Γιώργος Πετράκης: Έτοιμος να αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Καμία φορά το όνομα, στην Ελλάδα, είναι βαρύ σαν ιστορία όμως εδώ δεν είναι ο γιος του “Πετρακογιάννη” αλλά ο Γιώργος Πετράκης. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athleticradio.gr

Ο Γιώργος Πετράκης είναι μια περίπτωση που αξίζει να γίνει case study για τους Έλληνες προπονητές. Τον παρακολουθώ από τις πρώτες στιγμές που ξεκίνησε ως προπονητής, το έχει πει και ο ίδιος πολλές φορές πως η προπονητική είναι το μοναδικό πράγμα που είχε στο μυαλό του πριν καν πάρει την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του. Από τον πάγκο του Ερμή Ζωνιανών, μέχρι εκείνον του Κισσαμικού και μετέπειτα των Χανίων μέχρι την πρώτη έξοδο του από την Κρήτη για να αναλάβει τον Καραϊσκάκη.

Γαλουχημένος με τις προπονητικές (αλλά κυρίως ηθικές) αξίες του πατέρα του Γιάννη, ο Γιώργος έκανε όλα τα προπονητικά βήματα του με σταθερότητα και δίχως βιασύνη. Από το Περιφερειακό και την Γ’ Εθνική με τον Ερμή Ζωνιανών μέχρι την Σούπερ Λιγκ 2 και τώρα στην μεγάλη κατηγορία με την Λαμία. Παρακολουθώντας το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που ήταν ένα παιχνίδι υψηλού βαθμού δυσκολίας και καμία σχέση με ότι είχε συναντήσει ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια, ο Πετράκης πήρε τα ρίσκα του, άλλαξε δύο φορές τον σχηματισμό του κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και γενικά πάλεψε το παιχνίδι όσο μπορούσε. Το ίδιο συνέβη και στην πρεμιέρα κόντρα στον Άρη όπου αν δεν ήταν ο διαιτητής θα μπορούσε να είχε φύγει με ένα μεγάλο διπλό από την Θεσσαλονίκη.

Το μόνο δυσάρεστο για τον Πετράκη είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι έτοιμο να δώσει χρόνο και εμπιστοσύνη σε έναν ανερχόμενο προπονητή. Και δεν μιλάω για μεταγραφική στήριξη αλλά εμπιστοσύνη στο project που χτίζει ο Κρητικός προπονητής, να μην νιώσει ούτε υπό πίεση εάν έρθουν μαζεμένες ήττες στην σειρά. Δυστυχώς σε ένα αδηφάγο ελληνικό ποδόσφαιρο που θρέφεται από τα αποτελέσματα ο Πετράκης δεν θα έχει πολύ χρόνο μπροστά του, το γνωρίζει και μένει να δούμε πόσο τυχερός θα φανεί.

Όμως είναι δεδομένο πως πρόκειται για έναν προπονητή που είναι ακόμα στο ξεκίνημα του. Στέκεται τυχερός που βρίσκεται σε τόσο μικρή ηλικία στην μεγάλη κατηγορία, χρειάζεται τύχη στο πλευρό του για να μην γίνει “θύμα” της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Εάν καταφέρει να τα βρει αυτά τότε δεν είναι υπερβολή να πούμε και να μιλήσουμε για έναν προπονητή που θα αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook