Εσύ φταις ρε Θεέ που βρέχει!

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την κοινωνική ευαισθησία της ΕΠΟ στους ερασιτέχνες αθλητές και για την «κάψα» τους για δημοσιότητα.

Πριν από λίγες ημέρες παρακολουθούσα στην τηλεόραση μια εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΠΟ για τα μικρά παιδιά. Όλα τα κανάλια είχαν συγκεντρωθεί στον Άγιο Κοσμά και στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλοι για να κάνουν δηλώσεις.

Πρόεδροι, αντιπρόεδροι και άλλοι πολλοί έδειχναν μεγάλη… λαχτάρα για να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά. 

Λίγες ημέρες αργότερα, στην ΕΠΟ έδειχναν για ακόμα μια φορά την ανικανότητα που τους διακρίνει ώστε να συμπεριφερθούν σωστά και να προστατεύσουν τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

Τρανό παράδειγμα το παιχνίδι των Αρχανών ανάμεσα στον Γιούχτα και τον ΠΑΟΚ. Το γήπεδο δεν είχε πολλά νερά ωστόσο αποφασίστηκε να γίνει. Ο διαιτητής είδε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μιας και το γήπεδο δεν είχε πλημμυρίσει αλλά είχε συγκεντρωθεί νερό σε κάποια σημεία.

Το ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές κόντεψαν να σκοτωθούν επειδή έκαναν… “τσουλήθρα” φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο προς την περίφραξη, ασφαλώς και δεν αποτελεί πρόβλημα για τους διαιτητές ή τους υπεύθυνους.

Από την άλλη πλευρά, οι ομάδες τι μπορούν να κάνουν για να προστατεύσουν τους παίκτες τους; Να ζητήσουν την αναβολή του αγώνα και στην συνέχεια να πληρώσουν ξανά τους διαιτητές ενώ το ματς έχει αναβληθεί λόγω καιρού.

Δεν πρέπει να τα βάλουμε την ΕΠΟ αλλά αρκεί ένα κοίταγμα προς τον ουρανό: “Γιατί Θεέ αποφάσισες να βρέξει; Δεν μας λυπάσαι;” έπρεπε να λένε κανονικά.

Στην ΚΕΔ την ίδια ώρα σκέφτονται και το παραμικρό… ευρώ που δεν πρέπει να χάσουν οι διαιτητές.

Έστω και αν χρειαστεί να κάνουν ελάχιστα χιλιόμετρα για να “σφυρίξουν”.. Αφού πάνε δύο φορές στο γήπεδο, πρέπει να πληρωθούν και τις δύο!

Ανεξάρτητα, από το αν θα γίνει ή όχι το παιχνίδι!

Δυστυχώς, αρκετοί που έχουν σχέση με την διεξαγωγή των αγώνων, δεν έχουν πατήσει ποτέ στο γήπεδο. Απλά, τους αρέσει να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο επειδή έτσι κερδίζουν δημοσιότητα, μόνιμο μισθό και (ποιος ξέρει) στο μέλλον μια υποψηφιότητα για την Βουλή των Ελλήνων.

Την ίδια ώρα, τα ελληνικά – ερασιτεχνικά γήπεδα έχουν εικόνα όπως αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία και κανένας δεν ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει.

Είπαμε και παραπάνω: Ο Θεός φταίει που βρέχει!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook