Ο Εργοτέλης έπεσε γιατί έχασε τον δρόμο του…

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τον υποβιβασμό του Εργοτέλη που φαινόταν πιο βέβαιος από ποτέ.

Θα παραμείνει ο Εργοτέλης εξωαγωνιστικά; Και να γίνει; Δεν πιστεύω ότι ο Εργοτέλης θα κερδίσει κάτι παραπάνω εκτός από την παράταση της παρουσίας του στην Σούπερ Λιγκ. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Απλά, θα αντέξει έναν χρόνο παραπάνω και τέλος μετά.

Το τέλος του Εργοτέλη έδειχνε βέβαιο εδώ και αρκετούς μήνες. Παρά την φιλότιμη προσπάθεια των τελευταίων μηνών, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι πολύ δύσκολα θα προλάβαινε το τρένο της παραμονής. Ο Εργοτέλης δεν έπεσε επειδή δεν κατάφερε να κερδίσει τον Πανιώνιο, τον Ατρόμητο και την Κέρκυρα. Έχασε γιατί πολύ απλά παραστράτησε από την φιλοσοφία τόσων χρόνων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο υποβιβασμός του καλοκαιριού του 2012. Ο Εργοτέλης υποβιβάστηκε όμως είχε τις βάσεις για να επιστρέψει έναν χρόνο μετά. Και μάλιστα σχετικά άνετα σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπου δεν χρειάστηκε καν να μπει στην διαδικασία των πλέι – οφ. Για θυμηθείτε με ποιους ανέβηκε τότε ο Εργοτέλης: Με τον Μπουχαλάκη, τον Τζανακάκη, τον Κοζορώνη και τον Δωματά.

Δεν είχε παρεκκλίνει της φιλοσοφίας του να αναδεικνύει νεαρούς ποδοσφαιριστές και αυτοί τον κράτησαν στην δύσκολη στιγμή. Έτσι ο Εργοτέλης ανέβηκε αμέσως – κάτι σπάνιο αν δείτε τι έχει συμβεί τα τελευταία 10 χρόνια. Να πάρει την άνοδο μια ομάδα που υποβιβάστηκε αμέσως την προηγούμενη χρονιά.

Δυστυχώς για τον Εργοτέλη η φιλοσοφία του άλλαξε. Δεν επένδυσε στα νέα παιδιά, έφερε καραβάνια ξένων παικτών που άλλαζαν κάθε 4 μήνες, καλοκαίρι και Γενάρη, με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να μην μπορέσει να έχει το dna τόσων χρόνων που τον κρατούσε στην κατηγορία.

Τα πιο δύσκολα έρχονται για τον Εργοτέλη. Όχι, λόγω του υποβιβασμού γιατί αυτή είναι μια διαδικασία που την γνωρίζει αρκετά καλά. Έρχονται γιατί ο Εργοτέλης δεν φρόντισε τα τελευταία χρόνια να επενδύσει πάνω στις ισχυρές βάσεις που είχε τα προηγούμενα χρόνια και ξαφνικά βρίσκεται τώρα επί ξύλου κρεμάμενος! Ο δρόμος που είχε χάσει την τελευταία 2ετια ήταν αρκετός για να φέρει την καταστροφή. Όχι μόνο έπεσε αλλά πλέον δεν υπάρχουν ούτε οι βάσεις του 2012 για να επιστρέψει δυνατός.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook