Σεμνά και ταπεινά μπήκε στο Πάνθεον της Ιστορίας!

Η Μαρία Μπελιμπασάκη “γκρέμισε” τα χρονόμετρα στα 200 μέτρα κάνοντας την δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα και την γρηγορότερη κούρσα από Ελληνίδα ύστερα από 13 χρόνια. Γράφει στο blog του στο athleticradio.gr ο Μανώλης Θέμελης.

Στις δύσκολες μέρες που διάγει η χώρα μας ευτυχώς υπάρχουν και αυτές οι επιτυχίες και όταν είναι από Κρητικούς τότε μας γεμίζει διπλά με υπερηφάνεια! 

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη στην Λιλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων Στίβου με τρομερή επίδοση!

Η Κρητικιά πρωταθλήτρια «οργίασε» στην κούρσα των 200 μέτρων, τερμάτισε σε 22.76 κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και πλησιάζοντας το απόλυτο Πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει από το 1996 η Κατερίνα Κόφφα με χρόνο 22.67.

Η επίδοση της Μπελιμπασάκη αποτελεί και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 200 μέτρα, στην Ελλάδα. και έδειξε τις διαθέσεις της ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Λονδίνου.

Χαρακτηριστικό είναι οτι κόλλησε το ηλεκτρονικό χρονόμετρο, το οποίο αρχικά έδειξε 20.07. Λίγο αργότερα οι διοργανωτές έδωσαν 22.76 που είναι η γρηγορότερη κούρσα από Ελληνίδα ύστερα από 13 χρόνια.

Μπράβο Μαρία ενώ και άλλοι αθλητές όπως οι αδερφές Βασιλείου αλλά και ο Αναστασάκης στην σφυροβολία, εξακολουθούν να μας προσφέρουν επιτυχίες στον Στίβο που μπορεί να μην πέφτουν τα.. φώτα αλλά αυτά τα παιδιά αξίζουν το χειροκρότημά μας και κρατάνε ψηλά την σημαία της Κρήτης!

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook