listen live
ακούτε τώρα:

listen live
ακούτε τώρα:

ακολουθεί:

e-radio logo

Πριν τον Σύριζα ήταν όλα ζάχαρη

Λέει το αφήγημα των παλιοσειρών και του Πάγκαλου,που αποκάλεσε τον Τσίπρα “τσογλάνι” και ζητάει εμμέσως πλην σαφώς την τιμωρία των συριζαίων.Γιατί πριν το 2015 όλα ήταν “ζάχαρη” και αν βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε τώρα είναι λόγω των πολιτικών από το ’15 και μετά. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο athleticradio.gr

Να τιμωρηθούν οι συριζαίοι για τα ψέμματα που μας είπαν.
Να τιμωρηθούν και για την πολιτική τους.
Τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι η πολιτική αυτή είναι ίδια  με την πολιτική των προηγούμενων,τουλάχιστον από το 2010 και μετά,οπότε;

Οπότε όταν θα πέσει ο Σύριζα και έρθουν πάλι πίσω οι…άφθαρτοι της ΝΔ και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ θα δικάσουν τον Τσίπρα γιατί έφερε Μνημόνιο;(Που ψήφισαν και οι ίδιοι τον Αύγουστο του ’15 αλλά αυτό μοιάζει να το έχουν ξεχάσει).
Ή μήπως γιατί το Μνημόνιο του ήταν αντισυνταγματικό,ενώ τα δικά τους,μαζί με το PSI ήταν μέσα στην συνταγματικότητα;

Εδώ θα μου πείτε ότι ο Πάγκαλος βγάζει φιλιππικούς κατά των περικοπών που δέχτηκε στη σύνταξη του από τον Κατρούγκαλο,ενώ ο ίδιος υπήρξε (ίσως να το έχει ξεχάσει) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που έκανε τις μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις!

Ζούμε σε μια χώρα που είσαι ό,τι δηλώσεις και μπορείς να κατηγορήσεις όποιον θες χωρίς να έχεις καν μπει στη διαδικασία της αυτοκριτικής.
Σκληρό πράγμα η αυτοκριτική και δύσκολο.Προϋποθέτει αυτογνωσία και θέληση αυτοταπείνωσης και σμίκρυνσης του εγώ σου.Σπάνιο να  το βρεις αυτό και ειδικά σε πολιτικό ή άνθρωπο που εκτίθεται.
Όμως αυτή η ιστορία,αυτό το παραμύθι με τον Σύριζα που έφερε την καταστροφή,πρέπει λίγο να τελειώνει.Ειδικά όσο πηγαίνουμε για τις εκλογές.
Όχι τίποτα άλλο αλλά θα δείτε ότι θα δώσει ψήφους στο κόμμα του Τσίπρα.
Όπως οι νουθεσίες των παλαιοκομματικών πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο δημοψήφισμα,που προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο ότι με το ΟΧΙ θα έρθει η καταστροφή.
Αποτέλεσμα ο κόσμος να πάει  και να ψηφίσει υπέρ του …ΟΧΙ και μάλιστα με αναλογία 2 προς 1.
Τόσο αγαπητή είναι η παλιά σειρά των πολιτικών μας.

Βασικά ο Πάγκαλος-και λέμε Πάγκαλος γιατί είναι πρόσφατες οι δηλώσει του-  και οι λοιποί συστημικοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί δεν έχουν έχουν καταλάβει ότι για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι μισητά πρόσωπα.
Σωστά ή όχι αυτή είναι η πραγματικότητα.
Κάθε φορά που βγαίνουν  και προσπαθούν να “ξεσκίσουν” τον Αλέξη,το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας θυμίσουν ποιοι κυβερνούσαν  πριν το 2015  αυτή την χώρα και μετά να μας φανεί ο Τσίπρας πιο γλυκός απ’ότι είναι.

Γιατί,να μην τρελαθούμε κι όλας,αν πρέπει να πάνε στο Γουδί οι Συριζανέλ για τα δυόμιση χρόνια καταστροφικής πολιτικής τους,οι προηγούμενοι που σε 40 χρόνια χρεοκόπησαν τη χώρα και την παρέδωσαν χειροπόδαρα τι θα πρέπει να πάθουν;
Όσο κι αν θέλουν να πλασάρουν το αφήγημα τους περί καταστροφής της ελληνικής οικονομίας από τον Βαρουφάκη και τον Σύριζα,δεν πείθουν παρά μόνο τους πολύ δικούς τους,που έτσι κι αλλιώς δε θα χρειαζόντουσαν επιχειρήματα για να πεισθούν.
Στους απογοητευμένους και στους αναποφάσιστους το μόνο που κάνουν είναι να τους στείλουν να ξαναψηφίσουν Αλέξη.

Εξάλλου οι Πάγκαλοι και οι ΓΑΠ τον έφεραν τον Αλέξη,μην το ξεχνάμε αυτό,και είναι οι ίδιοι που με την παντελή έλλειψη αυτοκριτικής για την πολιτική τους τον κρατούν όρθιο.
Η σιωπή τους για τα χρόνια του εκσυγχρονισμού,την ΟΝΕ και το κοινό νόμισμα με την ισοτιμία της δραχμής που μπήκαμε,τα ανοιχτά σύνορα που κατέστρεψαν την εθνική παραγωγή αντί να την ενισχύσουν,τον υπερδανεισμό κράτους και ιδιωτών μετά τα τέλη της δεκαετίας του ’90,τις ρεμούλες και τη διαφθορά,την “αύξηση” του ΑΕΠ μέσα σε ένα βράδυ κατά 25% από τον Αλογοσκούφη,τα greek statistics του Σημίτη,τους Ολυμπιακούς Αγώνες που δεν ξέρουμε πόσο κόστισαν και όλα τα υπόλοιπα,που δεν χρειάζεται να σας τα θυμίσω εγώ.
Σας τα θυμίζουν οι διάφοροι Πάγκαλοι,που όταν βγαίνουν και μιλούν ανεβαίνει η δημοφιλία του…Τσίπρα.