Εθνικοί εναντίον Ορθοδόξων

Δωδεκαθεϊστές εναντίον Χριστιανών,Αρχαιοελληνιστές εναντίον Βυζαντινολάγνων,Έλληνες εναντίον Ρωμιών.
Το απόλυτο ιδεολογικό ντέρμπι της Ψωροκώσταινας. Γράφει ο Σπύρος Αλεξάκης στο blog του στο athleticradio.gr

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα η είδηση,που γέμισε με χαρά τις καρδιές μας:
“Η Ελληνική Πολιτεία αναγνώρισε ως γνωστή την Ελληνική Εθνική Θρησκεία” ,λέει ο τίτλος του άρθρου και συνεχίζει με τη δήλωση του Ύπατου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ)

“Εν μέσω μιας παράλογης και πολυετούς δικαστικής οδύσσειας προκειμένου να αποκτήσει το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών νομικό πρόσωπο καθαρά θρησκευτικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τον νόμο 4301/2014, μία οδύσσεια που προβλέπουμε να τελειώσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εμείς σήμερα ανακοινώνουμε με χαρά και συγκίνηση μία σημαντική μας νίκη: την χορήγηση από τις αρμόδιες αρχές αδείας για ίδρυση και λειτουργία λατρευτικού χώρου της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας στην Αθήνα.

Δύο σχεδόν αιώνες από την ίδρυσή του, το Νεοελληνικό κράτος αναγνώρισε για πρώτη φορά ως γνωστή την Ελληνική Εθνική Θρησκεία, και κατ’ επέκτασιν το συλλογικό θρησκευτικό δικαίωμα των πολλών συμπολιτών μας που την ακολουθούν….”

Έλληνες Εθνικοί,δεν είναι προφανώς οι Έλληνες οπαδοί του Εθνικού Πειραιώς.
Είναι οι πιστοί της  “πατρώας” θρησκείας. “Της θρησκείας των αρχαίων Ελλήνων,που εμείς οι νεοέλληνες μετά τον Βυζαντινό αφελληνισμό  ξεχάσαμε”.

Από την άλλη πλευρά,βέβαια.το τροπάρι αλλάζει:
“Η θρησκεία των Ελλήνων από μια ιστορική στιγμή και μετά είναι ο (Έλληνο-)Χριστιανισμός,ο οποίος καμία σχέση με τους Εβραίους δεν έχει,είναι 100% Ελληνικός,απόδειξη ότι τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στην Κοινή Ελληνική”.

Εμείς απ’την πλευρά μας να ξεκαθαρίσουμε ότι το άρθρο αυτό δεν είναι θεολογικού χαρακτήρα,δεν έχουμε τις γνώσεις για να το κάνουμε αλλά δε θα είχε και  καμία σημασία.Μιλάμε για δυο διαφορετικές κοσμοθεωρίες,που στο μόνο σημείο που ακουμπάνε είναι η γεωγραφική περιοχή του Ελληνο-Ρωμαϊκού Κόσμου.Άντε και οι δύο αρχαίες γλώσσες: Τα Ελληνικά και τα Λατινικά.Τίποτα άλλο.

Δεν το πιάνουμε θεολογικά λοιπόν το θέμα.Εξετάζουμε απλά τον τρόπο σκέψης του αθάνατου Έλληνα,του συμπατριώτη,συμπολίτη,κολλητού,φίλου κι αδερφού μας,είτε είναι φανατικός Χριστιανός,είτε Δωδεκαθεϊστής.

Πώς γίνεται από τη μια να είναι φανατικός Χριστιανός και συγχρόνως εθνικιστής και αντισημίτης,όταν η θρησκεία του είναι διεθνιστική και αντιρατσιστική εξ ορισμού,ενώ ο ίδιος ο Χριστούλης μαζί με άλλες χίλιες μορφές της Βίβλου ήταν Εβραίοι.

Από την άλλη έχουμε τους Εθνικούς με τα δικά τους παράδοξα:
Να λένε ότι είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων,των Αχαιών,των Δωριέων,των Ιώνων και των άλλων παιδιών,ενώ ουδεμία σχέση έχουν  με όσους κατοίκησαν σε αυτή την περιοχή τους τελευταίου 15-20 αιώνες.
“Είμαι απόγονος του προπάππου μου αλλά δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου”.Λίγο σουρεάλ,έτσι;

Το μίσος των αρχαιοελληνολάγνων είναι φυσιολογικό.Είναι το μίσος του χαμένου για εκείνον που του έκλεψε την πρωτοκαθεδρία,αλλά μέχρι ενός σημείου,διαφορετικά γίνεσαι Εργοτελίτης και βλέπεις οπτασίες.
Γιατί πρώτον εσύ δεν είσαι απόγονος Δωδεκαθεϊστών.Στάνταρ αυτό.Εκατό τοις εκατό οι γονείς σου,(άντε οι παππούδες),ήταν χριστιανοί,οπότε δεν κρατάς καμιά παράδοση,ούτε είναι η “πατρώα” θρησκεία σου,είναι -στις περισσότερες φορές- μια θρησκεία που διάλεξες εσύ,και δικαίωμα σου.

Δεύτερον και κυριότερο,η σύγκρουση των δύο κοσμοθεωριών έγινε πολλούς αιώνες πριν,όταν εσύ δεν βρισκόσουν ούτε στη φαντασία του προ-προ-προ…προπάππου σου.Δεν έχεις βιώματα,ούτε αναμνήσεις από τα γεγονότα.Τις σφαγές των ειδωλολατρών από τους χριστιανούς,το κάψιμο των αρχαίων ναών ή τη μετατροπή τους σε εκκλησίες,τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Εθνικών…εσύ δεν τα έζησες!
Ούτε βιώματα δεν έχεις,λοιπόν,ούτε διηγήσεις. Προς τι το μίσος;

Και εν πάση περιπτώσει πώς γίνεται σ’αυτή τη χώρα να τα κάνουμε όλα ΝΤΕΡΜΠΙ;