Η μάχη της κορυφής έχει ανάψει για τα καλά…

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για τα τοπικά Πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ, που με εξαίρεση την Β2, τίποτα δεν έχει κριθεί στην κορυφή τους λίγο πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Και… αίφνης μπήκαμε στον Μάρτιο. Τα τοπικά Πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ μπαίνουν λοιπόν στην τελική τους φάση. 

Η μάχη της κορυφής και της ουράς έχει… ανάψει για τα καλά και τα πάντα θα κριθούν στο φινάλε.

Πάμε όμως να δούμε τι γίνεται ανά Πρωτάθλημα στην “μάχη” της κορυφής, για να έχουμε και έναν μπούσουλα για την συνέχεια βάσει και της Προκήρυξης που υπάρχει. 

Στην Α1 και έξι αγωνιστικές πριν το τέλος,  ο Ζαρός είναι στο +8 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που ακολουθεί με 50. Αν η μεταξύ τους διαφορά παραμένει ως έχει τότε δεν θα έχουμε πλεϊ φ, αν όμως πάει κάτω από τους 6 βαθμούς τότε θα έχουμε την έξτρα διαδικασία με την νέα της μορφή.

Στην Α2 στην κορυφή βρίσκονται ΟΦΑ και Δαμάστα με 59 βαθμούς μετά από 24 ματς, ενώ ο Μαραθώνας έχει 54. Εδώ  μάλλον μένει να μάθουμε τον Πρωταθλητή καθώς ανεβαίνουν κατηγορία οι δύο πρώτοι, ενώ οι ομάδες που τερμάτισαν στην 3η, 4η, 5η και 6η θέση θα αγωνιστούν σε αγώνες play off για την άνοδο ακόμα μίας ομάδας στην Α1. 

Στην Β κατηγορία, έχουμε στην Β1 πρώτο τον Δωριέα με 54 και ακολουθεί η Βόνη με 52 μετά από 21 ματς. Τρίτος ο Πήγασος με 47.

Στην Β2 το Μεταξοχώρι έχει 50 βαθμούς, 42 οι Ασίτες και 40 ο ΕΓΟΗ 40 σε 20 ματς, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε. 

Από την Β’ κατηγορία ανέρχονται στην Α2 τα σωματεία που κατέλαβαν την 1η και την 2η θέση στο Πρωτάθλημα και στους δύο ομίλους.

Και τέλος, στην Γ κατηγορία σε 17 ματς και ενώ θέλουμε ακόμα 8 αγωνιστικές για το τέλος, το Αλογο έχει 43, ο Αετός Ανωγείων 40 (με ματς λιγότερο), ο Γιούχτας 2010 40 και οι Κουνάβοι (με ματς λιγότερο) 32 βαθμοί. 

Από την Γ’ κατηγορία ανέρχονται στην Β’  κατηγορία τα σωματεία που κατέλαβαν την 1η , 2η , την 3η και την 4η θέση στο πρωτάθλημα.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook