Ο Φραγκουλάκης άλλαξε το DNA του Ηροδότου

Ο Ηρόδοτος ζει ιστορικές στιγμές, καλπάζει προς την Football League και ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τον παίκτη που άλλαξε τον τρόπο σκέψης στην Αλικαρνασσό.

Δεν είναι υπερβολή αλλά η πραγματικότητα. Μπορεί ο Εργοτέλης να έγινε η δεύτερη ομάδα της πόλης που αγωνίστηκε στην Σούπερ Λιγκ όμως το ποδοσφαιρικό του μέγεθος δεν συγκρίνεται με εκείνο του Ηροδότου. Ο Ηρόδοτος παραμένει το δεύτερο ποδοσφαιρικό μέγεθος της πόλης του Ηρακλείου. Έχει κόσμο, έχει ιστορία, έχει ένα ολόκληρο προάστιο που ζει και αναπνέει για την ομάδα. Μπορεί να μην βρέθηκε τόσο ψηλά όσο ο Εργοτέλης όμως ο Ηρόδοτος είναι μια ομάδα που δίνει αναπνοή στον κόσμο της Αλικαρνασσού. Και οι στιγμές που ζουν φέτος είναι τόσο έντονες που τις χαίρονται, τις ευχαριστιούνται και θέλουν να τις νιώσουν όσο περισσότερο γίνεται.

Όμως για να φτάσει ο Ηρόδοτος να ζήσει όλα όσα ζει, έπρεπε να συμβεί μια σειρά από γεγονότα που ήρθαν και “κούμπωσαν” για την ομάδα. Για την ομάδα που έχτισε ο Παπαματθαιάκης τα γράψαμε και πριν από λίγους μήνες. Ένας καλός “στρατηγός” είναι γεγονός που αλλάζει μια ομάδα και την αναδεικνύει σε πρωταγωνίστρια.

Ωστόσο βλέποντας την πορεία που διαγράφει ο Ηρόδοτος μέσα στα δύο τελευταία χρόνια πιστεύω ακράδαντα ότι εκείνος που μετέβαλε το dna του συλλόγου κάνοντας τον πρωταγωνιστή ήταν ο Μιχάλης Φραγκουλάκης. Η δική του μεταγραφή άλλαξε τον τρόπο σκέψης όλων των ποδοσφαιριστών του συλλόγου.

Η παρουσία ενός παίκτη που πεθαίνει για τη νίκη και είναι ικανός να σκοτώσει και τον… συμπαίκτη του για να κερδίσει η ομάδα του. Ο ποδοσφαιριστής Φραγκουλάκης που γίνεται ακόμα και παρεξηγήσιμος μέσα στο χορτάρι, το έζησα καλά και όταν έπαιζε στον ΟΦΗ, είναι εντελώς διαφορετικός τύπος εκτός γηπέδου. Όμως εντός θέλει να κερδίζει και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Πήγα πέρυσι σε αρκετά παιχνίδια του τοπικού μεταδίδοντας παιχνίδια του Ηροδότου και είτε έπαιζε με την Φαιστό, είτε έπαιζε με την Τύλισο, είχε πάντα το ίδιο πάθος.

Ο Ηρόδοτος ήταν τυχερός που βρήκε στον δρόμο του τον Φραγκουλάκη. Γιατί έβαλε στο ρόστερ του έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή όταν η κατηγορία στην οποία αγωνιζόταν ήταν ερασιτεχνική. Επιπλέον πήρε έναν ποδοσφαιριστή που είναι γεννημένος νικητής και ο οποίος δεν αντέχει να χάνει ούτε στα οικογενειακά διπλά. Θα βγει μπροστά για τους συμπαίκτες του και για την ομάδα του αλλά ποτέ για την πάρτη του. Θα κάνει εκατό δουλειές μέσα στο γήπεδο γιατί απλά είναι νικητής.

Και μαζί του νικητής βγαίνει και ο Ηρόδοτος που κάνει πορεία πρωταθλητισμού σε εθνική κατηγορία μετά από αρκετά χρόνια…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook