ΠΟΑ, ο “Πανιώνιος” της Γ’ Εθνικής!

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τον εκπληκτικό ΠΟΑ των μερικών δεκάδων χιλιάδων μπάτζετ και αν τελικά πιστεύει ότι μπορεί να πάρει την άνοδο.

ΠΑΝΤΕΛΩΣ αθόρυβα ο ΠΟΑ βρίσκεται στο -3 από την κορυφή και οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος συγκαταλέγεται μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο. Και μπορεί στο Ατσαλένιο να κρατούν χαμηλούς τόνους αλλά το ερώτημα που πλανάται αυτήν την στιγμή είναι το εξής: Θέλουν στον ΠΟΑ την άνοδο; Γιατί η ομάδα έχει δείξει μέσα στο γήπεδο ότι μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα και να πάρει αποτέλεσμα σε κάθε γήπεδο.

Οι Ατσαλενιώτες έχουν πολλά κοινά σημεία με τον Πανιώνιο που κάνει ανάλογη πορεία και στην Σούπερ Λιγκ και κανένας δεν περίμενε τον περασμένο Σεπτέμβρη ότι τώρα θα έκανε όνειρα για την κατάκτηση του τίτλου. Επιπλέον, στο Ατσαλένιο – όπως και στη Νέα Σμύρνη – δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής και στους παίκτες από τις γύρω περιοχές του Ηρακλείου και της Κρήτης. Μια ομάδα με πολύ χαμηλό μπάτζετ που κοίταξε στα μάτια τον Εργοτέλη και στα δύο παιχνίδια – και ενδεχομενώς στο Ατσαλένιο να τον κέρδιζε αν ο διαιτητής δεν έπαιζε ρόλο – αλλά και που έχει κάνει αξιοθαύμαστη πορεία. Φανταστείτε να μην αυτοκτονούσε κιόλας σε μερικά εντός έδρας παιχνίδια όπως στην ήττα από την Τριγλία Ραφήνας.

Οκτώ στροφές πριν το τέλος, ο ΠΟΑ έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα ενώ δεν έχει κάνει ακόμα και το ρεπό του. Ανεξάρτητα όμως από την κατάληξη της φετινής χρονιάς και ρεαλιστικά είναι πολύ δύσκολο να κόψει πρώτος το νήμα, όλοι στην ομάδα θα πρέπει να σταθούν πολύ στην “μαγιά” της φετινής περιόδου και να βάλουν τις βάσεις για την επόμενη.

Ο ΠΟΑ είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και κάποια στιγμή θα πρέπει να κοιτάξει και το παραπάνω βήμα. Τι παραπάνω έχουν δηλαδή ομάδες όπως ο Πανελευσινιακός ή ο Αχαρναϊκός που παίζουν στην Stoiximan.gr Football League; Μήπως έχουν περισσότερο κόσμο; ΟΧΙ βέβαια. Ή έχουν τόσο οργανωμένες ακαδημίες ώστε να παράγουν παίκτες και να μην χρειάζεται να σκορπούν χρήματα για μεταγραφές; Πολλές ομάδες – κομήτες εμφανίστηκαν στην δεύτερη κατηγορία και οι περισσότερες από εκείνες δεν είχαν ούτε τα ελάχιστα (σε σύγκριση) με τον ΠΟΑ για να μπορούν να παίξουν εκεί.

Γιατί να μην το κάνει και ο ΠΟΑ;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook