Οι μεταγραφές και οι… εκλογές στην Ελλάδα κρατάνε όλο τον χρόνο…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τις δύο σταθερές αξίες στην χώρα μας που διαρκούν 365 μέρες τον χρόνο. Διαρκώς και ασταμάτητα και το παραμύθι πάει… σύννεφο.

Σεπτέμβριος λοιπόν. Τέλος οι διακοπές (για τους τυχερούς που έκαναν). Τα μπάνια φτάνουν στο φινάλε τους και αυτά. Και κάθε κατεργάρης στον… πάγκο του.

Ξεκίνησε η Σούπερ Λιγκ, έστω και χωρίς ομάδα του Ηρακλείου μετά από χρόνια. Κανονικά θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί και το πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Φούτμπολ Λιγκ και της Γ’ εθνικής αλλά στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Στην χώρα της αβεβαιότητας και του προγραμματισμού στο… ποδάρι.

Σε αυτήν την χώρα πάντως δύο είναι οι σταθερές αξίες. Οι μεταγραφές και οι εκλογές. Η μεταγραφική περίοδος και η «προ» και «μετά» εκλογική περίοδος.

Είναι κάτι που διαρκεί όλο τον χρόνο. 365 μέρες τον χρόνο. Τι και αν είναι Μάρτιος, τι και αν είναι Νοέμβριος για παράδειγμα, οι εφημερίδες θα γράφουν για μεταγραφές ή για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Εννοείται πως όταν είναι μεταγραφική περίοδος τότε γίνεται ο χαμός. Και τότε που «λεφτά υπήρχαν» και τώρα που ακόμα περιμένουμε την… ανάπτυξη.

Χαμός. Εκατοντάδες ονόματα. Ειδικά για τους τρείς του πρώην ΠΟΚ και τον ΠΑΟΚ γίνεται χαμός. Ονόματα, ονόματα, ονόματα…

Άλλα αληθεύουν και άλλα είναι… μούφα. Μουσαντένιες μεταγραφές δηλαδή.

Ο κόσμος όμως… ψοφάει για τέτοια. Δώσε του μεταγραφή που να σπάει… τα τσιμέντα και τι στον κόσμο. Βέβαια μία στις τόσες επιβεβαιώνονται αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Και ειδικά τώρα που τα χρήματα βγαίνουν από την τσέπη, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, με το.. σταγονόμετρο. Και το παραμύθι πάει… σύννεφο.

Και όλα αυτά όλο τον χρόνο. Και εκεί που υπάρχει καπνός αλλά και εκεί που δεν υπάρχει.

Και ενώ όλα αυτά γίνονται στον θαυμαστό χώρο του ποδοσφαίρου μας, στην ζωή μας έχουμε και τις εκλογές.

Εκλογές, εκλογές και πάλι εκλογές. «Όλοι στις..κάλτσες», που έλεγε και μία ψυχή.

Εκλογές τον Γενάρη, Δημοψήφισμα τον Ιούλη, εκλογές ξανά τον Σεπτέμβρη. Μπουχτίσαμε.

Λες και δεν έχουμε άλλη δουλειά. Λες και τα λεφτά μας περισσεύουν και έχουμε λύσει όλα τα προβλήματά μας. Άντε να δούμε πότε θα.. ξεμπλέξουμε από τις κάλπες.

Είμαστε διαρκώς σε προεκλογική περίοδο αφού και η μετεκλογική περίοδος με προεκλογική μοιάζει. Υποσχέσεις επί υποσχέσεων. Τα ίδια και τα ίδια. Μας βομβαρδίζουν τον εγκέφαλο καθημερινά και ασταμάτητα. Και εδώ…. Σύννεφο πάει το παραμύθι.

Πυρηνικός πόλεμος να γίνει, δύο πράγματα θα επιβιώσουν στην χώρα μας εκτός από τις.. κατσαρίδες. Το να γίνονται μεταγραφές και εκλογές….

Σταθερές αξίες…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook