Ο ΜΑΓΚΑΣ Εργοτέλης

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο athleticradio.gr την σπάνια, για τα ελληνικά δεδομένα, νίκη του Εργοτέλη που τον κάνει να ξεφεύγει από τα γραφικά και τραγικά όρια του ελληνικού αθλητισμού.

Για αρχή θα πω ότι φέτος δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μπάσκετ και τον Εργοτέλη με το Ηράκλειο. Κατά συνέπεια, ούτε ειδήμων μπορώ να το παίξω αλλά ούτε και γνώστης των δύο ομάδων.

Όμως αυτό που μπορώ να γράψω και να καταθέσω ως προσωπική άποψη είναι ότι στα δικά μου μάτια ο Εργοτέλης βγήκε πρώτος μάγκας από την μονομαχία με το Ηράκλειο. Και μάλιστα δεν σας κρύβω, επειδή θέλω να τα έχω καλά με τον εαυτό μου ότι πριν το τζάμπολ έδινα άνετα προγνωστικά υπέρ του Ηράκλειο για πολλούς και διάφορους λόγους.

Οι παίκτες του Γιώργου Μακράκη διέψευσαν όχι μόνο έμενα αλλά και όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, αρκετούς καλοθελητές που περίμεναν… άσο επειδή το Ηράκλειο καιγόταν για τη νίκη που θα το φέρει ακόμα πιο κοντά στην άνοδο.

Η πραγματικότητα είναι ότι το τμήμα μπάσκετ του Εργοτέλη βγάζει υγεία εδώ και πολλά χρόνια: Μια ομάδα που έχει διατηρήσει τον ίδιο προπονητή για αρκετά χρόνια και ο οποίος έχει καταφέρει να δώσει έναν χαρακτήρα που δεν ξεφεύγει από την τρέλα. Με παίκτες που η συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελείται από την Κρήτη και που μεθοδικά χτίζει και επενδύει αρκετά στις υποδομές.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Εργοτέλης μέσα σε μια πενταετία, κατάφερε να πάρει – και σχετικά άνετα θα λέγαμε – τα σκήπτρα από ΟΦΗ, Ηράκλειο σε επίπεδο υποδομών.

Το ήθος που πηγάζει από τον Εργοτέλη και η υγεία που αποπνέεται σε όλα τα επίπεδα, αποτυπώνεται πλήρως στο παρκέ με αποτέλεσμα να έρχονται και αυτά τα αποτελέσματα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook