«Φιλιούνται, αγκαλιάζονται…»

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τις ψεύτικες… αγκαλίτσες και τα φιλάκια στο χθεσινό Δ.Σ της Σούπερ Λιγκ, που διαδέχθηκε αυτό της περασμένης βδομάδας που είχε… ιπτάμενα ποτήρια και… κροσέ.

Και ναι το… Θαύμα έγινε. Εκεί που πριν μία μόλις βδομάδα τα ποτήρια έφευγαν στο πεδίο βολής της Σούπερ Λιγκ και οι… μπουνιές πήγαιναν… σύννεφο, το κλίμα ως δια.. μαγείας άλλαξε άρδην.

Ήρθε η δικαίωση του Ανδρέα Μικρούτσικου, που όπως έλεγε και στο “Big Brother» πριν από χρόνια: «Αγκαλιάζονται. Και φιλιούνται». Τώρα τι είδους αγκαλίες και τι φιλιά του… Ιούδα είναι αυτά ανάμεσα στους μεγαλοσχήμονες του Ελληνικού ποδοσφαίρου αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Τι έγινε μέσα σε μία μόλις βδομάδα και ξαφνικά αγαπήθηκαν; Μα, αυτό που τους πόνεσε πιο πολύ από όλα. Διακοπή του πρωταθλήματος που σημαίνει ότι η.. κάνουλα με τα μπικικίνια της Νοβα κινδινεύει, οπότε λεφτά.. γιοκ. Αυτό τους καίει. Τι νομίζετε ότι κλαίνε που δεν είδαν τις,.. ομαδάρες τους σε δράση;

Ο κίνδυνος να χαθεί το… παραδάκι τους νοιάζει. Και γι΄αυτό ψήφισαν ανακωχή και βάλαν τα… όπλα παρά πόδα. Και σύμφωνο.. διαβίωσης θα υπέγραφαν για να μην χάσουν τα… φράγκα.

Και όλοι βέβαια δάκρυσαν απ΄πο συγκίνηση μόλις άκουσαν τα μέτρα που θα λάβουν. Μέτρα που δεν έχουμε ξανακούσει για 44982472 φορά. Μα αφού όσα μέτρα και να πάρουν, αν δεν τα εφαρμόσουν ποτέ τότε τι να λέμε.

Στάχτη στα μάτια του Κοντονή θέλησαν να ρίξουν αλλά τυφλώνονται οι ίδιοι. Γιατί τι να το κάνεις ένα πρωτάθλημα που σύμφωνα με αυτά που αποφάσισαν κάθε ματς θα διακόπτεται χίλιες φορές από ρίψη αντικειμένου. Και μην μου πείτε ότι θα γίνουν τα γήπεδα εκκλησίες, γιατί θα… αυτοπυρποληθώ.

Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ότι τα αντιμετωπίζουν κάποιοι που λένε ότι κόπτονται για το καλό της.. τσέπης τους, ε, συγγνώμη του ποδοσφαίρου μας ήθελα να πω.

Απαγόρευση μετακίνησης οπαδών. Κάμερες στα γήπεδα. Ηλεκτρονικό εισιτήριο και τουρνικέ στα γήπεδα. Αυξημένες εξουσίες στους σεκιούριτι. Επαναφορά του ιδιώνυμου. Ουάου που θα έλεγε και ο Σαμαράς για τον Βαρουφάκη. Ανατριχιάσαμε. Μακάρι να γίνουν. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι ήταν απλά μία κίνηση καλής θέλησης για τα μάτια του… Κοντονή.

Μαζεύτηκαν πολιτισμένα λοιπόν, με καμιά εκατοστή αστυνομικούς βέβαια σε θέση μάχης, τα είπαν πολιτισμένα, αποφάσισαν από κοινού τα αυτονόητα και μετά ακούστηκε το τραγούδι… «αγκαλίτσες και φιλάκια».

Και όλα καλά και όλα ωραία. «Και περάσαμε όμορφα, όμορφα»που λέγαμε και στο σχολείο.

Μπράβο. Αν και πέρασαν οι Απόκριες, τα καταφέρατε και… ντυθήκατε πολιτισμένοι. Αλλά δεν μας πείσατε.

Μιλήστε με έργα. Από λόγια έχουμε… μπουχτίσει. Οι πράξεις μετράνε. Αφήστε τις αγκαλίες και τα φιλιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πριν ξαναγίνει η μέρα του.. Αγίου Βαρθολομαίου.

Αντε να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα και να δούμε επιτέλους στην πράξη αυτήν την.. έκρηξη αγάπης.

«Σαν ερωτευμένοι πιγκουϊνοι», ένα πράμα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook