Τι ωραίες που είναι οι ομπρελίτσες του Εργοτέλη…

Απόλυτα εναρμονισμένες με την οργάνωση ενός συλλόγου, οι ομπρέλες που κρατούσαν οι αναπληρωματικοί του Εργοτέλη ήταν όλες με το ίδιο χρώμα. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής στο blog του στο athleticradio.gr για την εικόνα που πήγε σε όλη την Ελλάδα και ντροπιάζει τον Δήμο Ηρακλείου.

Χρειάζεται και λίγο χιούμορ για να αντιληφθείς το τι πραγματικά συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ότι εν έτει 2015, γίνονται παιχνίδια της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου (!!) που οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να κρατούν ομπρέλες για να μην βρέχονται. Εικόνα που δεν την έχω συναντήσει σε κανένα γήπεδο του τοπικού ποδοσφαίρου, πιστέψτε με επειδή έχω πάει σε αρκετά του νομού Ηρακλείου, την φωτογραφία που είδα από το Παγκρήτιο Στάδιο δεν την έχω αντικρίσει πουθενά.

Και ποιος φταίει για την εικόνα του Παγκρητίου; Σίγουρα ΟΧΙ ο Εργοτέλης αφού δεν είναι δική του υποχρέωση να υπάρχουν τα στοιχειώδη στο Παγκρήτιο Στάδιο. Κατά πόσο μπορούν να κοιτάζονται στον καθρέπτη στον Δήμο Ηρακλείου και να χαίρονται για την φωτογραφία που έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλες τις αθλητικές ιστοσελίδες της Ελλάδας;

Πόσο μπορούν να αισθάνονται τιμή στον Δήμο Ηρακλείου που το γήπεδο – στολίδι της Κρήτης έχει φτάσει σε αυτό το σημείο; Ναι, ξέρω για όλα φταίει η κρίση, ο Σόιμπλε, ο Τσίπρας και όλοι οι κακοί που δεν δίνουν χρήματα στον ελληνικό αθλητισμό. Έλα όμως που το παραμύθι δεν έχει πάντοτε έναν δράκο για να τον σκοτώνουμε στο τέλος.

Η φωτογραφία με τις ομπρέλες στους πάγκους των δύο ομάδων, προσβάλει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τον Δήμο Ηρακλείου και κατ επέκταση ολόκληρη την πόλη μας. Σε ένα σωστό ποδόσφαιρο, το παιχνίδι δεν θα ξεκινούσε. Γιατί πάνω από όλα, είναι η υγεία των αθλητών που το Σάββατο πήγαν περίπατο. Και μιλάμε για την πρώτη μπόρα και την πρώτη κακοκαιρία που ζήσαμε στο Ηράκλειο.

Ασφαλώς και το πολυδιαφισμένο κλειστό στα “Δύο Αοράκια” είναι ένα γήπεδο για το οποίο μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι στο Δήμο Ηρακλείου αλλά και η εικόνα του Παγκρητίου προκαλεί και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Για κάθε κλειστό στα “Δύο Αοράκια”, υπάρχει ένα Παγκρήτιο που καταρρέει και για το οποίο δεν ενδιαφέρεται κανένας. Το ότι δεν υπάρχουν προστατευτικά για τους πάγκους είναι ντροπή και μεγάλη ξεφτίλα. Όχι για τον Εργοτέλη, αλλά για την πόλη του Ηρακλείου.

Αντί λοιπόν να υποδέχονται στον Δήμο Ηρακλείου τον κάθε Πρίντεζη και τον κάθε Ολυμπιακό, καλό είναι να σκέφτονται και την άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή που είδαμε όλοι μας το Σάββατο. Εικόνα που μας κάνει να ντρεπόμαστε για το κατάντημα του Παγκρητίου.

Αλλά δεν βαριέσαι βρε αδερφέ, ο Εργοτέλης να είναι καλά που προμήθευσε τους παίκτες με ομπρελίτσες και μάλιστα του ίδιου χρώματος για να μην ξεχωρίζει κανένας…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook