Λέτε να ανοίξουν σαμπάνιες το καλοκαίρι στα Χανιά;

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Α.Ο.Χανιά στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, που συνεχίζει την πορεία του προς το.. θαύμα.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την περυσινή σεζόν φαίνεται ότι κινείται τις πρώτες αγωνιστικές στην φετινή Φούτμπολ Λιγκ ο Α.Ο.Χ.

Η Χανιώτικη ομάδα πέτυχε μία ακόμα νίκη, την τέταρτη συνεχόμενη, επικρατώντας με 1-0 του Παναιγιάλειου και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την ΑΕΚ. Μία ακόμα νίκη και συνεχίζει για το.. θαύμα.

Με τον Σταύρο Παπανδρέου πλέον ως πρώτο προπονητή στην θέση του Σούλη Παπαδόπουλου κέρδισε και την ομάδα του πρώην προπονητή της Μουράτ Σεροπιάν, του ανθρώπου που έβαλε τις βάσεις της ομάδας, με 1-0 με γκολ του Πάγκαλου και εξακολουθεί να κυνηγάει την… υπέρβαση.

Μετά τις νίκες του με 0-3 επί του Πανηλειακού, 2-1 επί της Καλλιθέας και 1-2 επί του Αλίμου, πήρε ένα ακόμα τρίποντο που τον διατηρεί ψηλά στην βαθμολογία. Σε ένα πρωτάθλημα που έχει ένα ακλόνητο και… άχαστο φαβορί για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ, την ΑΕΚ, όμως η δεύτερη θέση, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα αφού στη Ελλάδα βρισκόμαστε, είναι ανοικτή και ερίζουν για αυτήν αρκετές ομάδες και από τους δύο ομίλους.

Βέβαια είμαστε ακόμα νωρίς όμως αρχίζουν και διαμορφώνονται τάσεις και ισορροπίες και μέσα στις ομάδες που πρωταγωνιστούν έως τώρα είναι και ο Α.Ο.Χ.

Με ανανεωμένο ρόστερ, με νέο τεχνικό αλλά με παίκτες, κυρίως Ελληνες, με πάθος και όρεξη για να πετύχουν κάτι καλό, η Χανιώτικη ομάδα… πετάει από νίκη σε νίκη και  φιγουράρει σταθερά στις πρώτες θέσεις του ομίλου της.

Μία ήττα από την ΑΕΚ, και μία ισοπαλία με την Ερμιονίδα είναι οι μέχρι τώρα βαθμολογικές της απώλειες σε επτά ματς ενώ έχει δεχθεί μόλις 4 τέρματα.

Σίγουρα έχει από πέρυσι, όπου έφτασε μία ανάσα από το να διεκδικήσει την άνοδο στο μπαράζ με την Ξάνθη αλλά το 0-0 με τον Ολυμπιακό Βόλου την τελευταία αγωνιστική των πλέϊ οφ του στέρησε την δυνατότητα, το.. DNA του νικητή και δείχνει σοβαρότητα αλλά και σταθερότητα που απαιτούνται σε ένα τόσο δύσκολο και απρόβλεπτο πρωτάθλημα.

Τώρα κοιτάζει το ματς με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη όπου με διπλό θα παραμείνει στο… κατόπι της ΑΕΚ και σε τροχιά.. ανόδου. Βέβαια ξαναλέμε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Και αυτό το ξέρει καλά ο Παπανδρέου και οι συνεργάτες του. Γι΄αυτό και άπαντες  κρατάνε χαμηλά τον… πήχη.

Τα Χανιά μετά τον Πλατανιά θα ήθελαν να δουν και τον Α.Ο.Χ στην Σούπερ Λιγκ αν και αναντίρρητα είναι κάτι πολύ δύσκολο. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο βέβαια.

Βέβαια το ζητούμενο είναι να παίρνει τις νίκες και ας μην παίζει σούπερ μπάλα και στα 90΄κάθε αγώνα. Το είπε άλλωστε και ο προπονητής της ομάδας μετά την νίκη επί του Παναιγιάλειου:

«Δεν έχουμε γίνει ακόμα… Μπαρτσελόνα, όταν θα γίνουμε Μπαρτσελόνα θα έχουμε 90 λεπτά διάρκεια! Όμως, αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα 5λεπτα της ομάδας, συνδυαστικά με το αποτέλεσμα. Προσπαθούμε με πάρα πολύ δουλειά, δεδομένου ότι η ομάδα είναι αυτή που ξέρετε, μία πολύ καλή ομάδα. Προσπαθούμε να τη “σηκώσουμε” λίγο πιο ψηλά, να παίζει λίγο καλύτερο ποδόσφαιρο και να παίρνει και το αποτέλεσμα».

Τα είπε όλα σε λίγες λέξεις ο Σταύρος Παπανδρέου. Άλλωστε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Λέτε να ανοίξουν σαμπάνιες το καλοκαίρι στα Χανιά;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook