Το Islam είναι εδώ

Δύσκολο να μιλήσεις για τον ισλαμικό κίνδυνο,χωρίς να βρεθείς με την ταμπέλα του «φασίστα» και του «ρατσιστή» κολλημένη πάνω σου.Εδώ μια από τις καλύτερες δημοσιογράφους της εποχής της η Οριάνα Φαλάτσι,σύντροφος του Αλ.Παναγούλη και με το βιβλίο της: «Οι ρίζες του μίσους.Η αλήθεια μου για το Ισλάμ»,βρέθηκε στο στόχαστρο όλων των προοδευτικαραίων* διανοουμένων.Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο athleticradio.gr

Το άρθρο αυτό δεν κάνει θεολογική ανάλυση των διαφορών του Ισλάμ με τον Χριστιανισμό.
Αφενός γιατί η κάθε θρησκεία έχει με τη σειρά της πολλά και διαφορετικά δόγματα,που εφαρμόστηκαν σε εντελώς διαφορετικούς λαούς,σε διαφορετικές εποχές και με διαφορετικό τρόπο.
Αφετέρου γιατί είμαστε στον 21ο αιώνα και δε θα έπρεπε καν να κάνουμε αυτή τη συζήτηση και οι θρησκείες απλά θα έπρεπε να είχαν περιοριστεί στο ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκαν,δηλαδή να απαλύνουν τα υπαρξιακά προβλήματα των ανθρώπων και τίποτα άλλο.

Το  τελευταίο αυτό σημείο είναι που κάνει και την πιο ευδιάκριτη διαφορά ανάμεσα στον Ισλαμικό και Χριστιανικό κόσμο σήμερα.
Ενώ για τους λαούς της Ευρώπης και της Αμερικής η θρησκεία (συγκεκριμένα ο Χριστιανισμός) έχει περάσει σε δεύτερο επίπεδο,για τους μουσουλμανικούς λαούς η θρησκεία όχι μόνο παραμένει σημαντική αλλά για μια σειρά απ’αυτούς τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει κεντρικό στοιχείο της ταυτότητας τους.
Ψάξτε να βρείτε φωτογραφίες γυναικών από το Ιράν ή το Αφγανιστάν του ’60,της Τουρκίας της προ-Ερντογάν περιόδου,της Τυνησίας,του Μαρόκου κά.
Δε θα δείτε μπούργκες ή μαντίλες αλλά γυναίκες ντυμένες με το δυτικό τρόπο.Σήμερα μοιάζει σαν να έχει γυρίσει πίσω στον χρόνο το μεγαλύτερο μέρος του Ισλαμικού κόσμου.


Ιρανές με μίνι σε πρωτοσέλιδο περιοδικού του ’70.Τώρα μόνο μαντίλα.


O Magdi Allam Cristiano εξηγεί πώς περάσαμε από τον Παναραβισμό του Νασέρ,στον Πανισλαμισμό του σήμερα.
Δέχεται βέβαια και κάποιες απειλές από τον ιμάμη της Ρώμης (ο κύριος αριστερά με το μούσι),γιατί τόλμησε να μιλήσει για την “θρησκεία του”

Γιατί;

“Το Ισλάμ ριζοσπαστικοποιήθηκε”,όπως ακούμε καμιά φορά στα ΜΜΕ,γιατί υπάρχει και η δικτατορία του Πολιτικά Ορθού.
Σωστότερα δε ριζοσπαστικοποιήθηκε το Ισλάμ.Οι θρησκείες δεν ριζοσπαστικοποιούνται,ούτε γίνονται πιο …άγριες ή επιθετικές.Οι άνθρωποι,μέσω των κοινοτήτων που φτιάχνουν,ριζοσπαστικοποιούνται ή γίνονται πιο βίαιοι και επιθετικοί.

Για τον Μαγκντί Κριστιάνο Αλλάμ,Αιγύπτιο δημοσιογράφο που ζει στην Ιταλία και από μουσουλμάνος ασπάστηκε τον Χριστιανισμό,η αιτία αυτής της μεταστροφής υπήρξε ο Παναραβισμός του Νασέρ,που ήθελε να ενώσει όλες τις αραβικές χώρες και μεταξελίχθηκε αργότερα σε δεύτερο χρόνο σε Πανισλαμισμό.
Για άλλους η αιτία ήταν η οικονομική επικράτηση της υπερσυντηρητικής σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας,που λόγω των πετρελαίων τις τελευταίες δεκαετίες μάζεψε πολύ χρήμα και στη συνέχεια μέσω της οικονομικής της διείσδυσης σε άλλες φτωχότερες μουσουλμανικές χώρες,μετέδωσε τη δική της ριζοσπαστική εκδοχή του Ισλάμ,χρηματοδοτώντας ιεροδιδασκαλεία,τζαμιά κτλ
Μια τρίτη εκδοχή είναι η πολιτική των Αμερικανών την εποχή του Ψυχρού Πολέμου,που βοήθησαν (και οργάνωσαν;) ομάδες φανατικών ισλαμιστών προκειμένου να ανακόψουν τη διείσδυση των Σοβιετικών στη Μέση Ανατολή,προφανώς λόγω πετρελαίων.Οι Σοβιετικοί μας τέλειωσαν,οι ισλαμιστές συνεχίζουν…

Σε κάθε περίπτωση πάντως και όποια και αν ήταν η γενεσιουργός αιτία,το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Οι ισλαμικές κοινότητες ριζοσπαστικοποιήθηκαν και
η συνύπαρξη πια μουσουλμάνων  με πληθυσμούς μη-μουσουλμανικούς γίνεται όλο και πιο δύσκολη.Όχι πως παλιά ήταν αρμονική.Το ξέρουμε εμείς ως Ρωμιοί αρκετά καλά (πιστεύω),απλά τώρα φαίνεται να είναι δυσκολότερη όσο ποτέ.
Αρέσει-δεν αρέσει στους ευρωπαίους και τους Αμερικάνους διανοούμενους,είναι τα γεγονότα που μιλούν από μόνα τους.

Από την Ινδία που Μουσουλμάνοι και Ινδουιστές είναι σε σύγκρουση,μέχρι την Αίγυπτο που ντόπιοι Χριστιανοί Κόπτες ανατινάζονται ή πυροβολούνται μέσα στις εκκλησίες τους από “φανατικούς ισλαμιστές”,τη Συρία όπου ντόπιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί γίνονται πρόσφυγες (αν δεν σφαγιαστούν) από τους μαχητές του ISIS και τη Γαλλία,την Βρετανία,την Ισπανία και αλλού στην Ευρώπη ή την Αμερική όπου νεαροί μουσουλμάνοι γεννημένοι σε αυτές τις χώρες,χτυπούν στο ψαχνό αθώους πολίτες οι θύτες είναι οι μουσουλμάνοι και τα θύματα πάντα οι”άπιστοι”.

Και όσο κι αν οι πιστοί του Προφήτη επικαλούνται το (πραγματικό) δράμα των Παλαιστινίων,που τους πήραν τη γη οι Ισραηλίτες ή το (επίσης πραγματικό) δράμα των Ιρακινών που βομβαρδίστηκαν άδικα από τους Αμερικάνους,αυτό δε δικαιολογεί καθόλου την τρομοκρατική τους δράση.
Θα ήταν σαν να πήγαινε ένας Θεσσαλονικιός να βάλει βόμβα στην Τεχεράνη για να εκδικηθεί την εισβολή των Τούρκων (μουσουλμάνων) στην Κύπρο ή ένας Μαυροβούνιος να έπαιρνε ένα βαν στο Πακιστάν και να σκότωνε δεκάδες παιδάκια για να εκδικηθεί για το Κόσοβο που το πήραν οι μουσουλμάνοι Αλβανοί.
Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έχει συμβεί.Συμβαίνει συνήθως το αντίστροφο.
Οπότε ας είμαστε λίγο σοβαροί.
Και ας είναι επίσης σοβαροί όσοι -πολιτικοί ή δημοσιογράφοι- δίνουν συγχωροχάρτι σε πράξεις τυφλής τρομοκρατικής βίας.
Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για να το παίρνουμε στην πλάκα.


Για τον κ.Ζουράρι οι ισλαμιστές τρομοκράτες απλά …εκδικούνται τους Δυτικούς

*Προοδευτικαραίος = Κατ’επίφαση προοδευτικός (πολλές φορές και κατ’επάγγελμα)

ΛΙΝΚ:
Φταίνε οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που δεν αφομοιώνονται οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη:

http://www.skai.gr/mobile/article?aid=52865