Το χάρηκαν όλοι…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τον απόλυτα πετυχημένο από κάθε άποψη φετινό Τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ όπου όλοι μας το είχαμε ανάγκη να το ευχαριστηθούμε.

Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το Κύπελλο ΕΠΣΗ της φετινής χρονιάς. Το ματς που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα ήταν όντως μία γιορτή, που άπαντες την χάρηκαν.

Μολονότι ήταν ημέρα Αργίας αλλά και ο καιρός βροχερός ο κόσμος έδωσε το παρών στις κερκίδες του «Γεντί Κουλέ». Κόσμος από το Ατσαλένιο, την Μεσσαρά αλλά και όλο το Ηράκλειο γενικότερα.

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου, κάθε ηλικίας που πήραν μία γεύση από την χαρά του ποδοσφαίρου κόντρα σε όλα αυτά που μας δηλητηρίασαν την διάθεση το τελευταίο διάστημα με τα… ντου και τα λουκέτα.

Ο.. έμπειρος ΠΟΑ αντιμετώπισε την… πρωτάρα ομάδα των Μοιρών και αποδείχθηκε στην πράξη ότι ναι μεν ο νέος είναι ωραίος αλλά ο… παλιός είναι αλλιώς.

Μετά από ένα άκρως συναρπαστικό ματς, όπου πάντως ο ΠΟΑ ήταν στα… χαρτιά φαβορί, η ομάδα του Ατσαλένιου πήρε το Κύπελλο επικρατώντας με 1-0 με γκολ του Σαλταπίδα στο φινάλε.

Η Α.Ε.Μ στάθηκε αξιοπρεπώς στο γήπεδο και θα μπορούσε να είχε σκοράρει νωρίτερα, μένοντας με την πίκρα της ήττας στο τέλος. Σίγουρα πάντως και χάρηκε αλλά και την χάρηκαν όλοι στην πρώτη της συμμετοχή σε Τελικό.

Ο ΠΟΑ πήρε το τρόπαιο για 11η φορά στην ιστορία του και μετά από 12 χρόνια ξαναπανηγύρισε κούπα.

Η ομάδα του Ατσαλένιου είχε την πρωτοβουλία στο ματς, όμως αντιμετώπισε σθεναρή αντίσταση και τελικά λύγισε τις Μοίρες όταν τα έπαιξε όλα για όλα με τρείς επιθετικούς.

Ο Σαλταπίδας ήρθε από τον πάγκο και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το Κύπελλο στο Ατσαλένιο.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδανική, ο κόσμος κατέκλυσε το γήπεδο του ΟΦΗ, περίπου 2.500 φίλοι του ποδοσφαίου βρέθηκαν στις κερκίδες, και το ματς είχε όλα τα χαρακτηριστικά της γιορτής από την αρχή έως το τέλος.

Πριν την σέντρα είχαμε και την απονομή στο Παιδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όπου το αύριο του ποδοσφαίρου μας εμφανίστηκε στο γήπεδο και κέρδισε το χειροκρότημα.

Στα συν της ημέρας τοποθετούμε και το κοινωνικό μήνυμα και έργο με την έναρξη της δράσης «στΑΓΩΝΕΣ ζωής» με στόχο την δημιουργία τράπεζας αίματος και την ευαισθητοποίηση όλων όσοι εμπλέκονται με το τοπικό ποδόσφαιρο για την εθελοντική αιμοδοσία.

Όλα θα ήταν βέβαια ακόμα καλύτερα, πιο φωτεινά και χαμογελαστά αν ήταν κοντά μας και ο αδικοχαμένος Δημήτρης Σκουλούδης, όμως θα το χάρηκε και αυτός από κει ψηλά. Άλλωστε κανείς δεν τον ξέχασε και τιμήθηκε και ένα λεπτό σιγής στην μνήμη του πριν ξεκινήσει ο Τελικός.

Τελικός ήταν και πάει λοιπόν και πλέον ελπίζουμε το ίδιο καλά να κυλήσουν και τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ μέχρι το φινάλε αφού τώρα οι… «μάχες» φουντώνουν.

Άξιος Κυπελλουχος ο ΠΟΑ. Αξιες και οι Μοίρες. Ένα ματς που όλοι το χάρηκαν και το ευχαριστήθηκαν. Το είχαμε ανάγκη…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook