικά η δυνατότητα να μιλάς αλλά μόνο αυτό.
Έχεις το δικαίωμα της ψήφου αλλά ό,τι και να ψηφίσεις η πολιτική που θα εφαρμοστεί θα είναι η ίδια.
Άντε με μερικές παραλλαγές.