listen live
ακούτε τώρα: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

listen live
ακούτε τώρα: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

ακολουθεί: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm - (Νίκος Χατζηνικολάου)

e-radio logo

Τέλος τα Μνημόνια στο Κωλοτουμπιστάν [VIDEO]

Το “σαξές στόρι” του Αλέκση είναι εδώ για να μας θυμίσει το αντίστοιχο “σαξές στόρι” του Σαμαρά το ’14,τότε που ο Αλέκσης αντιμετώπιζε σκωπτικά την “έξοδο μας στις αγορές”.Ακριβώς όπως κάνει τώρα η αντιπολίτευση,που τότε ήταν κυβέρνηση και έπαιζε παλαμάκια στον Αντώνη. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο athleticradio.gr

Αν υπάρχει κάτι που δεν χαρακτηρίζει την ελληνική σκέψη διαχρονικά είναι η ανιδιοτέλεια στην έκφραση των απόψεων των διανοούμενων αλλά και του λαού γενικότερα και η αντικειμενικότητα.

Έστειλε πριν από εκατό χρόνια ο Βενιζέλος τον στρατό μας στη Μικρά Ασία; Τον βρίζουμε και τον καταριόμαστε εμείς στην αντιπολίτευση.
Βγήκαμε εμείς στην κυβέρνηση; Στέλνουμε τον στρατό ακόμη πιο βαθιά.
Σφυρίζει πέτσινο πέναλτι ο διαιτητής εις βάρος της ομάδας μας;
Είναι πουλημένος.
Σφυρίζει υπέρ της;
Απλά σέβεται τη βαριά της φανέλα.

Όλα κι όλα δηλαδή.
Ο δικός μας πολιτισμός,ο ελληνικός τρόπος σκέψης,χαρακτηρίζεται από το ότι η αλήθεια είναι υποκειμενική και όχι αντικειμενική.
Γιαυτό και είναι δύσκολο Έλληνας με Έλληνα να συμφωνήσουν αφού ο κάθε ένας μας έχει την ευχέρεια να αλλάζει θέση και άποψη κατά περίσταση,οπότε δύσκολο να μας βρεις όλους μαζί στο ίδιο σημείο,την ίδια στιγμή.

Σε μας,ας πούμε,η εξομολόγηση δεν είναι απρόσωπη.
Είσαι ο Μήτσος και εξομολογείσαι σαν Μήτσος στο παπά,που σε βλέπει,σε ξέρει και σε κρίνει ανάλογα με τα δικά σου μέτρα.Δεν είσαι κλεισμένος σε ένα δωματιάκι να σε ακούει ο εξομολόγος χωρίς να βλέπει το πρόσωπο σου,όπως γίνεται στις εκκλησίες των Δυτικών και να σε κρίνει αντικειμενικά,όπως θα έκρινε άλλους χίλιους με τις ίδιες αμαρτίες.

Αν τώρα εσείς που διαβάζετε αυτό το κείμενο αναρωτιέστε τι σχέση έχει η εξομολόγηση στην εκκλησία με την κωλοτούμπα στις απόψεις του Ρωμιού,σας λέω ότι έχει και παραέχει.
Γιατί δείχνει την ιστορική μας διαδρομή.
Το πώς φτάσαμε να βρίζουμε τους πεζούς όταν είμαστε με το αυτοκίνητο και να βρίζουμε μετά τους οδηγούς όταν είμαστε πεζοί.

Πώς μπορούμε να είμαστε κυβέρνηση και να λέμε ότι είμαστε και με τους διαδηλωτές που διαδηλώνουν εναντίον μας.
Πώς παριστάνουμε τους αντιμνημονιακούς ενώ έχουμε ψηφίσει 1+1 μνημόνια.
Πώς λέμε ότι βγαίνουμε στις αγορές άρα και από τα μνημόνια,όταν έχουμε δώσει τη δημόσια περιουσία στους ξένους για τις επόμενες δεκαετίες,έχουμε ξεπουλήσει τις τράπεζες,έχουμε κάπιταλ κοντρόλς,έχουμε ρίξει τον ήδη ριγμένο κατώτατο μισθό και έχουμε γεμίσει την πιάτσα με ημιαπασχολούμενους του part time.
Πώς γίνεται να κάνουμε γαργάρα τις καθημερινές αυτοκτονίες απελπισμένων Ελλήνων όταν κάποτε τις είχαμε κάνει σημαία και βασικό σλόγκαν στους πύρινους αντιπολιτευτικούς μας λόγους.

Μια χαρά μπορούμε.
Όπως μια χαρά μπορεί η αντιπολίτευση να μιλάει τώρα για φτώχεια στην Ελλάδα και για τον δρόμο της ξενιτιάς που πήραν οι νέοι της χώρας όταν μέχρι το ’14 όλα ήταν καλά καμωμένα,τα μνημόνια,τα μεσοπρόθεσμα,οι περικοπές παντού γιατί… “ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας”.

Ο κόσμος τους έχει βαρεθεί όλους.
Τόση κωλοτούμπα,σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα,δεν καταπίνεται,ακόμη και αν ο μέσος Ρωμιός την έχει στο αίμα του λόγω κουλτούρας.

*Γελοιογραφία: Δημ.Χατζόπουλος

 

 

Αντιπολίτευση (τότε) κατά της εξόδου στις αγορές.Κυβέρνηση (τότε) πανηγυρίζει την έξοδο στις αγορές. Σήμερα οι ίδιοι ρόλοι αλλά αντεστραμμένοι. [VIDEO]