Υπάρχει ζωή στον πλανήτη… Εργοτέλης

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την νίκη – οξυγόνο που πήρε ο Εργοτέλης στο ματς με τα Γιάννενα αλλά και τους άλλους «Τελικούς» που θα έρθουν στην συνέχεια…

Είχε ξεχάσει να νικάει είναι η αλήθεια…Επέστρεψε στις νίκες ο Εργοτέλης μετά από καιρό, από τις 21 Σεπτεμβρίου και το ματς με την Νίκη Βόλου (1-4), και δεκά σερί ματς, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα για την συνέχεια.

Ήταν μία γερή.. ένεση ανύψωσης του ηθικού της ομάδας. Ο Εργοτέλης τα κατάφερε μετά από επτά ανεπιτυχείς προσπάθειες στην έδρα του. Με την… όγδοη. Το τρίποντο ναι μεν είναι βάλσαμο, αλλά δεν είναι και… πανάκεια αφού η συνέχεια είναι δύσκολη και θα έρθουν και άλλοι.. «Τελικοί» που θα πρέπει να κερδίσει για να σώσει την κατηγορία.

Με δύο νίκες δεν σώθηκε καμία ομάδα όμως ήταν η πιο σημαντική του φετινή νίκη μέχρι την επόμενη. Δίνει το σύνθημα για την βαθμολογική αντεπίθεση τoυ Εργοτέλη, που έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία και τώρα.. τρέχει για να πάρει βαθμούς παντού.

Ο Εργοτέλης αναμένεται με νέο.. λουκ μετά τις Γιορτές αφού περιμένουμε ακόμα να μάθουμε τον διάδοχο του Παύλου Δερμιτζάκη στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας εκτός και αν μονιμοποιηθεί ο Γιάννης Ταουσιάνης.

Και φυσικά θα υπάρξει ριζική αλλαγή στο ρόστερ της ομάδας με την.. αποδόμησή του να έχει ήδη ξεκινήσει με τις αποχωρήσεις των Σαϊνατι, Κασαπάκη, Βλαχοδήμου, Κούρεζ, Τσέρνι και Στράους ενώ έπεται και συνέχεια.

Η καμπάνα «χτυπάει» έντονα και για τους Αλαν και Νόσκοβιτς ενώ η ακραία συμπεριφορά των Μπογκντάνοφ και Μπαμ Μπαμ στο ματς με τον ΠΑΣ ίσως τους οδηγήσει και αυτούς στην .. πόρτα της εξόδου. Ο πρώτος αντέδρασε έντονα μετά την αλλαγή του ενώ ο Βραζιλιάνος έφυγε με τα.. πόδια από το Παγκρήτιο όταν έμαθε ότι είναι εκτός αποστολής. Παρελθόν, με ελεύθερη μεταγραφή στον Ολυμπιακό, αναμένεται να αποτελέσει και ο Γκέντσογλου.

Φυσικά θα έρθουν και νέοι παίκτες, κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν βέβαια με μεγάλη προσοχή μετά το καλοκαιρινό.. κάζο στις μεταγραφικές επιλογές που ως επί το πλείστον κρίνονται αποτυχημένες.

Τώρα ξεκούραση για τους “κιτρινόμαυρους” και ευκαιρία για ανασύνταξη δυνάμεων γιατί η συνέχεια είναι.. Γολγοθάς. Η πολυπόθητη νίκη ήρθε και μένει να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια γιατί αν υπάρξει ένα ακόμα αρνητικό σερί αυτό θα είναι.. καταστροφικό.

Την φετινή παρουσία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ δεν την λες και.. (Εργο) τέλεια όμως το «τρίποντο» που πήρε την Κυριακή δείχνει ότι υπάρχει ακόμα ζωή στον πλανήτη.. Εργοτέλη.

Ο Γιουσούφ άναψε το… δέντρο με την γκολάρα που έβαλε κόντρα στα Γιάννενα, όμως ένας… κούκος δεν φέρνει την άνοιξη γι΄αυτό θα ψάξει και για άλλους… Γιουσούφ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» θα κάνουν καλά Χριστούγεννα αφού ξαναζεστάθηκαν μετά από αρκετούς μήνες, που αγνοούσαν την γεύση και την χαρά της νίκης….

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook