Όχι άλλες αυτοκτονίες

Το… «καμπανάκι» για τον φετινό ΟΦΗ είχε χτυπήσει στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα πριν από τρεις εβδομάδες. Τότε, στην Καισαριανή, είχε γλυτώσει από του χάρου τα δόντια και τα χέρια του Πολυχρόνη Βεζυρίδη. Όλοι ανησύχησαν με την εμφάνιση κόντρα στους Καισαριανιώτες, όμως η πεποίθηση που υπήρχε ήταν ότι η ομάδα θα επανέκαμπτε με στόχο […]

Το… «καμπανάκι» για τον φετινό ΟΦΗ είχε χτυπήσει στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα πριν από τρεις εβδομάδες. Τότε, στην Καισαριανή, είχε γλυτώσει από του χάρου τα δόντια και τα χέρια του Πολυχρόνη Βεζυρίδη. Όλοι ανησύχησαν με την εμφάνιση κόντρα στους Καισαριανιώτες, όμως η πεποίθηση που υπήρχε ήταν ότι η ομάδα θα επανέκαμπτε με στόχο την επάνοδο της στην πρώτη δυάδα.

Έκτοτε ο ΟΦΗ την έβγαλε φτηνά, κερδίζοντας τον Πανθρακικό, όμως στο Ελληνικό η εμφάνιση της ομάδας ήταν για μεγάλο διάστημα κάπως αποκαρδιωτική. Θα έλεγα, ότι οι παίκτες του Αναστόπουλου έδωσαν «πάτημα» στον πονηρό και ανεκδιήγητο Στυλιάρα να τελειώσει την… δουλειά έξυπνα και δίχως να τον πάρουν χαμπάρι πολλοί – πολλοί. Ασφαλώς και ο Μπούρμπος δείχνει ότι ο οργανισμός του σηκώνει… τις κίτρινες κάρτες, όμως και ο ίδιος ο Στυλιάρας δείχνει κάτι παραπάνω από μεγάλη διάθεση για να τον αποβάλει. Όμως, όπως και να έχει, από όποια πλευρά και αν δεις την εμφάνιση του ΟΦΗ, είναι αποτέλεσμα που «πονάει» και που αποτελεί μια μεγάλη αυτοκτονία για την ομάδα.

Όταν χάνεις από μια ομάδα που είναι… ανύπαρκτη και η οποία δεν σου κάνει την παραμικρή ευκαιρία, τότε δικαιούσαι να τα βάζεις με τον εαυτό σου και να λες γιατί δεν κέρδισα; ΟΦΗ είσαι και δεν μπορείς να μην έχεις παράπονα και από τον εαυτό σου.

Όπως και να έχει, τέτοιες ήττες πονούν και μάλιστα αρκετά. Ο ΟΦΗ, δυστυχώς, έπεσε θύμα της αφλογιστίας του και της… έπαρσης που φάνηκε να τον διακατέχει κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Και αυτήν την… έπαρση την πλήρωσε με ήττα από ένα γκολ – φάουλ, που όσες φορές και αν το κάνει ο Περέιρα αποκλείεται να το πετύχει ξανά.

Πλέον, από εδώ και στο εξής ο ΟΦΗ οφείλει να είναι περισσότερο συνεπής και να αφήσει στην… άκρη έναν τρόπο παιχνιδιού που δείχνει να είναι προβλέψιμος, αφού όποιος κλείσει τον Γιακούμπου και τον Αγρίτη αυτομάτως διασφαλίζει τον έλεγχο του κέντρου, αλλά και την άμυνα του.

Ο δημιουργικός μέσος που λέγεται περισσότερο Ζορμπάς και λιγότερο Βερόν (;) δεν υπάρχει στον φετινό ΟΦΗ και από αυτό το γεγονός αποδεικνύεται και η φετινή μη παραγωγική χρονιά που διανύει η ομάδα.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν μια ομάδα με αυτοκτονικές τάσεις, που αν δεν προλάβει να συνέλθει θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Γιατί τότε θα βρεθεί πλήρως αδικημένος από τον ίδιο τον εαυτό του.

By Athletic Press

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook