Χαμένοι στην… φιλοσοφία

Aυτή η… παντέρμη “διαφορά φιλοσοφίας” έχει χαλάσει και φέτος τις συνεργασίας των ομάδων με προπονητές και όχι μόνο. Γράφει στο blog του στο athleticradio.gr ο Μανώλης Θέμελης.

Όπως ξέρουμε η λέξη Φιλοσοφία προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό φιλείν (αγαπώ) και τη λέξη σοφία, δηλαδή αγάπη για τη σοφία και είναι η επιστήμη που ασχολείται με ερωτήματα, προβλήματα ή απορίες που μπορούμε να αποκαλέσουμε οριακά, θεμελιώδη, ή έσχατα, όπως αυτά της ύπαρξης, γνώσης, αξίας, αιτίας, γλώσσας και του νου. 

Στον χώρο του αθλητισμού όμως η λέξη αυτή όμως παίρνει μία άλλη… διάσταση αφού την έχουμε ακούσει να χρησιμοποιείται κατά κόρον στην συνεργασία των ομάδων με προπονητές (κυρίως).

Αν έχουν οι δύο πλευρές “κοινή φιλοσοφία” τότε όλα βαίνουν καλώς αν όμως αυτό.. χαλάσει τότε αρχίζουν τα προβλήματα και έρχονται τα διαζύγια.

Όχι δεν μας βάρεσε η ζέστη και μας έπιασαν οι φιλοσοφικές… αναζητήσεις αλλά τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να τελειώνουν επιτυχημένες συνεργασίες αφού δεν έχουν πλέον την ίδια… φιλοσοφία.

Το θέμα είναι τι εννοούμε όταν λέμε γενικά… “διαφορά φιλοσοφίας”;

Μήπως έχει να κάνει με χρήματα; Και δεν λέμε μόνο με τις αμοιβές των προπονητών αλλά με όλα τα οικονομικά θέματα που αφορούν στον σχεδιασμό της ομάδας.

Στον σύγχρονο αθλητισμό, και όχι μόνο, γνωρίζουμε οτι… κουμάντο κάνει το χρήμα και προφανώς αυτό είναι που επηρεάζει τα… πάντα όλα.

«Ανάθεμά τα τα τάλαρα!» είχε σωστά πει ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Θεοτόκης.

Η φιλοσοφία και το.. χρήμα βρίσκονται σε άμεση σχέση αλλά τελικά την πρώτη επικαλούνται συνήθως οι ομάδες.

Θα θέλαμε η αλήθεια είναι την επόμενη φορά που θα ακούσουμε οτι χάλασε μία.. σχέση για “διαφορά φιλοσοφίας” να μας το κάνουν.. πενηνταράκια και να μας εξηγήσουν τι εννοεί ο… ποιητής ώστε μετά να το… φιλοσοφήσουμε και μεις σωστότερα.

“Χαμένοι στην.. μετάφραση” είναι ο τίτλος της γνωστής ταινίας αλλά μάλλον είμαστε τελικά “Χαμένοι στην… φιλοσοφία”!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook