Έλληνες αθλητές έχετε ίντερνετ στα σπίτια σας;

Στην Ελλάδα έχουμε συναντήσει περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. Στο Ηράκλειο το ζήσαμε στο πετσί μας με τον Ηρακλή Μαραγκάκη όμως οι Έλληνες αθλητές μπροστά σε τέτοια περιστατικά ζουν στον δικό τους κόσμο. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athleticradio.gr.

Οι ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ στιγμές που ζει από χθες το βράδυ ο παγκόσμιος αθλητισμός θα αφήσουν ανεξίτηλο το σημάδι τους και πλέον βαδίζουμε σε μια νέα εποχή. Η κίνηση των Μιλγουόκι Μπακς να αποχωρήσουν από το παιχνίδι των play offs του ΝΒΑ σε μια βιομηχανία χρημάτων που εξαρτάται από δισεκατομμύρια δολαρίων, πλέον αποτελεί μια επανάσταση για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Το γεγονός ότι το ΝΒΑ, ο κορυφαίος αθλητικός οργανισμός του πλανήτη ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ να αναβάλει όλα τα χθεσινά παιχνίδια λόγω των αντιδράσεων των παικτών αναδεικνύει και την τεράστια επιρροή που μπορεί να έχει ένας αθλητής ή ένα club στην παγκόσμια κοινωνία.

Σαφώς και στην Ελλάδα δεν βλέπουμε τέτοιας κλίμακας περιστατικά όμως δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας που έχουν δει τα μάτια μας. Από την εν ψυχρώ δολοφονία του Ηρακλή Μαραγκάκη στο Ηράκλειο μέχρι εκείνη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η απόσταση είναι μηδαμινή. Ειδικά την πρώτη περίπτωση επειδή την ζήσαμε στο πετσί μας, στενοχωρηθήκαμε, πονέσαμε και οι πληγές παραμένουν πάνω μας ακόμα, δεν θα ξεχαστεί εύκολα.

Τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Ελλάδα είναι αμέτρητα. Και για να μην παρεξηγηθώ. Την ίδια βαρύτητα και σημασία έχει μια εν ψυχρώ δολοφονία με έναν αναίτιο ξυλοδαρμό κατηγορούμενου που απλά… δεν άρεσε η φάτσα του στον αστυνομικό που τον συνέλαβε.

Ο προπονητής των Λος Άντζελες Κλίπερς Ντοκ Ρίβερς περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως ακριβώς ισχύει

Την ίδια ώρα η αποχώρηση των ομάδων του ΝΒΑ συμπαρέσυρε άλλες κορυφαίες Λίγκες των Ηνωμένων Πολιτειών που από πίσω παίζονται, όπως γράφω και παραπάνω δισεκατομμύρια δολάρια και όμως οι αθλητές δεν δίστασαν στιγμή να αντιδράσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο θέλοντας να στείλουν ένα παγκόσμιο μήνυμα κατά κάθε μορφής βίας.

Αλήθεια στην Ελλάδα υπήρχε ποτέ περίπτωση να συμβεί κάτι ανάλογο; Να δούμε ομάδες, αθλητές να αντιδρούν όχι μόνο σε τέτοιου είδους μορφές βίας αλλά και οπαδικών επεισοδίων που έχουν ως αποτέλεσμα να σκοτώνονται μικρά παιδιά. Πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη είδαμε την δολοφονία ενός Βούλγαρου οπαδού που ήρθε στην Ελλάδα για να δει ένα παιχνίδι του Άρη. Είδατε εσείς καμία αντίδραση από σύλλογο ή μεμονωμένα αθλητή;

Αν δείτε πείτε μου και εμένα να το ξέρω γιατί οι προσωπικοί λογαριασμοί στα social media είναι γεμάτοι με βόλτες, γκόμενες, και προσωπικές φωτογραφίες τους.

Ο Έλληνας αθλητής θα έπρεπε να γνωρίζει την σημασία και την επιρροή που ασκεί σε ένα μικρό παιδί ώστε να αντιληφθεί την σπουδαιότητα της παρουσίας τους στα σπορ της χώρας. Να βάλει ένα στοπ στα συνεχόμενα επεισόδια που βλέπουμε να συμβαίνουν σε κάθε πόλη της χώρας, να βάλει, με τον τρόπο του, ένα στοπ στους κάθε λογής μπαχαλάκηδες και να προστατεύσει τον αθλητισμό.

Αμ δε, κανένας δεν βάζει την θέση του σε μια τέτοια κατάσταση. Δεν είναι ότι δεν θεωρείται πολιτικοποιημένος, στο κάτω κάτω δεν έχει καμία σχέση με το τι πιστεύει ο καθένας αλλά παρά μόνο με το δικαίωμα στην ζωή και την επιρροπή που μπορεί να ασκήσει ένας κορυφαίος αθλητής της χώρας. Μάλλον δεν θα το κάνει γιατί ο Έλληνας αθλητής, στην πλειοψηφία του, είναι βολεμένος, ζαμάν φου αλλά και φρου φρου και αρώματα.

Το να πάρει θέση ένας κορυφαίος Έλληνας αθλητής ή ένα club είναι κάτι που θα αργήσει να το δούμε ή ίσως μπορεί να μην το δούμε και ποτέ.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook