Με την ψυχολογία στα… τάρταρα στο κομβικής σημασίας ντέρμπι

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το ΟΦΗ – Εργοτέλης την Πέμπτη στο «Γεντί Κουλέ», που θα κρίνει ποια ομάδα από τις δύο θα κάνει… Καλά Χριστούγεννα ή θα έχει… πρόωρο Πάσχα.

Και τώρα οι δύο τους… ΟΦΗ και Εργοτέλης αναμετρώνται σε μία καθοριστικής σημασίας αναμέτρηση την προσεχή Πέμπτη με έπαθλο το.. οξυγόνο για την δύσκολη συνέχεια.

Τα έφερε έτσι το πρόγραμμα, με τις αναβολές και τις αλλαγές, και έχουμε το ντέρμπι της πόλης σε ένα κομβικής σημασίας σημείο του πρωταθλήματος.

Η νίκη είναι εκ των ων ουκ άνευ και για τις δύο ομάδες και ειδικά για τον ΟΦΗ που παίζει στην έδρα του. Ο ΟΦΗ έχει να κερδίσει από τις 19 Οκτωβρίου και το 1-2 με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο ενώ ο Εργοτέλης από τις 21 Σεπτεμβρίου, που πήρε την μοναδική έως τώρα νίκη στου πρωτάθλημα, επί της Νίκης στον Βόλο με 1-4.

Έχει περάσει καιρός από τότε που είδαν την χαρά της νίκης λοιπόν αμφότεροι οι αντίπαλοι και βλέπουν το ματς της Πέμπτης ως μία ευκαιρία για βαθμολογική και ψυχολογική ανάκαμψη. Διαφορετικά…

Σίγουρα δεν θα κριθεί κάτι 100% από την έκβαση του συγκεκριμένου αγώνα, αφού υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα, αλλά θα δείξει τι θα περιμένουμε στην συνέχεια αφού και οι δύο ομάδες μας έχουν μείνει πίσω στην βαθμολογία.

Ο ΟΦΗ έχει εμφανές πρόβλημα στο γκολ, με μόλις επτά στο ενεργητικό του ενώ ο Εργοτέλης έχει μία… «χάρτινη» άμυνα, μία κακή αμυντική λειτουργία να το πούμε καλύτερα, με 21 γκολ παθητικό που του δίνει τον τίτλο της… ντροπής, της χειρότερης άμυνας στο φετινό πρωτάθλημα.

Τι θα δούμε την Πέμπτη; Σίγουρα έναν ΟΦΗ πιο επιθετικό, πιο δημιουργικό και πιο παθιασμένο από το… αποκαρδιωτικο θέαμα που παρουσιάσε στα Γιάνννενα κόντρα στον ΠΑΣ όπου έχασε με.. κάτω τα χέρια με 3-0. Με τον κόσμο να του δίνει το κάτι παραπάνω αν και το έχουμε ξαναπεί ότι δεν βάζει αυτός … γκολ στα ματς.

Και έναν Εργοτέλη που θα κοιτάξει να κρατήσει επιτέλους το μηδέν στην αμυνά του και που με τον Γιουσούφ κυρίως θα προσπαθήσει να απειλήσει την εστία του Λόρια. Ευκαιρίες κάνει ο Εργοτέλης, γκολ δεν βάζει βέβαια με τόση ευκολία, όση τουλάχιστον δέχεται ο ίδιος τέρμα, όμως και πάλι φαίνεται ότι κάτι του λείπει και στην επίθεση. Ένας κίλερ… στιλ Διαμαντάκου είναι είδος προς εξαφάνιση στους «κιτρινόμαυρους» φέτος. Όμως ειπαμε ότι εκεί που πραγματικά πονάει είναι στην άμυνα.

Με την ψυχολογία στα… τάρταρα λοιπόν, μετά τις βαριές ήττες από ΠΑΣ (3-0)  ο ΟΦΗ και με Αστέρα Τρίπολης ο Εργοτέλης (1-4) θα πάνε στο πιο σημαντικό ματς έως τώρα της χρονιάς, μέχρι το επόμενο, οι δύο ομάδες του Ηρακλείου στο ντέρμπι της Πέμπτης στο «Γεντί Κουλε».

Τα περιθώρια για νέες απώλειες θα στενέψουν επικίνδυνα για όποιον χάσει ενώ όποιος κερδίσει θα έχει πάρει οξυγόνο και ανάσες για την συνέχεια χωρίς πάντως να κατοχυρώνεται ακόμα βαθμολογικά.

Ο Δεκέμβρης είναι καθοριστικός μήνας για ΟΦΗ και Εργοτέλη και μένει να δούμε αν θα κάνουν… Καλά Χριστούγεννα ή πρόωρο Πάσχα ανεβαίνοντας τον δικό τους Γολγοθά τους επόμενους μήνες μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Το ματς της Πέμπτης είναι μείζονος σημασίας και το ξέρουν καλά και οι Γκατούζο και ο Δερμιτζάκης. Και όσο κλισέ και αν ακούγεται σε ένα τοπικό ντέρμπι μετράνε η καρδιά και η ψυχή. Το πάθος κάνει την διαφορά σε τέτοια ματς.

Για να δούμε ποιος θα είναι ο πιο… «παθιάρης»,  όπως είχε πει κάποτε και ο Μύρτσος…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook