Από το ΟΑΚΑ… μέχρι Κρουσώνα… και Τυμπάκι

Eίμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα τελικά… ποδοσφαιρικά και όχι μόνο. Δύσκολη η Κυριακή που μας πέρασε.

Η βιτρίνα μας, οι δυο σύλλογοι, οι μεγαλύτεροι κατά γενική ομολογία, είχαν αρχικά δυο αναμετρήσεις μεταξύ τους. Σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Καμία δεν έγινε όμως!

Οι μπασκετικοί έκλεισαν… το φύλλο αγώνα στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους. Ενώ στο ποδόσφαιρο διακόπηκε λόγο… καθηγητών! Δε θα καταπιαστούμε περισσότερο, σιγά μη κάνουμε μάγκες και να δίνουμε αξία σε όλους εκείνους που καταστρέφουν ομάδες, αθλήματα και φίλαθλο πνεύμα. Γράψαμε για καθηγητές, αφού οι…επιστήμονες ήταν των άλλων και μιας άλλης εποχής.  Εδώ ως Ηράκλειο τώρα, είχαμε δύσκολες καταστάσεις σε Κρουσώνα και Τυμπάκι.

Στο Κρουσώνα υπήρχε στο βάθος της σκέψης όλων, μη γίνει κάτι ως… αντίποινα, λόγω της τεταμένης κατάστασης, στον πρώτο γύρο. Στο ημίχρονο ένας… φίλαθλος πέταξε ένα ποτήρι με καφέ προς παίχτη της Γόρτυνας, έπεσε στο έδαφος ο τελευταίος… και χρειάστηκε μεταφορά… ασθενοφόρου για το νοσοκομείο.

Οπότε και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, οι διαιτητές διέκοψαν οριστικά το παιχνίδι. Δεύτερο ημίχρονο δηλαδή, δεν είδαν ποτέ όλοι οι άλλοι που είχαν πάει για αυτό το σκοπό στο γήπεδο, να δουν ποδόσφαιρο,έτσι απλά! Το φύλλο αγώνος (που καταγράφονται όλα όσα συνέβησαν),  το έκλεισαν οι διαιτητές και οι αρχηγοί στο αστυνομικό τμήμα του Άγιου Μύρωνα, χωρίς να υπάρχει λόγος, όπως μάθαμε, αλλά έκριναν πως θα ήταν καλύτερα.

Στο Τυμπάκι τώρα είχαμε διάφορα. Η Τύλισος με ανακοίνωση της, καυτηριάζει και καταθέτει μια σειρά γεγονότων.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι, έχουν κάνει τις τοποθετήσεις τους.  Οπότε, οι άπαντες παρόντες που ήταν στο γήπεδο, ξέρουν τι ακριβώς συνέβη. Σωστά; Το θέμα αυτή τη στιγμή για εμάς, δεν είναι η καταγραφή.

Είναι πως δεν πάμε καλά. Όπως και τόσα άλλα, έτσι δεν θέλουμε να φτιάξουμε και  το ποδόσφαιρο μας. Έτσι απλά, με λίγα λόγια.  Όσο θα διατηρείτε η ανομία και η ατιμωρησία, καλιμέντο δεν θα δούμε. Θα λέμε απλά.. εβίβα σε όλους εκείνους που δεν έχουν θέση και δουλειά σε αθλητικούς χώρους.  Και κάτι τελευταίο, θέτοντας ερωτήματα και απορίες.

Γιατί δεν αρχίζουν να τιμωρούν τα πρόσωπα, αυτούς που ξεκινούν και συμμετέχουν σε επεισόδια;

Βλέπουμε πως τιμωρούνται οι ομάδες, αλλά αποτελέσματα δεν έρχονται. Είναι τυχαίο αυτό; Στο Κρουσώνα, όπως μάθαμε, ο φίλαθλος αυτός, δεν είναι από το χωριό.

Και όμως η καμπάνα θα είναι για τον ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικές ποινές σε κάθε λογής… χούλιγκαν, σε κάθε λογής…τσάμπα μάγκα,σε κάθε λογής…  ανώμαλο ρήμα, τώρα!

Γιατί για τους λίγους ανεγκέφαλους, να πρέπει να τη πληρώνουν οι πολλοί, οι φίλαθλοι, όλοι αυτοί που πραγματικά αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό;

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook