«Η μελωδία της ευτυχίας» του ΑΓΟΡ…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την εντυπωσιακή πορεία της Ρεθυμνιώτικης ομάδας στην φετινή Α1 μπάσκετ, το κοινωνικό της έργο αλλά και την… τζαζ λογική του μεγαλομετόχου της, Κωστή Τζομπανάκη….

Μπορεί να γίνεται ο κακός χαμός στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και να έχουμε χάσει την… μπάλα γενικώς ώστόσο λέμε να ξεφύγουμε λίγο από αυτήν την μίζερη και δυσώδη κατάσταση και να ασχοληθούμε με κάτι υγιές και καλό που γίνεται στον χώρο του μπάσκετ, στα μέρη μας.

Στο Ρέθυμνο συγκεριμένα εκεί όπου ο ανανεωμένος ΑΓΟΡ εντυπωσιάζει με την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα της Α1.

Με νέο τεχνικό στον πάγκο, τον Θανάση Σκουρτόπουλο, και ένα κράμα ξένων αλλά και Ελλήνων παικτών που κάνουν μέχρι τώρα την διαφορά η ομάδα του Ρεθύμνου δείχνει έτοιμη για να επιστρέψει στην ελίτ του Ελληνικού πρωταθλήματος. Εκεί δηλαδή που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση την περυσινή σεζόν που έμεινε εκτός πλεϊ οφ.

Φέτος όμως το Ρέθυμνο εμφανίζεται και ώριμο και αποτελεσματικό με απολογισμό έως τώρα 4 νίκες και 3 ήττες. Με δύναμή του το κλειστό «Μ. Μερκούρη» όπου γεμίζει ασφυκτικά σε κάθε ματς η Κρητική ομάδα δείχνει ικανή να κάνει κάτι καλό φέτος. Και λέμε να κάνει, γιατί ακόμα είναι στο ξεκίνημα, που ναι μεν είναι θετικό, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα…

Πάντως οι ενδείξεις του είναι ενθαρρυντικές και αισιόδοξες. Μπορεί να μην στηρίζεται σε γεγενείς παίκτες ωστόσο είναι μία άξια εκπρόσωπος του νησιού στην μεγάλη κατηγορία που έχει παγιωθεί πλέον στην συνείδηση όλων ως μία σταθερή αξία της Α1.

Η παρέα των Κάουνσιλ, Φαγέ, Σίμπσον, Κράβιτς, Κουμπούρα, Καλαμπόκη, Αλεν, Σίνη και των άλλων παιδιών, εντυπωσιαζει έως τώρα και φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει και τον τραυματισμό του Σαφτεναάρ που είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα, με την απόκτηση του Αλίχοντζιτς.

Μία ομάδα, που προσφέρει κοινωνικό έργο στον τόπο της με τις δράσεις της, με το «RETHYMNO ASSIST» και τον διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο και που θυμίζει με τον τρόπο παιχνιδιού της και στελέχωσης του ρόστερ της, Αμερικάνικη Κολλεγιακή ομάδα.

Έχει κάνει σημαντικές εκτός έδρας νίκες στην Αμαλιάδα κόντρα στον Κόροιβο (72-75) και στην Ελευσίνα με τον Πανελευσινιακό (70- 80) αλλά και με μόλις τρείς ήττες συνολικά, όλες…εντός προγράμματος από ΠΑΟΚ (στην παράταση εκτός έδρας), Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Για να δούμε τελικά που το… πάει φέτος ο ΑΓΟΡ και αν θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα γίνονται σεμνά και ταπεινά και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Στο δόγμα του Κωστή Τζομπανάκη, μεγαλομετόχου της ομάδας, που υποστηρίζει οτι: “Tο μπάσκετ είναι τζαζ πάνω στο γήπεδο. Να δημιουργείς μουσική όπως τη σκέφτεσαι και όπως βγαίνει από την καρδιά σου”.

Και αυτή μελωδία που βγαίνει είναι όντως «η μελωδία της ευτυχίας». Χορεύει όχι μόνο τζαζ αλλά και…”hard rock» τους αντιπάλους του. Μένει να δούμε αν θα έχει συνέχεια και αν θα την δούμε και σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση…Σε αυτό το κομμάτι έχει μία δική του φιλοσοφία.

Άλλωστε μην ξεχνάμε και τα όσα είχε πει ο Κωστής Τζομπανάκης για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις»:

«Δεν βλέπω τον λόγο να παίξουμε με κάποια ομάδα από την Ουκρανία. Απορώ με τους ανθρώπους που τα οργανώνουν αυτά. Είπα και στον Μπερτομέου να δημιουργήσει κάτι πιο τοπικό. Γιατί δηλαδή να παίξει το Ρέθυμνο στην Λιθουανία για παράδειγμα; Μου απάντησε πως αυτοί θέλουν να παίξουν με εμάς γιατί ξέρουν πως θα με κερδίσουν και έχουν ελπίδες να παίξουν στην Ευρωλίγκα. Είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Έχω πολλές απορίες με την οργάνωση του μπάσκετ στην Ευρώπη»….

Έχει άδικο;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook