Ο αγώνας σου Ρενάτα δικαίωσε τα “πέταλα” όλης της Ελλάδας

Η Ρενάτα ήταν φανατικός Πανιώνιος όμως την αγκάλιασαν φίλαθλοι κάθε χρώματος. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που άφησε πίσω της φεύγοντας για το αιώνιο ταξίδι. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athleticradio.gr.

Το ταξίδι της Ρενάτας έφτασε στο τέλος του. Ένα ταξίδι, πραγματική μάχη με το θεριό που μπορεί να την κέρδισε όμως πήρε ένα πολύ, πολύ σπουδαίο μήνυμα από ένα πραγματικό παλλικάρι όπως ήταν η Ρενάτα.

Η Ρενάτα πάλεψε, μονάχη, για χρόνια ολόκληρα. Τον μοναχικό αγώνα που έκανε τόσα χρόνια τον γνώριζε η ίδια, η οικογένεια της, η εξ’ αίματος, αλλά και η οπαδική: Εκείνοι των “Πανθήρων” αλλά και εκείνη της Θύρας 4. Συχνά – πυκνά την συναντούσα στο Ηράκλειο, είχε άλλωστε αρκετούς φίλους στην πόλη μας, πάντα με το χαμόγελο. Να είναι στην στοά των Λιονταριών παρέα με τον Μιχάλη και να χαμογελούν ή στα γήπεδα για τον αγαπημένο της Πανιώνιο.

Την βραδιά που η θύρα 4 έβγαλε το πανέμορφο, εκθαμβωτικό πανό που ήταν εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο σε εκείνη ο αγώνας της Ρενάτας αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα. Τα “πέταλα” σε ένα μοναδικό και πρωτοφανές, για τα ελληνικά δεδομένα, ενώθηκαν μετά το πανό της Θύρας 4. Όπου πήγαινε να παίξει ο Πανιώνιος, ξεπεταγόταν και ένα πανό για την Ρενάτα. Ο αγώνας της Ρενάτας αγκαλιάστηκε από τα πέταλα της χώρας μας που ενώθηκαν για να δείξουν την αγάπη τους προς εκείνη.

Η Ρενάτα έφυγε αλλά πίσω της άφησε μια σπουδαία παρακατήθηκη. Τα “πέταλα” που τόσοι τα καυτηριάζουν, ανέδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο, την σπουδαία υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία. Δεν είναι όλοι “μπαχαλάκηδες” όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε. Ο Έλληνας οπαδός είναι μορφωμένος, είναι συνεσταλμένος, είναι ευαίσθητος και πολλά άλλα. Μήπως εμείς δεν ξέρουμε να τους βγάλουμε την σωστή του εικόνα προς τα έξω;

Απάντηση