Ο Ιατρούδης πρέπει να αποφασίσει με την λογική και όχι με την δόξα

Μόλις στα 21 του χρόνια, ο Γιάννης Ιατρούδης βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για την απόφαση που μπορεί να καθορίσει την επαγγελματική του καριέρα. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr

Όπως αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης το athleticradio.gr, ο Γιάννης Ιατρούδης δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Εργοτέλη κλείνοντας το πρώτο κεφάλαιο της, μικρής, επαγγελματικής καριέρας του. Στα 21 του χρόνια, δεν έχει καταφέρει και λίγα αλλά δεν έχει και πετύχει και τίποτα ακόμα. Κατάφερε μέσα σε δύο γεμάτες χρονιές να συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα ομάδων όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, να γίνει διεθνής και παράλληλα να δείξει ότι έχει μεγάλες ικανότητες.

Το τελευταίο κρατήστε το γιατί αυτό είναι που έχει την μεγαλύτερη σημασία. Ο Ιατρούδης είναι επιθετικός που έχει μεγάλες δυνατότητες, η Σούπερ Λιγκ 2 – ακόμα και τώρα που είναι μόνο 21 χρονών έπαιζε σε μια κατηγορία που ήταν μικρή για εκείνον. Ήταν ολοφάνερο πως ο Ιατρούδης δεν χωρούσε άλλο στην Σούπερ Λιγκ 2 και είναι ακόμα πιο σίγουρο πως αν δεν υπήρχε ο σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο, θα είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο με ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Ο τραυματισμός του, στους χιαστούς τον πήγε πίσω ή μάλλον για να το πούμε πιο απλά του έκοψε την φόρα. Όμως μέσα στην ατυχία του, στάθηκε τυχερός γιατί είναι σε μια άκρως παραγωγική ηλικία που ο τραυματισμός του ναι μεν τον φρέναρε αλλά δεν θα αποτελέσει και εμπόδιο για την καριέρα του.

Στα 21 του χρόνια, ο Ιατρούδης καλείται να πάρει μια απόφαση που θα κρίνει και τα επόμενα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας. Αυτό που είναι γνωστό και αποτελεί ένα παράσημο για τον ίδιο αλλά και την οικογένεια του είναι πως πρόκειται για ένα πολύ προσγειωμένο παιδί με ένα περιβάλλον που ούτε τον πιέζει αλλά ούτε και αλλοιώνει τον χαρακτήρα του. Από την εταιρεία που τον εκπροσωπεί μέχρι και το οικογενειακό του περιβάλλον, υπάρχει μια υγεία που δεν ζει με το τώρα αλλά με το μέλλον. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, κάτι που μάλιστα δεν το συναντάμε συχνά στην Ελλάδα, για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή που δεν παύει να είναι 21 χρονών.

Ότι ο Ιατρούδης μπορεί να κάνει καριέρα, αυτό είναι δεδομένο και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Όμως και ο ίδιος βρίσκεται μπροστά σε μια απόφαση που πρέπει να την πάρει με βάση την λογική, το ποδοσφαιρικό του μέλλον και όχι την εφήμερη επιτυχία. Να διαπιστώσει ο ίδιος πως το καλύτερο για εκείνον είναι να πάει σε έναν σύλλογο που θα παίξει και όχι απλά να πάρει την δόξα μιας μεταγραφής σε ένα μεγάλο club. Υπάρχει και το πρόσφατο παράδειγμα του Δημήτρη Μάνου που μετά από μια εντυπωσιακή χρονιά με τον ΟΦΗ επέλεξε τον Ολυμπιακό και αυτή η επιλογή δεν του βγήκε αφού τα τελευταία δύο χρόνια έχει ελάχιστες συμμετοχές και ακόμα λιγότερα γκολ. Σαφώς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανένας τον κάθε Μάνο ή Ιατρούδη αν επιλέξουν να πάνε σε μια μεγάλη ομάδα, οι φιλοδοξίες ενός ανθρώπου είναι ένα στοιχείο υποχρεωτικό για κάποιον που θέλει να κοιτάζει ψηλά όμως πλέον στην εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, οι συναισθηματισμοί μπαίνουν στην άκρη.

Με όλο το μέλλον δικό του, ο νεαρός επιθετικός είναι σίγουρο πως θα βρει μια σωστή επαγγελματική στέγη αλλά θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο αν θα είναι και η κατάλληλη προκειμένου να ανθίσει το ποδοσφαιρικό ταλέντο του.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook