Δόξα και τιμή στο πόδι του Ναμπί που γλύτωσε τον ΟΦΗ από τον Λεουτσάκο

Ένα πρωτάθλημα – παρωδία που έχει την σφραγίδα ενός προέδρου που αποδείχθηκε αποτυχημένος στο έργο του. Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο athleticradio.gr για το πως ένα πρωτάθλημα, ήδη απαξιωμένο, οδεύει στην διάλυση.

Κάνω υπόθεση εργασίας. Ο Αντίλ Ναμπί δεν είχε ευστοχήσει στο φάουλ που εκτέλεσε στο περσινό μπαράζ κόντρα στον Πλατανιά και στην θέση της ομάδας των Χανίων, συμμετείχε εκείνος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Ο ΟΦΗ, ένα club που αποτελεί πρότυπο λειτουργίας, έπρεπε να αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Πέρα από τα υπόλοιπα αγωνιστικά και οικονομικά ζητήματα που θα τον απασχολούσαν, έπρεπε να αποτελεί και συνομιλητή του προέδρου του πρωταθλήματος Λεωνίδα Λεουτσάκου.

Ένας άνθρωπος που φαινόταν από πέρυσι, με τις αποφάσεις του, που φαινόταν ξεκάθαρα ότι αποσκοπούσαν στο κράτημα της καρέκλας του προέδρου της Σούπερ Λιγκ 2 και οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια όλες τις ομάδες στην διάλυση. Μετά την χθεσινή κωμικοτραγική απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, γελάει όλη η Ελλάδα με όσα συνέβησαν χθες στην συνεδρίαση των ομάδων. Και αυτός που εκτέθηκε περισσότερο από όλους είναι ο άνθρωπος που έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάντια του πρωταθλήματος.

Ένα πρωτάθλημα που είχε μεγάλα μεγέθη, όπως ο ΠΑΣ, σοβαρούς οικονομικούς παράγοντες όπως ο Ροκάκης και ο Μονεμβασιώτης αλλά δεν είχε έναν πρόεδρο που να ήταν σοβαρός και να αγωνίζεται για το συμφέρον των ομάδων. Και αυτό αποδείχθηκε και χθες όταν ο Λεουτσάκος αποτελώντας από μόνος του μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ψήφισε υπέρ της διακοπής υποσχόμενος ότι θα γίνει αναδιάρθρωση και θα ανέβουν 4 ομάδες.

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…

Α, θυμήθηκα! Και πέρυσι τους έταζε αναδιάρθρωση με 900 χιλιάρικα από το κράτος και τελικά μην γράψω τι πήραν οι ομάδες. Που όχι μόνο δεν πήραν τα λεφτά που τους έλεγε ο Λεουτσάκος για να τους πείσει να ψηφίσουν υπέρ της αναδιάρθρωσης αλλά μετά τις χθεσινές εξελίξεις καλούνται να γυρίσουν και χρήματα στην ΕΡΤ!

Ο Λεουτσάκος είναι πλέον και με την βούλα ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος που έχει περάσει από αυτήν την θέση. Είπα και τις προάλλες όμως. Όσο μεγάλη είναι η ευθύνη που έχει εκείνος, άλλη τόση είναι και αυτή των ομάδων που τον ψήφισαν για πρόεδρο.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ 2 είναι από περίεργη έως ύποπτη. Ο Λεουτσάκος την μια είπε ότι ψηφίζει πως είναι υπέρ της διακοπής γιατί η ΕΠΟ δεν δέχεται να δώσει προθεσμία μέχρι τις 2 Αυγούστου και όταν οι ομάδες ζητούν την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αυτή απαντάει με μήνυμα “ναι, στις 2 Αυγούστου”.

Ένα πρωτάθλημα που οδεύει σε διάλυση, ένα πρωτάθλημα που βάζει την σφραγίδα στην ανυποληψία που το χαρακτηρίζει και το οποίο πρέπει να αναδομηθεί τελείως γιατί διαφορετικά όχι μόνο θα πιάσει πάτο αλλά δεν θα βγει ποτέ ξανά από το πηγάδι.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook