Κύριε Λυσσάνδρου πείτε ότι ήταν πρωτοπριλιάτικο αστείο

Η Σούπερ Λιγκ έστειλε αίτημα προκειμένου οι ποδοσφαιριστές της να πάρουν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ. Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για μια είδηση που προκαλεί γέλιο και παράλληλα κλάμα για το που βαδίζει η χώρα.

Η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια μόλις περάσει η λαίλαπα του κορονοϊού. Σε όλα τα επίπεδα, από εκείνο που επηρεάζει λιγότερο την καθημερινότητα μας μέχρι εκείνο που μας απασχολεί πολλές ώρες σε καθημερινή βάση.

Είναι δεδομένο πως τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα μόλις προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Μια λέξη βέβαια που πλέον παύει να έχει την έννοια με την οποία την γνωρίζαμε εδώ και χρόνια. Η κανονικότητα είναι κάτι που δεν ξέρουμε πόσο μεγάλη ισχύ θα έχει στις ζωές μας σε καθημερινό επίπεδο.

Μέσα σε όλα αυτά, είναι και το οικονομικό. Επιχειρήσεις κοντεύουν να κλείσουν ή έχουν κλείσει ή μπορεί να κλείσουν στο μέλλον. Εργαζόμενοι που είχαν ένα μισθό 800 και 900 ευρώ ενδεχομένως να μην τον βρουν μέσα στο άμεσο μέλλον.

Διαβάζοντας σήμερα την είδηση ότι η Σούπερ Λιγκ μέσω του προέδρου του συνεταιρισμού της Μηνά Λυσάνδρου ζήτησε να υπαχθούν οι ποδοσφαιριστές στο έκτακτο μέτρο και την χορήγηση των 800 ευρώ. Και εγώ απορώ, είναι δυνατόν εν μέσω τέτοιας κοινωνικής κρίσης να ζητούν οι ποδοσφαιριστές της Σούπερ Λιγκ 1 να υπαχθούν σε αυτό το μέτρο; Άνθρωποι που είναι επαγγελματίες και τον χρόνο έχουν ετήσιες απολαβές από 20 και 30 χιλιάδες ευρώ μέχρι ποσά που ανέρχονται σε 1 και 2 εκ. ευρώ, να ζητούν να λάβουν τα 800 ευρώ;

Είναι προκλητική από μόνη της η είδηση και εύχομαι και θέλω να πιστεύω πως ο Μηνάς Λυσάνδρου, τον οποίο σέβομαι απεριόριστα, ότι απλά έβαλε την υπογραφή του σε αυτήν την επιστολή προκειμένου να υποστηριχθούν οι ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών (Σούπερ Λιγκ 2, Football League) που παίρνουν πολύ λιγότερα χρήματα έως καθόλου. Θέλω να πιστεύω πως η παρουσία του ονόματος του κ. Λυσάνδρου αφορά την στήριξη των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις αμέσως χαμηλότερες κατηγορίες και όχι στην Σούπερ Λιγκ 1.

Σε αυτές τις δύο κατηγορίες, πράγματι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορεί να μην παίρνουν χρήματα για δύο και τρεις μήνες ή και όσοι τα παίρνουν, να παίρνουν λιγότερα από τον βασικό μισθό ενός απλού επαγγελματία. Είναι απίθανο και δεν μπορώ να το δεχτώ πως η Σούπερ Λιγκ 1 ζητάει να συμπεριληφθούν στο έκτακτο μέτρο παίκτες ακριβοπληρωμένοι και που πολλοί από εκείνους έχουν λύσει το οικονομικό πρόβλημα της υπόλοιπης ζωής τους.

Και μιας και λέμε για ποδοσφαιριστές, οι Έλληνες παίκτες διαβάζουν καθόλου τι κάνουν οι συνάδελφοι τους σε ολόκληρο τον κόσμο; Ειδικά εκείνοι που έχουν συμβόλαια εκατομμυρίων για 10 και 12 μήνες; Έχουν δει πως αντιμετωπίζουν την κρίση του κορονοϊού εκείνοι που πραγματικά έχουν πολλά χρήματα και στην τωρινή εποχή προσπαθούν να ενισχύσουν οικονομικά εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη;

Γιατί φτάσαμε στις 26 Μαρτίου και δεν έχω διαβάσει καμία είδηση για πρωτοβουλίες των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook