Στραβός είναι ο… γιαλός

Στο ερώτημα “στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε”, για την περίπτωση του Εργοτέλη η απάντηση είναι ότι ο… γιαλός είναι στραβός. Και αυτό γιατί ο Εργοτέλης “αρμένιζε” σωστά όλο το χρόνο, ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό συνεπείς στις υποχρεώσεις του, δεν έκανε μεταγραφές τον Γενάρη (μέγα έγκλημα) επειδή δεν ήθελε να αυξήσει το μπάτζετ […]

Στο ερώτημα “στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε”, για την περίπτωση του Εργοτέλη η απάντηση είναι ότι ο… γιαλός είναι στραβός. Και αυτό γιατί ο Εργοτέλης “αρμένιζε” σωστά όλο το χρόνο, ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό συνεπείς στις υποχρεώσεις του, δεν έκανε μεταγραφές τον Γενάρη (μέγα έγκλημα) επειδή δεν ήθελε να αυξήσει το μπάτζετ του και την ίδια ώρα κάποιες ομάδες που φέσωσαν τους πάντες εξακολουθούν να “βασιλεύουν”.

Τόσο ο Πανιώνιος όσο και η Κέρκυρα έχουν αποδεδειγμένα αρκετές οφειλές και η καταγγελία του Εργοτέλη θα έπρεπε να είχε διαφορετικό “πόρισμα” και κατ επέκταση διαφορετικό αποτέλεσμα. Δεν είμαστε νομικοί, ωστόσο είναι ηλίου φαεινότερο ότι στις καταγγελίες του Εργοτέλη κάτι πήγε… στραβά. Δεν γίνεται ο πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΙΜ και ο πιο σχετικός με το αντικείμενο να παρουσιάζει στην δισέλιδη του έκθεση ότι ο Πανιώνιος θα πρέπει να τιμωρηθεί γιατί καταστρατήγησε βασικά άρθρα του ΚΑΠ και οδηγίες της ΟΥΕΦΑ και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη, ανάμεσα τους και δύο γυναίκες (!!!), να λένε το αντίθετο.

Και όχι απλά να λένε το αντίθετο αλλά να ακολουθούν πιστά την νομική εισήγηση της ΕΠΟ, μέσω του κ Κουρίδη, που αποφάνθηκε ότι την ημέρα έκδοσης της υπεύθυνης δήλωσης του Πανιώνιου ότι δεν χρωστάει, δεν υπήρχαν αποδεδειγμένα χρέη. Προσέξτε όμως. Την ημέρα έκδοσης της υπεύθυνης δήλωσης. Δεν υπάρχει δηλαδή “αναδρομική ισχύ”, για τα χρέη του… χθες, του… αύριο κ.οκ.

Έτσι ήθελε η ΕΠΟ, έτσι έκανε. Απλά αν είναι τα αρμόδια όργανα να αποφασίζουν ότι θέλει η νομική υπηρεσία της Ομοσπανδίας, ας καταργήσουμε τις επιτροπές (που κοστίζουν και πανάκριβα) και ας κάνει όλες τις δουλειές ο κ. Κουρίδης ή ο κάθε κ. Κουρίδης.

Και εν τέλει το τελικό “πόρισμα” είναι ένα. Φεσώστε όσο θέλετε και όταν έρθει η ώρα με μια υπεύθυνη δήλωση, καθαρίσατε… Όσοι πληρώνουν και προσπαθούν να είναι συνεπείς, είναι κουτοί…

Όλα αυτά δεν τα γράφω γιατί δεν σώθηκε ο Εργοτέλης, που με αγωνιστικά κριτήρια ορθώς υποβιβάστηκε, αλλά γιατί δεν γίνεται πάντα σε αυτή την χώρα να “βασιλεύει” η παρανομία. Η φράση που ειπώθηκε και από Εργοτελίτες, ότι “στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν”, εμένα ως κάτοικο αυτής της… ζούγκλας με ενοχλεί.

Υ.Γ. Έχω την εντύπωση πως και η “γραμμή” που ακολούθησε ο Εργοτέλης στην υπόθεση δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Γιατί, δεν γίνεται να λες για “καραμπινάτη περίπτωση” και να θέτεις (χρονικά) ως προτεραιότητα την αύξηση των ομάδων σε 19 ή σε 20. Δεν γίνεται να μιλάς για σκάνδαλο για την μη αφαίρεση βαθμών στον Πανιώνιο και συνάμα να “αποκαλύπτεις” ότι έγιναν με μη νόμιμες διαδικασίες οι μεταγραφές του Γενάρη από την ομάδα της Ν. Σμύρνης. Κάπου χάθηκε η… μπάλα και έδειξες ότι δεν σε ενδιαφέρει τόσο να αποκαλυφθεί μια… παρανομία, αλλά κυρίως πώς να σώσεις το… τομάρι σου. Δεν λέω ότι έφταιξε αυτό και δεν δικαιώθηκε ο Εργοτέλης, λέω ότι με όλα αυτά “αδυνάτησε” μια όντως “καραμπινάτη” περίπτωση…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook