Γ’ Εθνική: Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr και δηλώνει εντυπωσιασμένος από τις κινήσεις των ομάδων του Ηρακλείου που παίζουν μπάλα μόνες τους για τον τίτλο.

25 ημέρες πριν την σέντρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και κόντρα στα προγνωστικά που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού, οι ομάδες του Ηρακλείου δείχνουν να παίζουν μπάλα ολομόναχες για την κατάκτηση του τίτλου. Είναι εντυπωσιακό πως, τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι άλλη χρονιά, μέσα στο καλοκαίρι οι ομάδες της πόλης που πρωταγωνιστούν στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Γιούχτας αυτήν την στιγμή έχει χτίσει την πιο έμπειρη ομάδα της κατηγορίας. Με παίκτες που έχουν παραστάσεις από την Σούπερ Λιγκ (Κατσικοκέρης, Πλουσής, Τζανής, Ραπτάκης, Τριανταφύλλου) αλλά και που διαθέτει τον πλέον έμπειρο και κατ’ εμέ καλύτερο προπονητή του πρωταθλήματος, τον Μηνά Πίτσο. Βέβαια ο Γιούχτας σήμερα είναι στην Γ’ Εθνική, αύριο… δεν είναι αφού σε περίπτωση αναδιάρθρωσης της Football League τότε θα πάρει το εισιτήριο ως δευτεραθλητής της προηγούμενης περιόδου.

Αν ο Γιούχτας φύγει από την μέση, τότε αδιαμφισβήτητα το επόμενο φαβορί είναι ο Πόρος. Μια ομάδα που στηρίζεται στην τρέλα μερικών ανθρώπων που απαρτίζουν την διοίκηση της ομάδας του μικρού προαστίου αλλά και ενός προέδρου όπως είναι ο Γιάννης Ασσαριωτάκης που σκορπάει πολλά χρήματα σε μια δύσκολη, οικονομικά περίοδο. Ειδικά μετά την μεταγραφή του Μιχάλη Φραγκουλάκη ο Πόρος ενισχύεται πάρα πολύ βάζοντας στο ρόστερ του έναν παίκτη που η παρουσία του αλλάζει τους συσχετισμούς στην κατηγορία και που είναι σε θέση να πάρει μόνος του ένα παιχνίδι. Στον Πόρο δεν το φωνάζουν ανοικτά πως πάνε για την άνοδο αλλά είμαι βέβαιος πως εάν τους κάτσει τότε δεν θα πουν “όχι” αλλά αντιθέτως θα το κυνηγήσουν μέχρι τέλους.

Από κοντά δύο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα πρότζεκτ. Αυτό του ΠΟΑ και του Αλμυρού με νέους και ικανούς τεχνικούς που μπορεί ως ποδοσφαιριστές να είχαν εντελώς διαφορετικές παραστάσεις αλλά είναι ομάδες που έχουν την δική τους φιλοσοφία, ειδικά εκείνη του Κώστα Κιάσσου είναι ένα πρότζεκτ που σπάνια το συναντάς σε χαμηλότερες κατηγορίες και το οποίο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να το παρακολουθήσει κάποιος.

Ο Ηρόδοτος πάλι είναι ο… Ηρόδοτος. Μια ομάδα με πολύ μεγάλη δυναμική που ωστόσο σε άδειο γήπεδο θα παίξει τον ρόλο του αφού η δύναμη της Αλικαρνασσού είναι τέτοια που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη μέσα στο νομό. Όμως απέκτησε έναν πολύπειρο τεχνικό, μεγάλο όνομα ως ποδοσφαιριστής που παράλληλα διαθέτει τεράστια εμπειρία στους πάγκους και είναι ο πιο μπαρουτοκαπνισμένος. Βέβαια αυτό είναι και μειονέκτημα γιατί ο Κουρμπανάς δεν γνωρίζει τις υπόλοιπες ομάδες, τα μονοπάτια των Κρητικών ομάδων ωστόσο ο Ηρόδοτος απέκτησε εμπειρία και προσωπικότητα με μεταγραφές όπως εκείνες των αδερφών Κοιλιάρα.

Τέλος η Δαμάστα ως νεοφώτιστη ήταν και η μοναδική ομάδα που δηλώνει πως στόχος είναι το πρωτάθλημα όμως έχει αποδυναμωθεί αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Έφυγαν Αναστασιάδης, Καστελιανάκης, Τριανταφύλλου, Ρουμπάκης ενώ είναι μεγάλο πλήγμα η αποχώρηση του Φραγκουλάκη. Δεν γνωρίζει κανείς αν η Δαμάστα θα αντεπιτεθεί στο μεταγραφικό παζάρι αλλά η πραγματικότητα είναι πως το ρόστερ της απέχει αρκετά σε σχέση με τους παραπάνω.

Την ίδια ώρα στους υπόλοιπους νομούς, χτίζονται καλές και οργανωμένες προσπάθειες αλλά προς το παρόν δεν δείχνει ότι υπάρχει κάποια ομάδα που να μπορεί να κοντράρει εκείνες του Ηρακλείου που δείχνουν να παίζουν μόνες τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook