Η θηλιά «σφίγγει» επικίνδυνα

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για το Ρέθυμνο Cretan Kings που θα τα παίξει όλα για όλα τις τελευταίες έξι αγωνιστικές της Α1 για να σώσει την κατηγορία.

Η φετινή πορεία του Ρεθύμνου είναι… εφιαλτική. Με τρεις μόλις νίκες σε είκοσι ματς νιώθει “καυτή” την ανάσα του υποβιβασμού μετά από χρόνια. Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα άλλαξε προπονητή, ξένους αλλά… χημεία και σταθερότητα δεν έχει βρει ακόμα. Παλεύει τα ματς, έφτασε κοντά σε μεγάλες νίκες αλλά αυτές δεν ήρθαν. 

Η μοναδική εκπρόσωπος της Κρήτης έχει κερδίσει μόνο τους Χολαργό και την Κύμη εντός και το Λαύριο εκτός έδρας και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Κολοσσό. Κυνηγάει τον Πανιώνιο και Κύμη (5-15) ενώ Λαύριο και Αρης είναι πιο πάνω (6-14).

Το Ρέθυμνο έχει δύσκολο έργο αλλά και Πρόγραμμα. Αρχικά υποδέχεται τον Ολυμπιακό, μετά παίζει εκτός έδρας με την Κύμη σε έναν Τελικό παραμονής. Μετά υποδέχεται τον Κολοσσό. Και τις τελευταίες αγωνιστικές παίζει με τον Ηφαιστο στην Λήμνο, μέσα με το Περιστέρι και στο φινάλε εκτός έδρας με τον Αρη. 

Θα είναι κρίμα πάντως να μην τα καταφέρει και η Κρήτη να μην έχει ομάδα στην Α1 μετά από 8 χρόνια.

Το Ρέθυμνο Cretan Kings, ως ΑΓΟΡ την σεζόν 2007-2008 πέτυχε την άνοδο στην Α1, ενώ παράλληλα έγινε η δεύτερη ομάδα της Α2 μετά τον Πανελλήνιο που συμμετείχε στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Στην πρώτη αγωνιστική χρονιά του στην Α1 (2008-2009) το Ρέθυμνο δεν κατάφερε να παραμείνει.

Επέστρεψε το 2011 και καθιερώθηκε στα «σαλόνια» του Ελληνικού μπάσκετ.

Είχε πορείες πλεϊ οφ και ποτέ δεν βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο, όπως γίνεται φέτος, όπου καλείται να δώσει την παρτίδα.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook