Η “ισχυρή Δημοκρατία” που φοβάται ένα σύνθημα [video]

“Να καεί,να καεί η π..τάνα η Βουλή” και από χτες μας έχουν ζαλίσει σε τηλεοράσεις,ραδιόφωνα,εφημερίδες και sites για τον “κίνδυνο που διατρέχει το πολίτευμα μας”,επειδή οι παοκτσήδες (ή οι όποιοι άλλοι) φώναξαν ένα σύνθημα κατά του Κοινοβουλίου.Εδώ ο κόσμος καίγεται… Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο athleticradio.gr

Η ιστορία έχει ξεφύγει πια.
Υπάρχει ένας κόσμος πραγματικός με πραγματικά προβλήματα και πραγματικές-υπαρκτές ανησυχίες και ένας άλλος κόσμος virtual,εικονικός,ένας κόσμος της επικοινωνίας,των πολιτικών και των δημοσιογράφων,με τους δικούς του κανόνες και τα δικά του παιχνίδια που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.Την πραγματικότητα του κόσμου και των απλών,καθημερινών ανθρώπων.

Είμαστε πια μια δεκαετία φουλ χωρίς τράπεζες στη χώρα αυτή.Δηλαδή χωρίς παροχή νέου χρήματος.Με ό,τι σημαίνει αυτό για την αγορά,τις επιχειρήσεις,την εργασία του κόσμου και τα μεροκάματα.
Είμαστε οκτώ χρόνια επίσημα μέσα στην κρίση,με τις αγορές χρήματος να μη μας δίνουν λεφτά,με τη χώρα να βρίσκεται σε συνεχή εποπτεία και ξένη διοίκηση και να είναι σε φάση πλήρους εκχώρησης της περιουσίας του δημοσίου και των πολιτών της.

Σε αυτή λοιπόν τη φάση και μετά από πέντε χιλιάδες ψέματα που έχουν πει δημοσιογράφοι και πολιτικοί στον κόσμο,που δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να του εξηγήσουν στ’αλήθεια τι έχει συμβεί αλλά βρίσκονται συνέχει με το δάχτυλο τεντωμένο να τον κατηγορούν για όλα.
Από την χρεοκοπία της χώρας του,μέχρι την χρεοκοπία συνολικά του liberal μοντέλου στο δυτικό κόσμο.
Μετά απ’όλα αυτά λοιπόν,τα γνωστά που δεν χρειάζεται καν να τα επαναλάβω,βγαίνουν 100 οπαδοί της χ,ψ ομάδας,τραγουδούν ένα σύνθημα κατά του Κοινοβουλίου και αρχίζει το γαϊτανάκι των βαρύγδουπων αναλύσεων όλων των αυτόκλητων υπερασπιστών της Δημοκρατίας.

Μιλάμε για ακριβώς τους ίδιους ανθρώπους που έπαιζαν παλαμάκια όταν ο Αλέξης κουρέλιαζε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015.
Δημοκρατία αλά καρτ δηλαδή.Υπερασπιζόμαστε τους θεσμούς μόνο όταν μας συμφέρει.
Αυτούς τους αναλυτές,δημοσιογράφους,ακαδημαϊκούς και διανοούμενους που τους έχει πάρει χαμπάρι πια ο κόσμος εδώ και καιρό.
Και όσο βγαίνουν για να παίξουν το επικοινωνιακό τους παιχνιδάκι,τόσο ο κόσμος θα τους γυρνάει τα μούτρα.
Η φάμπρικα των ενοχών που είχαν στήσει στην αρχή της κρίσης και που είχε σαν σκοπό να κάνει τους Έλληνες να πιστέψουν ότι για τα προβλήματα και τις ατέλειες της ευρωζώνης έφταιγαν αυτοί και μόνο,έχει πια παλιώσει και δεν αποδίδει.
Όπως δεν αποδίδει πια ούτε και το παιχνίδι της τρίχας που την κάνουμε τριχιά και του κώνωπα  που τον διυλίζουμε (κατά το Ευαγγέλιο),την ίδια στιγμή που καταπίνουμε την κάμηλο.Το να κάνουμε γαργάρα δηλαδή την κοινωνική κατάσταση σε μια χώρα που πια ανήκει στον Τρίτο Κόσμο και να ασχολούμαστε με το τι φώναξαν σε μια συγκέντρωση οπαδών,που συν τοις άλλοις δεν ήταν και ιδιαίτερα μαζική.

Η δημοκρατία στην Ελλάδα κινδυνεύει από την τεράστια ανεργία.
Από τα άθλια μεροκάματα.
Από τα λουκέτα που μπαίνουν στις επιχειρήσεις.
Από την ελπίδα που πια ο κόσμος δεν την βλέπει ούτε με το κιάλι.
Η Δημοκρατία κινδυνεύει από τα εθνικά θέματα και τις ήττες της χώρας διεθνώς.
Η Δημοκρατία κινδυνεύει από την ταύτιση της με όσους έφεραν τα μνημόνια και όσους τα υποστήριξαν επικοινωνιακά και ας κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι.
Δεν κινδυνεύει σίγουρα από 100 οπαδούς μιας όποιας ομάδας,που φώναξαν ένα σύνθημα κατά της Βουλής.
Ούτε από έναν άγνωστο βουλευτή που δε θα επανεκλεγεί με το κόμμα του,αφού δεν πρόκειται να ξαναμπεί στη Βουλή και που κάθεται και τους βγάζει λόγο για το ποδόσφαιρο.

Σοβαρευτείτε λίγο.

http://www.liberal.gr/arthro/199711/apopsi/a-panoutsos/ola-gia-tin-edra.html