Ο Γιούχτας ξεκινάει την βάση έχοντας τον καλύτερο προπονητή

Οι πάγκοι της Γ’ Εθνικής συμπληρώθηκαν και ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την ομάδα που ξεκινάει από ένα σκαλοπάτι παραπάνω στην κατηγορία.

Συμπληρώθηκαν πλέον οι πάγκοι των ομάδων της Γ’ Εθνικής και ένας ουδέτερος παρατηρητής μπορεί να καταλήξει στα πρώιμα συμπεράσματα για την επόμενη σεζόν. Στον Αλμυρό “χτίζεται” από τον Κώστα Κιάσσο ένα ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα δεδομένα της κατηγορίας, στον ΑΟΑΝ υπάρχει ένας προπονητής που γνωρίζει να δουλεύει με μικρά παιδιά όπως είναι ο Νίκος Σουργιάς, η Δαμάστα έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον προπονητή που την οδήγησε στην άνοδο, ο ΠΟΑ επίσης βαδίζει για τρίτη σερί σεζόν με τον Μανώλη Σκύβαλο στο τιμόνι του προοδεύοντας χρόνο με τον χρόνο.

Την ίδια ώρα στις Αρχάνες, σε ένα μαγαζί που είναι από τα πιο σοβαρά στην κατηγορία, χτίζεται μια ομάδα που διαθέτει τον καλύτερο προπονητή στην κατηγορία. Ο Μηνάς Πίτσος είναι ένας προπονητής που μέσα από όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στην Γ’ Εθνική έχει παρουσιάσει αξιόλογο έργο, όπου και αν εργάστηκε. Με εξαίρεση ένα τετράμηνο που έμεινε εκτός πάγκων, βρίσκεται στις Αρχάνες την τελευταία τετραετία και ο Γιούχτας είναι μια ομάδα υπόδειγμα λειτουργίας. Πέραν του ότι έχει παράγοντες που αγαπούν την ομάδα, την ζουν και την ακολουθούν έχοντας χτίσει ένα πολύ ωραίο οικοδόμημα, ο Πίτσος έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που και καλό ποδόσφαιρο παίζει αλλά και μπορεί να αλλάζει τακτική όταν θέλει να πάρει το αποτέλεσμα.

Ο Μηνάς Πίτσος έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει ένα όνομα στους πάγκους που είναι επίκτητο. Με την δουλειά του και τις ομάδες που δημιουργεί, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Γιούχτας είναι πάντα πρωταγωνιστής και ποτέ δεν έχει παρουσιάσει μια ομάδα κατώτερη του αναμενόμενου. Παρότι το μπάτζετ του είναι τέτοιο που δεν συγκρίνεται με άλλων ομάδων, ο Μηνάς Πίτσος έχει δημιουργήσει μια ομάδα, που κόντρα στα μπάτζετ των υπολοίπων, που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, να βγάζει μια μεγάλη επιθετικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα να δημιουργεί μια αμυντική ισορροπία που της επιτρέπει να παίρνει αποτελέσματα κόντρα σε ομάδες που θεωρητικά είναι υπερπλήρεις. Το διπλό του Γιούχτα μέσα στην Ιεράπετρα, η φετινή και μοναδική ήττα της Επισκοπής σε ολόκληρο το πρωτάθλημα είναι αποτελέσματα που ήρθαν μέσα από την προσωπική σκακιέρα του προπονητή του παρότι η ομάδα του υστερούσε σε μπάτζετ και ενδεχομένως σε ποιότητα. Όμως τα αποτελέσματα αυτά (και όχι μόνο) δείχνουν την μεγάλη προσαρμογή του Γιούχτα – τακτικά – μέσα στο γήπεδο όπου χρειάστηκε να πάρει τη νίκη μέσα μιας ολοκληρωτικής παρουσίας – μιλώντας πάντα για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Ο φετινός Γιούχτας δεν θα είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας, ούτε και με το πιο μεγάλο ρόστερ. Όμως δεδομένα ξεκινάει την σεζόν με τον καλύτερο προπονητή της κατηγορίας και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που βάζει τον Γιούχτα σε θέση οδηγού.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook