Μετά θέλουμε και επενδύσεις στο Ηράκλειο…

Η απογοητευτική εικόνα στο Παγκρήτιο Στάδιο από την πλευρά των διαφημιστικών πινακίδων αναδεικνύουν και την στάση της πόλης. Σχολιάζει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athleticradio.gr.

Μια βόλτα στο Παγκρήτιο για τα παιχνίδια του Εργοτέλη θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Αλλά εκείνο που φαίνεται να είναι το χρησιμότερο δεν είναι άλλο από την έλλειψη στήριξης της τοπικής κοινωνίας προς τον Μαγκέντ Σάμι. Ένας ξένος επιχειρηματίας που ήρθε στο Ηράκλειο για να επενδύσει (και επί της ουσίας να σώσει) σε μια ομάδα της πόλης και να βάλει ένα πολύ μεγάλο, για τα δεδομένα της εποχής, ποσό. Ο Αιγύπτιος ήρθε για να αφήσει τα λεφτά του σε μια ομάδα του Ηρακλείου αλλά την ίδια ώρα η ανταπόκριση είναι κάτω του μηδενός.

Η παραπάνω εικόνα τα λέει όλα και είναι εκείνη που βρίσκεται μόνιμα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Η απουσία διαφημιστικών πινακίδων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Και ναι ο Εργοτέλης δεν είναι τόσο εμπορικός όσο ο ΟΦΗ. Ασφαλώς και μια επιχειρίση για να προβληθεί διαφημιστικά θέλει να το κάνει κάπου που θα γνωρίζει ότι θα έχει μεγαλύτερη προβολή. Όμως αυτός ο παράγοντας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το απόλυτο μηδέν που ζουν στον Εργοτέλη.

Είναι όμως μόνο ευθύνη της κοινωνίας του Ηρακλείου ή και ένα “ενδοοικογενειακό” πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Εργοτέλης; Οι τέσσερις (!!) διαφημιστικές ταμπέλες είναι μια εικόνα που όσο περισσότερο δεν τιμάει την τοπική κοινωνία, άλλο τόσο δεν τιμά και την οικογένεια του Εργοτέλη.

Από τις διαφημιστικές ταμπέλες που βλέπετε στην φωτογραφία η μια ανήκει σε εταιρεία του προέδρου του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και η άλλη σε εταιρεία μετόχου της ΠΑΕ ΟΦΗ! Άρα εδώ μιλάμε για μια πλήρη απαξίωση των μελών της οικογένειας του Εργοτέλη και βεβαίως εκτίθενται όλοι εκείνοι που εμφανίζονταν στις Γ.Σ. και φώναζαν για το μέλλον του συλλόγου.

Ο λόγος είναι προφανής. Ένας ξένος επιχειρηματίας ήρθε να επενδύσει στο Ηράκλειο και δεν έχει εισπράξει, μέχρι τώρα, τίποτα απολύτως. Δεν είναι τόσο οικονομικό το ζήτημα, όσο ηθικό και κάπως… συναισθηματικό.

Μετά μην λέμε ότι ψάχνουμε επενδυτές και επενδυτές δεν βρίσκουμε…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook