Πήρε το μετάλλιο της καρδιά μας…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το Παγκόσμιο εφήβων που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Ηράκλειο και την παρουσία της Εθνική μας που μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο ωστόσο πήρε το μετάλλιο της αγάπης μας…

Μπορεί να διεξήχθη κάτω από πολύ δύσκολες έως και δραματικές συνθήκες, με το Δημοψήφισμα, τις κλειστές τράπεζες και το capital control, ωστόσο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στο μπάσκετ που έγινε στο Ηράκλειο πήρε… άριστα.

Άριστα από όλους και σε όλους τους τομείς. Και επαναλαμβάνουμε σε ένα πολύ αβέβαιο και ομιχλώδες σκηνικό… τρόμου. Μπράβο στην ΕΚΑΣΚ, στην Περιφέρεια Κρήτης, στον Δήμο Ηρακλείου, στους εθελοντές αλλά και όλους όσοι συνέβαλλαν στην άψογη διεξαγωγή αυτής της δύσκολης και απαιτητικής διοργάνωσης…

Μπράβο στο κοινό της πόλης που νίκησε τους.. φόβους των ημερών, έκλεισε αυτιά και μάτια, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γέμισε το Κλειστό στα Δύο Αοράκια. Κόσμος που υπήρχε σε όλα τα ματς, και όχι μόνο στα ματς της Εθνικής ενώ παρακολούθησε αγώνες και στο κλειστό του Πανεπιστημίου στις Βούτες.

Μπράβο και στην Εθνική μας βέβαια. Μπορεί να μην πήρε κάποιο μετάλλιο ωστόσο στην καρδιά μας πήρε το χρυσό. Νέα αστέρια του Ελληνικού, και όχι μόνο, μπάσκετ, που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.

Παπαγιάννης, Μήτογλου, Τολιόπουλος, Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος, Σταμάτης, Λούντζης αλλά και τα άλλα παιδιά πήραν άριστα σε μία διοργάνωση Παγκοσμίου επιπέδου. Κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Μπράβο βέβαια και στις Η.Π.Α που κατέκτησαν δίκαια το χρυσό, την φιναλίστ Κροατία αλλά και την τρίτη Τουρκία. Αλλά και όλες τις ομάδες και τους παίκτες που πήραν μέρος. Και έφτιαξαν μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Μακάρι και στο μέλλον να δούμε διοργανώσεις ανάλογου επιπέδου στην πόλη μας. Η πρόθεση είναι να γίνουν και άλλες αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνουν. Και δεν μιλάμε για όρεξη και μεράκι γιατί από τέτοια… ξεχειλίζουμε.

Ωραίο ήταν αυτό το δεκαήμερο, ξελαμπίκαρε το μυαλό και τώρα τα… κεφάλια μέσα.

Τώρα αρχίζουν τα.. δύσκολα… Η Κρήτη και πάλι έβαλε τα γυαλιά σε όλους. Ότι με δουλειά και καλή καρδιά όλα γίνονται.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook