Αλμυρός: Το πιο ενδιαφέρον πρότζεκτ στην Γ’ Εθνική

Ο Αλμυρός θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το πιο ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που χτίζει ο Κώστας Κιάσσος.

Είναι μια ωραία νότα να ασχολείσαι με ποδοσφαιρικά πρότζεκτ που προέρχονται στις χαμηλότερες (και δυστυχώς υποβαθμισμένες) κατηγορίες. Γνωρίζω τον Κώστα Κιάσσο από το 2009 όταν και επέστρεψε στον ΟΦΗ για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του συλλόγου μετά τον πρώτο υποβιβασμό του από την Σούπερ Λιγκ έπειτα από 33 ολόκληρα χρόνια.

Από τότε περάσαμε αρκετές προετοιμασίες μαζί, κάτι που σημαίνει ότι είχα και μια καθημερινή τριβή για να παρακολουθώ την εξέλιξη του χαρακτήρα του και φαινόταν από τότε πως θα γινόταν προπονητής. Το μυαλό του που ανέκαθεν, ποδοσφαιρικά, ήταν κοφτερό και ασχολούνταν και με άλλα πράγματα πέραν του αγωνιστικού, θα τον οδηγούσε κάποια στιγμή στην άκρη ενός ποδοσφαιρικού πάγκου. Βασικό συστατικό για έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου είναι να έχει αποκτήσει μια προσωπικότητα που θα τον οδηγεί και μακρυά από τα γήπεδα, να είναι ανοικτόμυαλος και να κοιτάζει μπροστά από αυτό που έχει στα χέρια του.

Ο Κιάσσος είναι μια τέτοια προσωπικότητα και αυτό το καλοκαίρι έχω την εντύπωση πως χτίζει το πιο ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό πρότζεκτ στην Γ’ Εθνική. Αναλαμβάνοντας τον Αλμυρό, ήταν δεδομένο πως θα τον απασχολούσε η οργάνωση ενός ποδοσφαιρικού τμήματος κόντρα σε αυτό που λέμε “ερασιτεχνικό”. Ή μάλλον να το θέσω διαφορετικά, να στήσει μια επαγγελματική ομάδα σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Η θεωρία από την πράξη απέχει πάρα πολύ ωστόσο οι πρώτες κινήσεις δείχνουν πως ο Αλμυρός χτίζει ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που είναι μακράν του δεύτερου το πιο ενδιαφέρον στην κατηγορία. Δεν είναι υποτιμητικό προς τους άλλους αλλά είναι η αλήθεια. Το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που χτίζεται στο Γάζι είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Αυτήν την στιγμή ο Αλμυρός οδεύει προς ένα ποδοσφαιρικό μοντέλο που δεν έχει σχέση με ότι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Σαν ουδέτερος παρατηρητής βλέπω πως στόχος της διοίκησης του Αλμυρού που έχει δώσει την απόλυτη ελευθερία στον Κώστα Κιάσσο να δημιουργήσει μια ομάδα που θα χτιστεί σε βάθος τριετίας και όχι “μιας χρήσης” αποκτώντας ποδοσφαιριστές που ψάχνουν να βάλουν τα τελευταία ένσημα τους. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα γκρουπ παικτών που θα είναι σε πολύ μικρή ηλικία και στόχος θα είναι να παραμείνουν στον σύλλογο για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα φαίνεται ξεκάθαρο πως στον Αλμυρό θα βάλουν τις βάσεις και για να βγει η ομάδα από τα στενά όρια της Κρήτης, να υπάρξει συνεργασία με club του εξωτερικού και παράλληλα να γίνει ένα σπουδαίο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία προκειμένου να υπάρξει ένα αγκάλιασμα από όλους σε μια ομάδα που εκπροσωπεί ένα μεγάλο κομμάτι της περιοχής του Ηρακλείου.

Είναι ένα πρότζεκτ που αναμφίβολα προσεγγίζει το βλέμμα ενός ουδέτερου παρατηρητή που του αρέσει η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και φαίνεται πως παρότι είναι ακόμα νωρίς ο Κώστας Κιάσσος δημιουργεί ένα πρότζεκτ ανάλογο με αυτό που έζησε στον ΟΦΗ του Ευγένιου Γκέραρντ.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook