Απλά, όμορφα, σταράτα…και παντελονάτα!!!

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε δυο περιστατικά που δε γίνεται να περάσουν έτσι. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Χωρίς τον ιδιαίτερο μας σχολιασμό. Γιατί δεν είναι αυτό που λέμε, το αυτονόητο στη χώρα μας, γίνεται είδηση. Όχι, εδώ έχουμε άλλη ιστορία. Πάμε λοιπόν.

Αρχικά το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, στο ντέρμπι μεταξύ Τυλίσου και Καμίνια, το ματς και το σκορ, έχουν κριθεί. Μεγάλη νίκη του ΑΟΚ με 2-1 στη Τύλισο. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο κόουτς των Καμινίων ο Σταμάτης Τζιώτης περνά ως αλλαγή τον Λευτέρη Ροβυθάκη (αχ βρε Πέπε!!!), μπαίνει και ο ρέφερι σφυρίζει για τελευταία φορά.

Όμως δεν είναι αυτή η είδηση. Αλλά το ότι αυτή ήταν… η πέμπτη αλλαγή των Καμινίων! Οπότε από μόνο του αποτελεί αντικανονική συμμετοχή. Καταγράφηκε στο φύλλο αγώνος.

Εδώ τώρα, ο πρόεδρος της Τυλίσου ο Βασίλης Κουβίδης, δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά, δεν θα έκανε ποτέ ένσταση.

Αλλά όπως μάθαμε, ούτε άλλη ομάδα με αγωνιστικό ενδιαφέρον και βαθμολογικό έκανε. Οπότε πλέον είναι θέμα της πειθαρχικής επιτροπής το τι θα πράξει. Αλλά και της επιτροπής διαιτησίας νομίζουμε, αφού ευθύνη δεν υπάρχει και στον πρώτο βοηθό, αλλά και στον διαιτητή, ότι τους διέφυγε και έγινε μια πέμπτη και αντικανονική αλλαγή; Περνάμε τώρα στο δεύτερο θέμα μας.

Στο ματς κυπέλλου με τον Αλμυρό, η ομάδα του Πόρου, για λίγα λεπτά, αγωνίστηκε με λιγότερο από το κανονικό, αριθμό μικρών ηλικιακά παιχτών. Μάλιστα στο περυσινό πρωτάθλημα, με τις Μοίρες νομίζουμε, πάλι ο Πόρος είχε υποπέσει σε ίδιο παράπτωμα. Και είχε τιμωρηθεί τότε.

Και εδώ οι διοικούντες τον Αλμυρό, μπορούσαν να υποβάλουν ένσταση και να κερδίσουν στα χαρτιά το παιχνίδι, κάτι που στο γήπεδο το είχαν χάσει όπως ξέρετε. Και εδώ εάν γίνει κάτι από τα αρμόδια όργανα, είναι ένα άλλο κομμάτι, πάντως από τον Αλμυρό δεν έγινε τίποτα.

Ως στήλη φυσικά, αλλά θεωρούμε και όλο το ποδοσφαιρικό Ηρακλειώτικο στερέωμα, οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα σε Τύλισο και Αλμυρό. Γιατί οι αγώνες κερδίζονται εντός τεσσάρων γραμμών.

Και όταν μιλάμε βέβαια για παραπτώματα, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος και δεν υπάρχει καμία άλλη σκοπιμότητα. Στο τέλος σας αφήνουμε ολίγον και παρασκήνιο, που αφορά τη μοίρα του Αλμυρός με Πόρο. Οι αποφάσεις δε πάρθηκαν τόσο εύκολα, με ελαφρά τη καρδία όπως λέμε.

Υπήρξαν διάφορα τηλέφωνα, διάφορες συζητήσεις και τα σχετικά. Δεν ήταν μόνο το ποιος θα πέρναγε εδώ στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Ο Πόρος παίζει τη Γ εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.

Θα είχε βαθμολογικές επιπτώσεις και στο πρωτάθλημα λοιπόν. Τύλισος αρχικά και ακολουθώντας (χρονικά) ο Αλμυρός, επέλεξαν το δρόμο το δύσκολο, της λεβεντιάς.

Εάν βέβαια τόσο εκείνοι ή μελλοντικά επιλεχθεί από άλλους…κάποιος άλλος δρόμος, δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν και δακτυλοδεικτούμενοι. Όλα είναι επιλογές στη ζωή μας…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook